Η ώρα του γηπέδου της ΑΕΚ

Με την… αύρα των θετικών μαντάτων που φτάνουν από το ΣτΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα (30/03) η συνάντηση μεταξύ της ΑΕΚ, του Δήμου και του ΥΠΕΚΑ για την κατασκευή του γηπέδου της "Ένωσης" στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ώρα του γηπέδου της ΑΕΚ

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των ανθρώπων της ΑΕΚ με εκπροσώπους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και του ΥΠΕΚΑ με αντικείμενο συζήτησης το ενδεχόμενο της κατασκευής του γηπέδου της "Ένωσης" στον χώρο στον οποίο βρισκόταν το "Νίκος Γκούμας".

Από πλευράς ΑΕΚ αναμένεται να παραστούν στη συνάντηση ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας "Δικέφαλος 1924" Α.Ε. Νίκος Στράτος, ο αρχιτέκτονας Θανάσης Κυρατσούς, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Ασλανίδης και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου.

Πρόθεση των ανθρώπων της "Ένωσης" είναι να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που θα τεθούν από την πλευρά του Δήμου καθώς θεωρούν πως είναι σε θέση να καλύψουν όποια απορία προκύψει προκειμένου να καταστήσουν σαφές πως η υλοποίηση του σχεδίου της "Αγιάς Σοφιάς" αποτελεί μονόδρομο.

Αντιρρήσεις ο Δήμος

Με βάση τα όσα έχουν διαδραματιστεί τους τελευταίους μήνες, θεωρείται βέβαιο πως ο Δήμος θα εκφράσει αντιρρήσεις, ωστόσο αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί σε απόλυτο βαθμό είναι το αν θα προτείνει κάποια εναλλακτική λύση ή αν απλά πάει στη συνάντηση για να διαπραγματευτεί ορισμένες τροποποιήσεις του υπάρχοντος σχεδίου.

Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ πάει στη σημερινή συνάντηση με άλλο αέρα λόγω των πληροφοριών που φτάνουν από το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο φέρεται έτοιμο να απορρίψει οριστικά τις προσφυγές κατά του γηπέδου, τόσο των 17 πολιτών (ορισμένοι εξ αυτών είναι κάτοικοι Νέας Φιλαδέλφειας) και της δημοτικής αρχής. Κάποιος λόγος για πανηγυρισμούς, βεβαίως, δεν υπάρχει μέχρι, τουλάχιστον, να καθαρογραφτεί και να ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση, ωστόσο όπως και να το δει κανείς η απόρριψη των προσφυγών από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς την κατασκευή του γηπέδου.

Στα… ευρωπαϊκά δικαστήρια

Αναφορές στον τοπικό Τύπο της Νέας Φιλαδέλφειας υποστηρίζουν ότι οι 17 πολίτες που κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ (κρίθηκε ως απαράδεκτη) ετοιμάζονται να προσφύγουν σε… ευρωπαϊκά δικαστήρια, ωστόσο η ουσία είναι ότι μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το συγκεκριμένο ζήτημα λήγει και οτιδήποτε άλλο ακούγεται και γράφεται κινείται σε ένα… κωμικό πλαίσιο.

Έλλειψη ψυχραιμίας

Στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας έχουν πάρει τα μηνύματα από το Συμβούλιο της Επικρατείας και εμφανίζονται κάπως… ανήσυχοι με αποτέλεσμα να χάνουν την ψυχραιμία τους. Δεν εξηγείται διαφορετικά το παραλίγο… επεισόδιο του Δημάρχου με οπαδό της ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου, σε κέντρο διασκέδασης κοντά στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ιωνικού Ν.Φ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες φίλος της "Ένωσης" βλέποντας τον Δήμαρχο φώναξε κάτι υπέρ του γηπέδου, με τον τελευταίο να του ζητά με αρκετά περίεργο ύφος να… πάει να του τα πει από κοντά. Ευτυχώς ο φίλος της "Ένωσης" κράτησε την ψυχραιμία του και ο Δήμαρχος απέδωσε τη λανθασμένη αντίδρασή του στο γεγονός ότι τον… ενοχλούν σε καθημερινή βάση οπαδοί της ΑΕΚ όταν επιχειρήσει να κυκλοφορήσει στην πόλη με την παρέα του.

Η συνάντηση στο Contra.gr

Η συνάντηση για το γήπεδο της ΑΕΚ θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στη Νέα Φιλαδέλφεια και το Contra.gr θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει κάθε λεπτομέρεια.

Διαβάστε ακόμα:

Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ από το ΣτΕ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Contra.gr: Συνάντηση κορυφής στη Βουλιαγμένη

News 24/7

24MEDIA NETWORK