Κομβικό ματς με... γλυκόπικρο παρελθόν

Απέναντι σε μία ομάδα που -για πολλούς λόγους- δεν της φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις, η ΑΕΚ μπαίνει σε ένα πιο βατό πακέτο αγώνων, ωστόσο πολυτέλεια εφησυχασμού δεν υπάρχει. Γράφει ο Άκης Γεώργιου.

Κομβικό ματς με... γλυκόπικρο παρελθόν
INTIME SPORTS

Παρά την πολύ σύντομη -μέχρι σήμερα- παρουσία του στην Α’ Εθνική, ο Αστέρας Τρίπολης έχει καταφέρει ήδη να… φορτώσει την ΑΕΚ με γλυκόπικρες αναμνήσεις και περίεργα συναισθήματα, αφού η "Ένωση" έπεσε πάνω στους Αρκάδες αρκετές φορές, σε αρκετά σημαδιακές στιγμές.

Η πρώτη συνάντηση στην ιστορία των δύο ομάδων έγινε τον Γενάρη του 2008. Σεζόν 2007-08, όταν η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό λόγω της συμμετοχής του Βάλνερ στο Καλαμαριά-Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" τότε είχαν την πρόθεση να κερδίσουν το παιχνίδι στα χαρτιά και κινήθηκαν νομικά. Κάτι παρόμοιο συνέβη όμως και στο πρώτο Τρίπολη-ΑΕΚ της ιστορίας, μόνο που οι "κιτρινόμαυροι" έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Ο Φυντανίδης αγωνίστηκε αντικανονικά, η ΑΕΚ έχασε με 2-1, ωστόσο αποφάσισε να μην καταθέσει ένσταση και να αφήσει το ματς να κριθεί στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Η ΑΕΚ έχασε στο τέλος εκείνο το πρωτάθλημα αφού οι τρεις βαθμοί του Βάλνερ ήταν αρκετοί να να το δώσουν στον Ολυμπιακό.

Κομβικό ματς με... γλυκόπικρο παρελθόν
INTIME SPORTS

Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στις 20 Απριλίου του 2008 ο Αστέρας Τρίπολης ξανάπεσε πάνω στην ΑΕΚ. Μόνο όσοι πέρασαν εκείνο το δίωρο στις εξέδρες της Καλογρέζας μπορούν να αντιληφθούν το συναίσθημα που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ. Η "Ένωση" με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο και μπροστά σε 45.000 κόσμο νίκησε με 2-0 (Ριβάλντο και Μπλάνκο τα γκολ) και αποθεώθηκε ως "ηθική πρωταθλήτρια" αφού μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς, είχε την καλύτερη άμυνα, την καλύτερη επίθεση, τον πρώτο σκόρερ και τον πρώτο σε ασίστ. Παρόλα το πρωτάθλημα χάθηκε και στη… φιέστα της οργής έμεινε και το αποτύπωμα του Αστέρα με συμπληρωματικό ρόλο.

Κομβικό ματς με... γλυκόπικρο παρελθόν
INTIME SPORTS

Ανατροπή, αποδοκιμασίες, παραίτηση Νικολαϊδη

Η επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων ήταν πιο έντονη ακόμα και από τις δύο προηγούμενες. Η ΑΕΚ υποδέχτηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2008 τον Αστέρα Τρίπολης σε οριακό -για την ίδια- σημείο. Οι "κιτρινόμαυροι" ξεκίνησαν καλά το ματς αλλά οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν στην πρώτη τους τελική από στημένη μπάλα με τον Μαρσελάο να νικάει τον Σάχα. Ακολούθησε ροντέο και γκρίνια στην εξέδρα, η ΑΕΚ έπαιζε με εννιά αλλά παρόλα αυτά κατάφερε και γύρισε το ματς.

Κομβικό ματς με... γλυκόπικρο παρελθόν
INTIME SPORTS

Ο Μαϊστόροβιτς αρχικά ισοφάρισε στο 89ο λεπτό ωστόσο αποδοκιμάστηκε έντονα από την εξέδρα γιατί αντί να μαζέψει τη μπάλα και να τρέξει στη σέντρα πήγε να πανηγυρίσει στον πάγκο! Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με ένα πανέμορφο γκολ του Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Γιώργος Δώνης αφού αποβλήθηκε έβαλε τα κλάματα στη φυσούνα για την ανατροπή ενώ λίγο παρά πέρα ο Ντέμης Νικολαϊδης φώναξε τους δημοσιογράφους για να ανακοινώσει την παραίτησή του από την προεδρία της "Ένωσης".

