Και τώρα τα πλέι-οφ για την ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την επόμενη μέρα για την ΑΕΚ μετά τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας που δεν έγινε, για την ΕΠΟ και για τα πλέι οφ που χρειάζονται συγκέντρωση για να αποφευχθεί η κακή εικόνα του παρελθόντος στην ίδια διαδικασία.

Και τώρα τα πλέι-οφ για την ΑΕΚ

Η επόμενη μέρα του τελικού Κυπέλλου που δεν έγινε -και όπως όλα δείχνουν δε θα γίνει- περιλαμβάνει για την ΑΕΚ -μόνο- αγωνιστική προετοιμασία ενόψει της διαδικασίας των πλέι οφ, η οποία ξεκινά για την "Ένωση" από την προσεχή Τετάρτη στο γήπεδο της Τούμπας.

Όπως είναι αντιληπτό, η κατάσταση -κυρίως ψυχολογική- όσων ζουν καθημερινά στα Σπάτα δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αφού το κίνητρο για τον τελικό ήταν αρκετά μεγάλο. Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν αγωνιστεί μέχρι σήμερα σε ένα τέτοιο ματς, περίμεναν πώς και πώς τη στιγμή να διεκδικήσουν το Κύπελλο και όπως είναι λογικό, η αναβολή χάλασε τα συναισθήματα.

Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα δε ζουν στην… Ελβετία. Ζουν στην Ελλάδα, γνωρίζουν τι γίνεται και αντιλαμβάνονται πως οτιδήποτε έγινε μετά τον ορισμό της διαιτητικής ομάδας, έγινε προς την κατεύθυνση να γίνει το ματς 50-50.

Από τη στιγμή που δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δυσάρεστη. Όχι ότι δεν ήταν από πριν δυσάρεστη, αφού και όταν "παίζεται" ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, απλά μπαίνουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και το πράγμα εξακολουθεί να είναι πνιγμένο στην καχυποψία.

Στο… σήμα της η ΕΠΟ

Στην ΑΕΚ δεν ασχολούνται καθόλου με τον νέο… ορισμό του Τελικού από την ΕΠΟ στις 15 Μαΐου. Αρχικά γιατί γνωρίζουν αριθμητική και αντιλαμβάνονται ότι στις 15 Μαΐου δε θα έχει συμπληρωθεί ένα 10ήμερο από την 6η Μαΐου, όταν και ο Κοντονής τον ανέβαλε για τουλάχιστον 10 μέρες. Αφετέρου, διότι από τη στιγμή που ο υπουργός αναβάλλει μια διοργάνωση της Ομοσπονδίας, πρέπει να αντιλαμβάνεται η Ομοσπονδία ότι η κατάσταση παύει να είναι στο χέρι της.

Το ενδεχόμενο να γίνει από εδώ και πέρα ο Τελικός φαίνεται να είναι δύσκολο, ειδικά από τη στιγμή που η ΕΠΟ επιμένει στη στελέχωση του Σιδηρόπουλου από τους βοηθούς και τους παρατηρητές της δικής της επιλογής, και όχι με τους -διεθνείς- βοηθούς του -διεθνούς- ρέφερι.

Το μυαλό στα πλέι οφ

Όπως και να έχει, τα όσα εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες μέρες ανήκουν στην ιστορία. Για την ΑΕΚ από εδώ και πέρα αυτό που μετράει είναι η συγκέντρωση στον στόχο που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στη διαδικασία των πλέι οφ. Η αλήθεια είναι πως και η δεύτερη θέση στη διαδικασία δεν θα την πολυχάλαγε την ΑΕΚ, αφού υπάρχει ζωντανό το ενδεχόμενο να οδηγήσει σε ευρωπαϊκό εισιτήριο χωρίς προκριματικό.

Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ακολουθεί για να ανοίξει η διαδικασία των πλέι οφ, η οποία δεν την πολυπάει την ΑΕΚ παραδοσιακά. Ο Μανωλάς προσπαθεί να μαζέψει την κατάσταση, αλλά το έργο του γίνεται ακόμα πιο δύσκολο στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού για ποδοσφαιριστές μιλάμε και άντε να τους μαζέψεις αμέσως με το που αδειάζουν ψυχολογικά. Πέραν όμως από το ψυχολογικό κομμάτι, στον πραγματικό κόσμο, οι ίδιοι ποδοσφαιριστές (ή τουλάχιστον πολλοί από αυτούς) κρίνονται στη διαδικασία των πλέι οφ και ενόψει της νέας χρονιάς, ή αν μη τι άλλο ενόψει της επόμενης μέρας γενικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακοίνωσε ημερομηνία η ΕΠΟ, αλλά δεν κάνει πίσω

News 24/7

24MEDIA NETWORK