Μεταγραφική... αντεπίθεση της ΑΕΚ

Η... μεταγραφική εβδομάδα ολοκληρώθηκε με πυρετώδη τρόπο για την ΑΕΚ η οποία έκλεισε τους Μπάρκα-Τσιγκρίνσκι, περιμένει για Μπακασέτα και απλώνει δίχτυα για τις υπόλοιπες θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση.

Μεταγραφική... αντεπίθεση της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μετά τον Βασίλη Μπάρκα, πρόσθεσε στο μεταγραφικό παζλ και το δεύτερο κομμάτι, με την οριστικοποίηση της απόκτησης του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχει και η διαφαινόμενη απόκτηση Μπακασέτα για την οποία εκκρεμεί να ξεκαθαρίσει πότε ακριβώς θα γίνει η μετακίνηση, τότε θα είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι όντως οι "κιτρινόμαυροι" μπήκαν γερά στο μεταγραφικό παζάρι, μία εβδομάδα μετά το δύσκολο 48ωρο... Μοντανιέ.

Αρχικά απέκτησαν δύο Έλληνες από το Top-5 των ελπιδοφόρων παικτών του προηγούμενου -φτωχού αν μη τι άλλο σε γενικές γραμμές- πρωταθλήματος. Ο Μπακασέτας τράβηξε αρκετά βλέμματα με τα κατορθώματά του με τον Πανιώνιο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Μπάρκα, για τον οποίο αυτά που ακούγονται από αρκετούς insiders και του Ατρομήτου και της θέσης του τερματοφύλακα είναι αρκετά ενθαρρυντικά για την ΑΕΚ.

ΜΕ ΜΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΗ ΣΤΑ ΓΚΟΛΠΟΣΤ

Ο Μπάρκας θα κάνει δίδυμο με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια με τον Βούρα να είναι ο τρίτος τερματοφύλακας του ρόστερ και την "Ένωση" να κλείνει από τώρα τις ανάγκες της ως προς τους γκολκίπερ.

ΦΟΡΤΩΣΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ "έτρεξε" να καπαρώσει και τον έμπειρο στόπερ που θα χρειαστεί ενόψει της νέας σεζόν. Για τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπήκε στις συζητήσεις ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης μια εξαετία πριν. Τότε που έκλεψε την καρδιά του Πεπ Γκουαρντιόλα και ανάγκασε την Μπαρτσελόνα να πληρώσει 25 εκατ. ευρώ στη Σαχτάρ για να τον αποκτήσει.

Βέβαια από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 7 χρόνια τα οποία δεν ήταν και τα καλύτερα για τον Ουκρανό. Αυτή την εποχή, ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός θέλει να κάνει το πρώτο του πετυχημένο ποδοσφαιρικό πέρασμα εκτός Ουκρανίας και ο βαθμός δυσκολίας του ελληνικού πρωταθλήματος δεν φαίνεται να είναι... πρόβλημα για τον ίδιο. Τα πάντα βέβαια θα κριθούν στο χορτάρι, όπως συμβαίνει σε κάθε μεταγραφική ιστορία, όσο βαρύγδουπο κι αν είναι το όνομα του εκάστοτε μεταγραφικού αποκτήματος.

Το σίγουρο είναι ότι μόνο αισιόδοξα μπορεί να προσεγγίσει η ΑΕΚ την παρουσία παικτών όπως ο Τσιγκρίνσκι. Είχε ζήτημα η ομάδα στους παίκτες με τις μεγάλες παραστάσεις οι οποίοι μπορούν να προσθέσουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι της ιδιαίτερα όταν "καίει" η μπάλα. Πλέον λύνεται και αυτό. Για την ώρα το "κιτρινόμαυρο" μεταγραφικό μείγμα… ελπιδοφόροι-έμπειροι απλώνεται καλά και δημιουργεί αισιοδοξία. Υπάρχει όμως και το ρίσκο αφού ο Ουκρανός δεν προέρχεται από γεμάτες χρονιές.

Λύσεις και στις υπόλοιπες θέσεις

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση κι άλλων ποδοσφαιριστών. Οι "κιτρινόμαυροι" κοιτάζουν αριστερά μπακ, χαφ, εξτρέμ και σέντερ φορ, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει προσθήκη ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού. Το όνομα του -γνώριμου- Χουάν Κάλα επανήλθε στο ρεπορτάζ ως προς τις επιλογές για το κέντρο της άμυνας, αφού ο Ισπανός "ψήνει" όσο… ποτέ την επιστροφή του στην "Ένωση".

Από την άλλη υπάρχουν και περιπτώσεις που εξετάζει ο Τιμούρ Κετσπάγια (σε συνεργασία πάντα με τους ανθρώπους του συλλόγου) και δεν αποκλείεται να προκύψει κάτι και από εκεί.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους επιθετικούς, το όνομα του Βέλλιου υπάρχει ακόμα στη μεταγραφική ατζέντα των ανθρώπων της ΑΕΚ, ωστόσο υπάρχει η πεποίθηση ότι η "Ένωση" θα μπορέσει να ασχοληθεί αν έρθει η κατάσταση στα μέτρα της και το οικονομικό κυμανθεί σε λογικά πλαίσια.

Πολύ δύσκολη είναι και η περίπτωση του διεθνούς Πολωνού επιθετικού Στεπίνσκι ο οποίος εκτός από την ΑΕΚ απασχολεί και τη... μισή ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Καλή άποψη στους "κιτρινόμαυρους" υπάρχει και για τον -Βόσνιο διεθνή- Τζούριτς της Τσεζένα, όμως δεδομένης της παρουσίας του Πέκχαρτ (είναι το ίδιο στυλ και στα ίδια... κυβικά) δεν αποκλείεται οι άνθρωποι της ομάδας να στραφούν σε έναν φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Aπό μπλαουγκράνα... κιτρινόμαυροι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK