H στιγμή που περίμενε ο Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ περιμένει… πώς και πώς το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το οποίο -όπως έχει αφήσει να εννοηθεί αρκετές φορές- θεωρεί κριτήριο για το πού βρίσκεται η ΑΕΚ. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

H στιγμή που περίμενε ο Πογέτ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκουστάβο Πογέτ πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου του 2015, ανήμερα της μεγάλης εθνικής γιορτής του αγώνα της ΑΕΚ στην Ξάνθη για το Κύπελλο. Την ίδια μέρα ο υπηρεσιακός προπονητής της "Ένωσης", Στέλιος Μανωλάς στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ερωτήθηκε για το αν θα οδηγούσε ο ίδιος την ΑΕΚ στο ντέρμπι που ακολουθούσε τέσσερις μόλις μέρες μετά στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Η απάντηση που έδωσε ήταν φυσιολογική και απολύτως λογική: "Ακόμα κι αν επέλθει συμφωνία για τον νέο προπονητή, φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί να περάσουν μερικές μέρες μέχρι να μάθει την ομάδα προκειμένου να κάτσει στον πάγκο της".

Τελικά ο Πογέτ που εκείνο το βράδυ είδε τηλεοπτικά την ομάδα να επικρατεί στην Ξάνθη με 0-1, συμφώνησε την επόμενη μέρα (Πέμπτη) και την Παρασκευή προπόνησε για πρώτη φορά την ΑΕΚ, την οποία οδήγησε στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Το… Ουρουγουανό του ταπεραμέντο ήταν αδύνατο να του επιτρέψει να μην οδηγήσει τη νέα του ομάδα σε ένα ντέρμπι, απέναντι σε έναν παραδοσιακό αντίπαλο και σε μία έδρα όπως η Λεωφόρος.

Το μεγαλύτερο κίνητρο

Από τις πρώτες κιόλας μέρες του στην Αθήνα, ο Γκουστάβο Πογέτ έχει αναφερθεί αρκετές φορές στους αγώνες με τον Ολυμπιακό, αφού εξαρχής ο Ουρουγουανός παίρνει ως δεδομένο πως ο προσανατολισμός της ΑΕΚ έχει να κάνει με την κορυφή και δεν συνιστά κάποια επανάπαυση το κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Μία από τις πρώτες του δηλώσεις στη σεμνή διαδικασία της παρουσίασής του στην ΑΕΚ είχε να κάνει με τον στόχο που είχε θέσει ο ίδιος στον εαυτό του: "Να πλησιάσουμε όσο γίνεται τον Ολυμπιακό". Δεν αναφέρθηκε στη δεύτερη θέση και έδειξε να θεωρεί ως ταβάνι το μακροπρόθεσμο ενδεχόμενο πρωτιάς και όχι το εφικτό και εποχιακά θετικό ενδεχόμενο της δεύτερης θέσης.

Αναφορά όμως, πέραν της γενικότερης κατάστασης. έκανε και στα ματς με τον Ολυμπιακό. Τις πρώτες μέρες έκανε μια δήλωση την οποία επανέλαβε πρόσφατα σε άλλη συνέντευξή του: "Θέλω να είμαστε οι πρώτοι που θα τους κερδίσουμε αλλά πάνω από όλα θέλω να δω πώς θα αντιδράσει η ομάδα μου απέναντι στον Ολυμπιακό".

Ο Ουρουγουανός θεωρεί κριτήριο το ματς με τους "ερυθρόλευκους" και θέλει να δει αν απέναντι στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ καταφέρει να κάνει αυτό που έκανε με μεγάλη επιτυχία σε αγώνες με μικρότερο βαθμό δυσκολίας.

Άγνωστα… πλάνα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά του πλάνα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Πογέτ δεν φανέρωσε κάτι στην προπόνηση της Τρίτης και όπως όλα δείχνουν θα περιμένει και τη σημερινή (ενδεχομένως και την αυριανή) προπόνηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν έχει στη διάθεσή του τον Έλντερ Μπαρμπόσα.

Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα αλλάξει κάτι ο Ουρουγουανός τόσο ως προς το σύστημα, όσο και ως προς τα πρόσωπα, δεδομένου του γεγονότος ότι το ματς με τον Ολυμπιακό όπως και να το δει κανείς είναι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα. Μέχρι τώρα πάντως και με βάση τα δείγματα γραφής που έδωσε ως σήμερα ο Πογέτ στα ντέρμπι (ως προπονητής της ΑΕΚ) δεν φαίνεται να είναι… φαν των μεγάλων αλλαγών.

Όχι μεγάλες αλλαγές στα μέχρι τώρα ντέρμπι

Με τον Παναθηναϊκό ακολούθησε τη συνταγή Δέλλα για να μην μπερδέψει την ομάδα (μετρούσε μερικές μέρες τότε στον σύλλογο) ενώ με τον ΠΑΟΚ κράτησε το δικό του 4-3-3 μέχρι το τέλος. Ενδεχομένως για το τελευταίο να έπαιξε ρόλο και η αποβολή του Μπερμπάτοφ για να μη βάλει στο ματς τρίτο στόπερ ο Πογέτ, αλλά σε ό,τι αφορά την αρχική ενδεκάδα και στη φιλοσοφία δεν άλλαξε κάτι σε σχέση π.χ. με το ματς με τον Πλατανιά ή με τα Γιάννενα.

Περισσότερα πράγματα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες και τα πάντα θα οριστικοποιηθούν το Σάββατο το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η μεγαλύτερη πρόκληση του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με Κοντονή η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι

Εκτός με Παναθηναϊκό ο Μάνταλος

Tρία αγωνιστικά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK