Γεμάτες τουρμπίνες και -σχεδόν- το απόλυτο σε λεπτά

Οι ποδοσφαιριστές που δε λείπουν σχεδόν… ποτέ από τους αγώνες της ΑΕΚ και οι "βιονικοί" Μπαρόχα, Γιόχανσον και Γκάλο που δεν χάνουν ούτε λεπτό.

Γεμάτες τουρμπίνες και -σχεδόν- το απόλυτο σε λεπτά

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ρόστερ της ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν, είναι η παρουσία αρκετών σημαντικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ενίοτε συνυπάρχουν στην ίδια θέση. Βέβαια, όπως σε κάθε ομάδα, έτσι και στην "Ένωση", σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι σταθερές αξίες: Οι ποδοσφαιριστές που παίζουν σε όλα τα ματς.

Κι αν ο Μπαρόχα είναι τερματοφύλακας και είναι λογικό να μη βγαίνει, Μπαρμπόσα-Μπουονανότ ε έχουν την δημιουργική ποιότητα που αναζητά συχνά μια ομάδα όπως η ΑΕΚ για αυτό επιστρατεύονται σε όλα τα ματς, στην περίπτωση των Γιάκομπ Γιόχανσον και Ροντρίγκο Γκάλο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Και δικαίως οι δυο τους αποτελούν τις σταθερές αξίες της φετινής ΑΕΚ με... βιονικό τρόπο.

Γιάκομπ Γιόχανσον

Γεμάτες τουρμπίνες και -σχεδόν- το απόλυτο σε λεπτά
INTIME SPORTS

Ο Σουηδός είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής γενικά. Αν δεν είχε αντικατασταθεί από τον Φαγιέ στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης απέναντι στον Πανελευσινιακό για το Κύπελλο, τότε θα πήγαινε για το… απόλυτοαφού ως τότε δεν είχε λείψει ούτε για ένα... δευτερόλεπτο.

Ο Γιόχανσον μετράει 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο. Με 1179 λεπτά (αντικαταστάθηκε στο 89’ με την Καλλονή από τον Κορδέρο) ήδη στη Σούπερ Λιγκ και με 136 στο Κύπελλο, ο "Βίκινγκ" δεν λείπει ποτέ από τους αγώνες της "Ένωσης" όντας ο πιο μπαρουτοκαπνισμένος παίκτης της και αποτελώντας την πιο γερή "κολόνα" της 11άδας. Όλα αυτά σε συνέχεια της περασμένης σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γιόχανσον ήρθε στα μισά. Παρόλα αυτά πρόλαβε και πέρσι να κάνει κάτι ανάλογο, μετρώντας 26 συμμετοχές από τον Γενάρη μέχρι τον Ιούνιο και προερχόμενος από γεμάτη σεζόν με την Γκέτεμποργκ. Ο απόλυτος ορισμός της λέξης "μπαρουτοκαπνισμένος".

Άλεν Μπαρόχα

Γεμάτες τουρμπίνες και -σχεδόν- το απόλυτο σε λεπτά
INTIME SPORTS

Ο Βενεζουελάνος γκολκίπερ πήρε... επ’ ώμου όλα τα ματς με εξαίρεση αυτό του Κυπέλλου απέναντι στον Πανελευσινιακό στο οποίο έκανε ντεμπούτο στη σεζόν ο Γιάννης Ανέστης. Μετράει δηλαδή 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο. Βέβαια η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και δύσκολα υπάρχουν αντικαταστάσεις, ωστόσο όπως και να το δει κανείς, ο Μπαρόχα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των τριών προπονητών που έχουν περάσει από την ΑΕΚ. Δεν βγήκε από την ενδεκάδα της "Ένωσης", είτε προπονητής ήταν ο Τραϊανός Δέλλας, είτε ο Στέλιος Μανωλάς, είτε ο Γκας Πογιέτ.

