Καθοριστική μέρα για Πογιέτ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το διαφαινόμενο deal της ΑΕΚ με τον Πογιέτ του οποίου η έκβαση θα ξεκαθαρίσει σήμερα και για το νικηφόρο ξεκίνημα της "Ένωσης" στον όμιλο με το διπλό στην Ξάνθη.

Καθοριστική μέρα για Πογιέτ

O Γκας Πογιέτ βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και σήμερα ετοιμάζεται να μπει σε μια πιο τελική βάση συζητήσεων με την ΑΕΚ. Από τη στιγμή που ο Πογιέτ πήρε για δεύτερη φορά το αεροπλάνο για να συζητήσει με τους ανθρώπους της ομάδας, αυτή τη φορά στην έδρα τους, με δεδομένες και τις δηλώσεις του Ουρουγουανού, σημαίνει αυτόματα ότι αν μη τι άλλο η υπόθεση έχει για την ώρα μια θετική εξέλιξη.

Βέβαια σε κάθε περίπτωση καλό είναι να κρατάμε μια πισινή γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας, ακόμα και υπογραμμένα συμβόλαια να μην τηρούνται, ωστόσο και αυτή (η πισινή) φαίνεται αυτή τη φορά ότι έχει ένα πιο ελαφρύ χαρακτήρα.

Σημαντική μέρα η σημερινή

Σήμερα είναι η καθοριστική μέρα επαφών με τον Ουρουγουανό να έχει συνάντηση με τις κεφαλές του Συλλόγου, ενώ όπως όλα δείχνουν το "παρών" θα δώσει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Στη συγκεκριμένη συνάντηση φαίνεται ότι θα κριθεί η έκβαση της όλης ιστορίας με τις πιθανότητες να είναι αισθητά υπέρ της επίτευξης του deal.

Αλλάζει το ποδοσφαιρικό τμήμα

Αν όλα προχωρήσουν καλά, τότε ο Πογιέτ θα… εγκατασταθεί στα Σπάτα με δύο ή τρεις στενούς συνεργάτες του. Πρόκειται για τον Αργεντίνο βοηθό του σε Μπράιτον και Σάντερλαντ, Μαουρίτσιο Ταρίκο, τον Ιταλό γυμναστή Αντόνιο Πίντους. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στο τιμ να προστεθεί ένας ακόμα βοηθός Έλληνας ή ξένος.

Αυτοί που μένουν

Για την ώρα άγνωστο παραμένει και το τι θα γίνει με τους υπάρχοντες γυμναστές. Από τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος φαίνεται ότι θα παραμείνει μόνο ο προπονητής τερματοφυλάκων της «Ένωσης», Κώστας Καμπόλης ο οποίος προϋπήρχε του Δέλλα, αφού εργάζεται στην πρώτη ομάδα από την εποχή του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ.

Ξεκαθαρίζει μέσα στη μέρα

Κατά τη διάρκεια της μέρας και όταν ο Πογιέτ συναντήσει τους ανθρώπους της ομάδας η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και όπως όλα δείχνουν μέχρι το βράδυ θα ξέρουμε αν η διαφαινόμενη συμφωνία γίνει πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ΑΕΚ -όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Στέλιος- πάει στη Λεωφόρο με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο και με την ελπίδα ότι ο υπηρεσιακός τεχνικός της ομάδας θα φτάσει στην τρίτη συνεχόμενη νίκη.

Υπήρχε και ματς

Τη δεύτερη (συνεχόμενη νίκη) με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο, η ΑΕΚ την έκανε στην Ξάνθη σε έναν αγώνα που έπεσε στη… σκιά της άφιξης του Πογιέτ στην Αθήνα. Η ατμόσφαιρα στα Πηγάδια θύμιζε φιλικό, το κλίμα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και το καλό για την ΑΕΚ είναι ότι η αγγαρεία ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο. Το γκολ… μανούρας του Μακόλεϊ Κρισάντους ήταν αρκετό για να δώσει στην «Ένωση» τη νίκη. Μάλλον, το γκολ του Κρισάντους αποδείχθηκε αρκετό λόγω Μπαρόχα. Συγκινητικός ο Βενεζουελάνος, έπαιζε τραυματίας από το πρώτο ημίχρονο και έδωσε ότι μπορούσε στην ΑΕΚ με χαρακτηριστικότερη στιγμή την απόκρουση στην κεφαλιά του Ερέα.

Ο αλλαγμένος Μπαρμπόσα και ο πάντα... πάρε-βάλε Γκάλο

Καλά πήγε και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, θετικό ματς ο Μπαρμπόσα, ενώ ο «Χρύσανθος» το πάλεψε όσο μπορούσε με τα καλά του και τα στραβά του, έβαλε το γκολ, θα μπορούσε να σκοράρει ξανά και να κλειδώσει το ματς αλλά έκανε άσχημο τελείωμα. Ο Γκάλο, τα… γνωστά. Όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι και στην Ξάνθη έδωσε μισό γκολ σε συμπαίκτη του. Άσχετα με το αν ο Βάργκας αστόχησε, ο Βραζιλιάνος ήταν συνεπέστατος τόσο στο… μισό γκολ το ματς, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Περιμένει περισσότερα...

Στα αρνητικά για την ΑΕΚ η μέτρια παρουσία του Ρόναλντ Βάργκας και το χάσιμο του Ντιέγκο Μπουονανότε. Σαφέστατα και οι ομάδα περιμένει πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά στη δημιουργική της λειτουργία από τους δύο. Χθες στην Ξάνθη δεν την πήρε.

Όπως και να έχει το σημαντικό είναι ότι η ΑΕΚ ξεκίνησε νικηφόρα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον όμιλο και ουσιαστικά… εξασφάλισε από χθες την πρόκριση στην επόμενη φάση, αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.

Έκανε ξανά ό,τι έπρεπε ο Στέλιος

Καλή παρουσία για δεύτερο συνεχόμενο ματς και για τον Στέλιο Μανωλά ο οποίος όπως και με τον Ηρακλή, έτσι και με την Ξάνθη, έκανε ότι έπρεπε για να πάρει η ΑΕΚ αυτό που είχε στο μυαλό της να πάρει από το ματς. Άστρο λαμπρό δείχνει να τον οδηγεί, η Λεωφόρος θα δείξει!

Αγωνία και για τους τραυματίες

Σήμερα θα γίνουν γνωστά περισσότερα πράγματα και για τους δύο τραυματίες του αγώνα με την Ξάνθη. Σιμόες και Μπαρόχα αποχώρησαν με προβλήματα από τα Πηγάδια και σήμερα θα διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης και το αν είναι εφικτή η συμμετοχή τους στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό. Ειδικά στο θέμα του τερματοφύλακα η ΑΕΚ δεν είναι για να… παίζει αφού σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά θα επιστρατευτεί -σε ντέρμπι- ο Γιάννης Ανέστης που δεν έχει κανένα ματς στα χέρια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-1

Στην Αθήνα ο Πογιέτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK