Ξεμπούκωμα και... μπινελίκια!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει από το ΟΑΚΑ για την θετική είσοδο της ΑΕΚ στον θεσμό του Κυπέλλου με τη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα.

Ξεμπούκωμα και... μπινελίκια!

H AEK στον αγώνα Κυπέλλου με την Κέρκυρα πήγαινε με ένα και μόνο σκοπό: Το ξεμπούκωμα μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα που χάλασαν το κλίμα εντός ομάδας και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να απομακρυνθούν οι "κιτρινόμαυροι" από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα, παρότι όλες οι ομάδες έχουν χάσει βαθμούς εκτός προγράμματος. Από τη στιγμή που το ξεμπούκωμα ήρθε, τότε μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι τουλάχιστον από άποψη κλίματος, η κατάσταση βελτιώθηκε.

Βρήκε το γρήγορο γκολ

Η "Ένωση" βρήκε το γρήγορο γκολ (στο 6ο λεπτό με τον πολύ δυναμικό στην επιστροφή του, Ροντρίγκο Γκάλο) που διευκολύνει… παραδοσιακά την ομάδα που το πετυχαίνει στο ματς. Προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να κερδίσει μπάλες, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι έπαιζε με δύο φορ. Παρόλα αυτά υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα γεγονός λογικό, αφού η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς χωρίς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κουβαλήσουν την μπάλα και να παίξουν κάθετα. Αυτός ήταν και ο λόγος που μετά την ανάπαυλα πέρασε στο ματς ο Μάνταλος. Προς το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ δέχτηκε πίεση από την Κέρκυρα η οποία προσπάθησε να παίξει ψηλά, γεγονός που προβλημάτισε την εξέδρα η οποία αποδοκίμασε.

ΤΟ... ΚΛΕΙΔΩΣΕ

Η εικόνα της ομάδας του Ζοζέ Μοράις στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με το πρώτο αλλά η λύση ήρθε στο τέλος και σημασία έχει πως… έγινε η δουλειά. Η ΑΕΚ έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 78’ και κλείδωσε το ματς ενώ είχε αγχωθεί προηγουμένως. Ο Ροντρίγκο Γκάλο είχε συμμετοχή και στο δεύτερο τέρμα της "Ένωσης" αφού ήταν ο ποδοσφαιριστής που έβγαλε τη σέντρα στον σκόρερ Χριστοδουλόπουλο, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι "κιτρινόμαυροι" βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Πέκχαρτ. Το 4ο γκολ ήρθε με αυτογκόλ μετά από μια μεταβίβαση του Αραβίδη στην περιοχή, καθώς ο αμυντικός της Κέρκυρας Ντιόγο, πρόλαβε… τον Τόμας Πέκχαρτ!

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

Η γενικότερη ατμόσφαιρα στο γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν ήταν καλή κάτι που αποτυπώνεται από τα συνθήματα αποδοκιμασιών κυρίως κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι λίγοι οπαδοί της ΑΕΚ που έδωσαν το "παρών" στην Καλογρέζα αντέδρασαν στα διαστήματα που η ομάδα δεν έδειχνε να πατάει καλά ενώ στη συνέχεια ο Μπάγεβιτς… τραγουδήθηκε παρατεταμένα. Η διαφορά σε σχέση με τα παλιά επεισόδια της κόντρας Μπάγεβιτς-οργανωμένων, είναι πως αυτή τη φορά οι οπαδοί της "Ένωσης" που βρίσκονται στο υπόλοιπο γήπεδο δεν αντιδρούν καν, γεγονός που μαρτυρά την γενικότερη απώλεια της δημοτικότητας του εκτελεστικού διευθυντή.

Η ΑΕΚ έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να λύσει από το θέμα του Μπάγεβιτς που -κακά τα ψέματα- χρονολογείται από το μακρινό 1996, αλλά είναι μια πραγματικότητα πως για μια μερίδα του κόσμου εξακολουθεί να μην είναι αποδεχτός σε βαθμό που θα ξεσπάει πάνω του σε κάθε ευκαιρία.

Το ψάχνει ο Μοράις

Σε ό,τι αφορά τον Μοράις, η αλήθεια είναι ότι το ψάχνει αρκετά τόσο γύρω από τον σχηματισμό όσο και γύρω από τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιεί. Δοκίμασε το 4-4-2, το έχει στο μυαλό του και πιθανότατα θα το επιστρατεύσει ξανά. Είναι σίγουρο πως η κατάσταση επιτάσσει αποτελέσματα με κάθε τρόπο, για να κερδηθεί χρόνο προκειμένου να δουλέψει ο προπονητής.

Σημαντικό για την ΑΕΚ που επέστρεψε δυνατός ο Ροντρίγκο Γκάλο δείχνοντας να έχει καλά πατήματα, σε μια χρονιά που δεν ξεκίνησε καλά για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος ήταν σκιά του περσινού πολύ καλού εαυτού του μέχρι... προχθές. Στα σημαντικά και η διάθεση του Λάζαρου που ζεσταίνει σιγά-σιγά τις μηχανές αλλά έχει ακόμα δρόμο μέχρι να γίνει ο παίκτης που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ, ενώ πολύ καλό ματς έκανε και ο νεαρός Γαλανόπουλος. Ειδικά ο τελευταίος δείχνει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και αυτό που απομένει είναι να πάρει ευκαιρίες.

ΜΕΤΡΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Μέτρια διαιτησία και από τον ρέφερι της αναμέτρησης Γκιοτζένη, ο οποίος λανθασμένα δεν έδωσε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή πάνω στον Λαμπρόπουλο στο πρώτο ημίχρονο. Όχι ότι έκρινε κάτι σοβαρό βάσει αποτελέσματος, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για λάθος του ρέφερι σε μια φάση που ο αμυντικός της Κέρκυρας δεν πήγε ούτε κατά διάνοια στη μπάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άλλαξε διάταξη και... διάθεση κι έβαλε 4 η ΑΕΚ
Ξανά συνθήματα κατά Μπάγεβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK