Μέλι και σανίδι!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το εντυπωσιακό come back του Δημήτρη Μελισσανίδη στα του ποδοσφαίρου προκειμένου να εκπροσωπήσει με προτάσεις, ουσία και ηρεμία την ΑΕΚ στη Super League.

Μέλι και σανίδι!
Μελισσανίδης-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το "παρών" στη σύσκεψη των ιδιοκτητών της Super League και η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε ξανά -μετά από χρόνια- με την παλιά μορφή σε παρόμοιες διαδικασίες. Φυσικά, ο προορισμός δεν είναι το να αποκτήσει η ΑΕΚ τσαμπουκά και πιο δυναμική παρουσία στις συσκέψεις της Λίγκας, είναι όμως και αυτό ένα σημαντικό μέρος του παιχνιδιού.

Κάποιος μπορεί να λάβει ως extreme τις παραπάνω γραμμές, αν όμως προσπαθήσει να συνειδητοποιήσει για ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε και πώς παίζεται στην Ελλάδα, τότε θα αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει άλλη διαδρομή για κάποιον που θέλει να ανατρέψει την κατάσταση. Ή να την ξαναφέρει στα φυσιολογικά της. Είναι θέμα οπτικής.

Όποιο και αν είναι το πολιτικά ορθό της υπόθεσης, το να εκπροσωπηθεί η ΑΕΚ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε μία σύσκεψη (έστω και ανούσια) που αφορά τα κοινά του ποδοσφαίρου παρουσία εκπροσώπων όλων των ομάδων, ήταν κάτι που περίμενε για χρόνια ένας σημαντικός αριθμός ΑΕΚτζήδων. Γεγονός λογικό, αφού ο "Μελισσάν" ξέρει τα κατατόπια, τα είχε φέρει βόλτα και στο παρελθόν, όντας ο τελευταίος που είχε οδηγήσει την ΑΕΚ στο επιθυμητό σημείο. Συν τοις άλλοις, αν συνυπολογίσει κανείς στα παραπάνω και ποιοι εκπροσωπούσαν την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ σε παρόμοιου είδους περιστάσεις, θα καταλάβει τη θεαματική διαφορά σε σχέση με το σήμερα.

Βέβαια, τώρα οι εποχές έχουν αλλάξει αρκετά σε σχέση με το 1993 και το 1994, ακόμα και με το 1999. Το σύστημα που καταγγέλλουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ ότι υπάρχει στην ΕΠΟ, δεν είναι μία ιστορία πρόσφατη, αλλά μετρά αρκετά χρόνια λειτουργίας. Γι' αυτό και η προσέγγιση του Μελισσανίδη στην πραγματικότητα την οποία μελετάει αρκετά χρόνια (δεν είναι και χθεσινός στο ποδόσφαιρο) είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με την έντονα συναισθηματική και πιο παρορμητική... μελισσανιδική προσέγγιση του παρελθόντος.

Ο Μελισσανίδης ήταν ο μοναδικός που έβαλε την ουσία στη χθεσινή σύσκεψη με κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις. Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ μέσω του Δημήτρη Μελισσανίδη πέρασε προς τα έξω το μήνυμα ότι έχει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια για αλλαγή, εκφράζοντας τη θέση της σε ήρεμο ύφος.

Γενικότερα, η ΑΕΚ δεν έχει κανένα απολύτως θέμα να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε παρόμοια σύσκεψη, όποιος κι αν είναι ο διοργανωτής (η Super League, ο Κοντονής ή άλλος θεσμικός φορέας), αρκεί (η σύσκεψη) να εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθυμίας για αλλαγή στο ποδόσφαιρο.

Πέρασε η πρώτη πρόταση

Ήδη η μία πρόταση της ΑΕΚ (αυτή για τη δημιουργία 6μελούς επιτροπής που θα πάει σε Κοντονή και ΕΠΟ για να ζητήσει βελτίωση της διαιτησίας) έγινε αποδεκτή, ενώ -και- οι άλλες δύο δύσκολα θα φανούν κακές σε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να προσεγγίσει με τη λογική όλη αυτήν την παράνοια που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λογικές οι άλλες δύο

Η δεύτερη πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη είχε να κάνει με την ανάγκη για αλλαγή του προέδρου της Super League, προκειμένου να απομακρυνθεί ο κ. Μποροβήλος, του οποίου η εμπλοκή στις δικαστικές υποθέσεις αν μη τι άλλο δεν επιτρέπει στη γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται τίμια.

Η τρίτη πρόταση σχετιζόταν με τη διάθεση του 40% των εσόδων του πρωταθλητή από το Champions League σε μικρότερες ομάδες (πάντα με κάποια φόρμουλα), προκειμένου να κινείται το χρήμα και να επωφελείται το ελληνικό ποδόσφαιρο του μηδαμινού ανταγωνισμού. Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι ένα μεγάλο μέρος της διαπλοκής στο ελληνικό ποδόσφαιρο οφείλεται στα χρήματα του Champions League και πιστεύουν ότι με αυτό το μέτρο θα μειωθούν τα κρούσματα και ταυτόχρονα θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα.

Ρεζουμέ

Στη σύνοψη για το αν θα αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό οι ελπίδες όσων περιμένουν κάποια αλλαγή είναι αναπτερωμένες, η κατεύθυνση αυτής της ιστορίας φαίνεται για πρώτη φορά ότι βαδίζει προς τον σωστό προορισμό, αλλά υπάρχει ακόμα πολύ ψωμί.

Όσο για την ΑΕΚ δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Εμπιστοσύνη στον Κοντονή ότι θα το πάει στα άκρα γιατί ταυτίζει τη βία με τη διαφθορά, κατάθεση προτάσεων με ήρεμη φωνή στη Λίγκα και εκπροσώπηση -επιτέλους- ξανά με οντότητα. Γιατί είναι αξιόλογος άνθρωπος και επαγγελματίας ο Αλέξης Δέδες, αλλά είναι -πολύ- διαφορετικό για ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΕΚ, σε κάτι τέτοιες στιγμές να είναι μπροστά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Στο κάτω κάτω, είναι περασμένη καλά η διαπίστωση του περίγυρου του συλλόγου, πως αν δεν τα καταφέρει και ο "Μελισσάν", τότε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι προτάσεις του Μελισσανίδη για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου

Οι "καυτοί" διάλογοι από τη κλειστή σύσκεψη ιδιοκτητών ΠΑΕ Super League

Η ανάρτηση του Δημάτου για τη σύσκεψη

News 24/7

24MEDIA NETWORK