Ροντρίγκο Γκάλο

Γεμάτες τουρμπίνες και -σχεδόν- το απόλυτο σε λεπτά
INTIME SPORTS

Στα ίδια με τους Παραπάνω και ο Γκάλο. Όπως ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας, έτσι και ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ μετράει 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο, αφού έχει χάσει -και αυτός- μόνο το ματς με τον Πανελευσινιακό. Στο διάστημα της απουσίας του Μιχάλη Μπακάκη ο Γκάλο κάλυψε και με το παραπάνω την "τρύπα" που δημιουργήθηκε στο ρόστερ και αποτελεί μία από τις βασικές μονάδες της ΑΕΚ, αφού κέρδισε με το σπαθί του να γίνει αναντικατάστατος, με μεγάλη προσφορά στην ομάδα, τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Στο μεταξύ, πέραν του γεγονότος ότι δε βγαίνει ποτέ από την ενδεκάδα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκάλο δεν έχει αντικατασταθεί ποτέ. Μετράει και αυτός -όπως και οι δύο παραπάνω- 1170 λεπτά σε 13 ματς πρωταθλήματος, διατηρώντας το απόλυτο.

Ντιέγκο Μπουονανότε

Γεμάτες τουρμπίνες και -σχεδόν- το απόλυτο σε λεπτά
INTIME SPORTS

Ο Enano μετράει και αυτός 13 συμμετοχές όπως οι προαναφερθέντες ωστόσο ο χρόνος συμμετοχής του είναι αρκετά μικρότερος. Ο Αργεντίνος τις 7 από τις 13 φορές που αγωνίστηκε στο φετινό πρωτάθλημα πέρασε σαν αλλαγή, ενώ τις περισσότερες φορές που ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα σε αγώνα Σούπερ Λιγκ αντικαταστάθηκε, με μοναδική εξαίρεση το ματς με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και με την Καλλονή την Κυριακή.

Παρόλα αυτά είναι μαζί με τον Χρήστο Αραβίδη ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 5 γκολ στο ενεργητικό του, ενώ ο Μπουονανότε έχει σκοράρει 2 φορές και στα 154 λεπτά (2 συμμετοχές) που αγωνίστηκε στα ματς του Κυπέλλου.

Έλντερ Μπαρμπόσα

Γεμάτες τουρμπίνες και -σχεδόν- το απόλυτο σε λεπτά
INTIME SPORTS

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, έχει 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο ωστόσο η δική του περίπτωση είναι λίγο διαφορετική. Ο Μπαρμπόσα κάποιες φορές έχει αντικατασταθεί και κάποιες άλλες έχει περάσει ως αλλαγή. Στον χρόνο που πήρε (827 λεπτά), ο Μπαρμπόσα σκόραρε δύο φορές ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ, δείχνοντας μια πιο ώριμη εικόνα σε σχέση με την περσινή στη Β’ Εθνική. Με την Καλλονή απουσίασε για πρώτη φορά φέτος εκτίοντας την τιμωρία του (κάρτες).

Χρήστος Αραβίδης

Γεμάτες τουρμπίνες και -σχεδόν- το απόλυτο σε λεπτά

Ο Έλληνας επιθετικός μετράει και αυτός -όπως ο Μπαρμπόσα- 12 συμμετοχές ενώ δεν βγαίνει -εκτός συνταρακτικού απροόπτου- από την ενδεκάδα. Στα 939 λεπτά που έχει πάρει μέχρι στιγμής ο Αραβίδης πρόλαβε να σκοράρει 5 φορές και να δώσει μία ασίστ. Σε γενικές γραμμές πάντως, ο Αραβίδης συγκαταλέγεται στους ποδοσφαιριστές που δύσκολα λείπουν αφού οι φορές που δεν βρίσκεται στην ενδεκάδα της ΑΕΚ από τη μέρα που αποκτήθηκε μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στην ίδια κατηγορία με Αραβίδη και Μπαρμπόσα και ο Αντρέ Σιμόες ο οποίος είναι επίσης σταθερή αξία για τη φετινή ΑΕΚ, έχει 12 συμμετοχές και 1005 λεπτά συμμετοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στο χαλαρό χωρίς... πέναλτι

News 24/7

24MEDIA NETWORK