Κύπελλο με... balls

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την πανάξια Κυπελλούχο ΑΕΚ η οποία με το μισό του μισού μπάτζετ νίκησε για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν τον ακριβό Ολυμπιακό και ξεκίνησε να του μπαίνει στη μύτη κατακτώντας τον έναν από τους δύο εγχώριους τίτλους.

Κύπελλο με... balls
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια νίκη σε ένα ντέρμπι, όπως αυτό του πρωταθλήματος δεν σηματοδοτεί την επιστροφή μιας ομάδας στο κανονικό της μέγεθος. Ένας τίτλος όμως, βάζει καλή σφραγίδα.

Μεγάλη κούπα και πανάξια η χθεσινή πάνω από όλα γιατί ήρθε με την επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία. Με το που ήρθε δηλαδή, πήρε έναν από τους δύο εγχώριους τίτλους και χτίζει πάνω σε μια καλή βάση.

Το ματς

Η ΑΕΚ πήγε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό όπως το ήθελε εκείνη. Ένα ματς με πεσμένο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μην πολυπατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με την "Ένωση" να μην απειλείται -τουλάχιστον σοβαρά- και να ψάχνει υπομονετικά την ευκαιρία που θα της έδινε το γκολ.

Τελικά αυτό συνέβη λίγα λεπτά πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό, ο Βάργκας βρήκε τον Μάνταλο από αριστερά και ο τελευταίος πρόλαβε τον Ρομπέρτο, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού και δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΚ.

ΖΗΤΗΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ένα λεπτό πριν το τέλος, η ΑΕΚ πρόλαβε να βρει μια ακόμα καλή στιγμή με τον Ράφικ Τζεμπούρ να φεύγει κάτω από τη σέντρα, να βγαίνει φάτσα με τον Ρομπέρτο, ο Ντα Κόστα τον έσπρωξε και ο Αλγερινός έπεσε χωρίς να προλάβει να τελειώσει τη φάση όπως θα ήθελε. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να το τελειώσει καλύτερα.

ΒΡΗΚΕ ΞΕΦΩΤΟ

Το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και βρήκε μια ευκαιρία στο 50ο λεπτό όταν ο Τζεμπούρ βρήκε παράλληλα τον Βάργκας μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ και να τελειώσει το ματς. Η ΑΕΚ τελικά βρήκε το γκολ στην αμέσως επόμενη φάση, αυτή τη φορά με τον Αλγερινό επιθετικό που τελείωσε καλά τη φάση και έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα δύο τερμάτων.

Το γκολ του Τσόρι στο τέλος έβαλε τον Ολυμπιακό στο ματς και στις ΑΕΚτζήδικες μνήμες αναβίωσε η κατάρα του Νταρμπισάιρ, ωστόσο οι "κιτρινόμαυροι" κράτησαν τη νίκη κατακτώντας ένα πανάξιο Κύπελλο, κερδίζοντας τους "ερυθρόλευκους" δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2
Μελισσανίδης: "Θεία Δίκη να σου δίνει το Κύπελλο ο Γκιρτζίκης"
Απίστευτες στιγμές στη Νέα Φιλαδέλφεια, ΤΡΕΛΑ στην απονομή!

News 24/7

24MEDIA NETWORK