Από την Τρίπολη ξεκίνησε ο δρόμος προς τον γκρεμό

Απέναντι στον Αστέρα η ΑΕΚ ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις για την καταστροφική σεζόν 2012-13, το τέλος της οποίας βρήκε την "Ένωση" υποβιβασμένη στις μικρότερες κατηγορίες. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Αύγουστο του 2012 για τελευταία φορά τους Αρκάδες με τους τελευταίους να επικρατούν με 0-1 χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε ο Άλβαρες. Να υπενθυμίσουμε ότι εκείνη τη σεζόν ο Αστέρας αγωνίστηκε και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα παρότι δεν είχε κερδίσει αγωνιστικά το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο λόγος της συμμετοχής των Αρκάδων στην Ευρώπη ήταν το γεγονός ότι πήραν το εισιτήριο που κέρδισε η ΑΕΚ η οποία όμως δεν αδειοδοτήθηκε. Είναι και αυτή μία από τις αιτίες (ή τις αφορμές) για τις οποίες ο Αστέρας Τρίπολης δε συγκεντρώνει μεγάλες… συμπάθειες στο στρατόπεδο της "Ένωσης".

Κομβικό ματς με... γλυκόπικρο παρελθόν
INTIME SPORTS

Τα… πέναλτι που δεν έδωσε ο Κουκουλάκης

Στους αγώνες της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης δε θα μπορούσε παρά να υπάρχει και κουβέντα για τη διαιτησία. Χαρακτηριστικότερο είναι το ματς της περιόδου 2010-11 στο ΟΑΚΑ το οποίος "σφύριξε" ο διαιτητής του σημερινού αγώνα. Ο Μιχάλης Κουκουλάκης, δεν έδωσε δύο πέναλτι στην ΑΕΚ η οποία έσωσε την τελευταία στιγμή την παρτίδα και ισοφάρισε σε 2-2 με τον Σκόκο στο 87ο λεπτό. Ο Κουκουλάκης στη συνέχεια παραδέχτηκε δημόσια ότι έσφαλλε εις βάρος της "Ένωσης", ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει…

Κομβικό ματς με... γλυκόπικρο παρελθόν
INTIME SPORTS

Κομβικό και σημαδιακό ματς

Ο σημερινός αγώνας της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης είναι σημαντικός και καθοριστικός. Πέραν της αύρας που είναι ούτως ή άλλως… θορυβώδης για την "Ένωση" είναι σημαντικός πρώτα για την επιστροφή των Μπακάκη και Τζιμπούρ στην αποστολή. Ο πρώτος μετά από 5,5 μήνες και ο δεύτερος μετά από 2,5. Ειδικά η μετέπειτα πορεία του Τζιμπούρ θα είναι αρκετά σημαντική αφού από αυτή θα εξαρτηθεί η πολιτική της ΑΕΚ στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, σε ότι αφορά το θέμα του επιθετικού.

Καθοριστικό το σημερινό ματς, είναι επειδή είναι το πρώτο της ΑΕΚ στο… ήρεμο διάστημα που ακολουθεί στο πρωτάθλημα, με μια σειρά αγώνων απέναντι σε αντιπάλους -αν μη τι άλλο- του χεριού της. Το καυτό πακέτο των πρώτων εννιά αγωνιστικών (Ξάνθη, Τούμπα, Καραϊσκάκη, Λεωφόρος) ολοκληρώθηκε και η "Ένωση" είναι κοντά στον Παναθηναϊκό και πάνω από τον ΠΑΟΚ. Για αρχή (και ειδικά για τη συγκεκριμένη αρχή) η σούμα δεν είναι κι άσχημη. Η συνέχεια, όμως, θα είναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα.

Μέχρι τότε μεσολαβεί και η διακοπή. Ο Πογέτ θα έχει περισσότερο χρόνο να γνωρίσει τους παίκτες αρχής γενομένης από το φιλικό της ερχόμενης Τετάρτης. Παράλληλα, το σημερινό ματς θα είναι και το πρώτο του Ουρουγουανού τεχνικού στο ΟΑΚΑ μπροστά στο κοινό της "Ένωσης", γεγονός που σε κάθε περίπτωση έχει τη σημασία του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK