Μπήκε με -κυπελλική- φόρα στην ανηφόρα

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που ξεκίνησε με φόρα την ανηφόρα την οποία καλείται να ανέβει βάσει προγράμματος, έχοντας βέβαια, παράλληλα και στο μυαλό της τον ισπανικό Τελικό.

Μπήκε με -κυπελλική- φόρα στην ανηφόρα
Αραβίδης-Μάνταλος-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την... ανηφόρα του -από εδώ και πέρα- προγράμματός της με πανηγυρικό τρόπο στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, οι άνθρωποι του συλλόγου δημιούργησαν ένα μίνι τελετουργικό μισή ώρα πριν από τη σέντρα, με τους ποδοσφαιριστές να πηγαίνουν το Κύπελλο στα τέσσερα σημεία του γηπέδου για να το δει ο κόσμος. Ωραίες στιγμές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ΑΕΚ που θέλει να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδά της και να φορτώσει το μέλλον της με επιτυχίες και τίτλους.

Με διάθεση και ο Τζεμπούρ

Στα του αγώνα, η ΑΕΚ είχε διάθεση, γεγονός απολύτως λογικό, αφού μπορεί η κούραση να βαραίνει τα πόδια (αυτό έβγαινε σε αρκετά σημεία), αλλά η ψυχολογία είναι στα ύψη. Αν δει κανείς πλάνα από τις κινήσεις του Τζεμπούρ στο χθεσινό ματς και τις συγκρίνει με αντίστοιχα πλάνα από τις κινήσεις του στα ματς με την Καλλονή, τον Παναιτωλικό και τη Λιβαδειά, θα πιστέψει ότι πρόκειται για διαφορετικό άνθρωπο.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΑΤΣ ΑΠΟ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΛΛΑ

Τρομερό ματς έκανε ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις απουσίες των βασικών ακραίων, μπήκε φρέσκος, έχοντας να παίξει από τον περασμένο Μάρτιο και είχε πολύ καλή παρουσία, συμμετέχοντας σχεδόν στις περισσότερες καλές φάσεις της ΑΕΚ.

Καλό ματς και από τον Γιάννη Ανέστη, ο οποίος κράτησε την ΑΕΚ όταν χρειάστηκε, παρότι μέτρησε μια κακή έξοδο στο πρώτο μέρος, ενώ θετική εικόνα είχε και ο Ντίντακ.

Μπήκε δυνατά και στα δύο ημίχρονα

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με φόρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου την περασμένη Τρίτη. Οι "κιτρινόμαυροι" ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και βρήκαν την πρώτη φάση στο 9ο λεπτό, μετά από μια ωραία σέντρα του Ντίντακ που σημάδεψε το κεφάλι του Αραβίδη, ο οποίος βρήκε καλά τη μπάλα και ανάγκασε τον Διούδη σε μια μεγάλη απόκρουση.

Μετά το 20ό λεπτό ο ρυθμός έπεσε για λίγο, ο Πανιώνιος έβγαινε μπροστά και προσπάθησε να γίνει απειλητικός, κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Ανέστης στάθηκε στο ύψος του στο 22’ και στο 26’, σε προσπάθειες των Μπακασέτα και Ανσφαριφάαρτ αντίστοιχα, ενώ η ΑΕΚ ανέβηκε ξανά, αναζητώντας το γκολ με μεγάλη διάθεση και αρκετά τρεξίματα.

To ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ήταν καταιγιστικό για την ΑΕΚ. Στο πρώτο 5λεπτο δημιούργησε προϋποθέσεις για την πρώτη φάση, με ένα γύρισμα του Μάνταλου στον Αραβίδη, ενώ από εκεί και πέρα έπνιξε τον Πανιώνιο μέχρι να βρει το γκολ.

Στο 52’, ο -εξαιρετικός- Πλατέλλας κάνει μια ωραία κούρσα και ένα κακό τελείωμα, στο 55’ πάλι ο Πλατέλλας είχε μια κεφαλιά που άγχωσε τον Διούδη, στο 56’ ο Αραβίδης είχε μια κεφαλιά που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου σε κόρνερ, ενώ στο ίδιο λεπτό η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μάνταλου και στο 57’ οι "κιτρινόμαυροι" σκόραραν με τον Μάνταλο μετά από σέντρα του Πλατέλλα και πρώτη κεφαλιά του Γιόχανσον. Ωραίο γκολ, σουτ με τη μία και προβάδισμα το οποίο έφτασε στην "Ένωση" για να πάρει τη νίκη και να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των πλέι οφ.

Για να συμβεί αυτό, όμως, έπρεπε πρώτα να αντιδράσει πολύ καλά ο Ανέστης σε ένα σουτ του Μπακασέτα στο 85ο λεπτό.

Τι είδαμε;

Είδαμε -επιτέλους- την ΑΕΚ να βρίσκει ένα καλό διάστημα στο ματς. Έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να γίνει καταιγιστική και να ζαλίσει τον αντίπαλο. Ασυνήθιστο για τη φετινή ΑΕΚ, κυρίως της εποχής Πογέτ, αφού η τελευταία φορά που η ομάδα είχε ένα καλό -έστω- τέταρτο, 20λεπτο σε ματς, ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Πανθρακικό την Καθαρά Δευτέρα, όταν βρήκε τρεις φάσεις και σκόραρε ισάριθμες φορές.

Ακόμα πιο θετικό το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκει καλά διαστήματα σε ματς, σε χρονική καμπή που τη βρίσκει τόσο κουρασμένη. Σημαντικά όλα τα παραπάνω ενόψει συνέχειας για την "Ένωση", η οποία έχει να ανέβει βουνό, αλλά γνωρίζει πως αν τα καταφέρει η Σεβίλλη με την Μπαρτσελόνα στον Τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, τότε είναι καβάλα στο άλογο αφού θα εξασφαλίσει την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Europa League. Συνεπώς, ότι και να κάνει στα πλέι οφ (αν συμβεί το παραπάνω), δεν πρόκειται να την αγχώσει ιδιαίτερα.

Πέναλτι στον Μάνταλο

Ενδιαφέρον ματς έγινε στο ΟΑΚΑ, που πήγε να χαλάσει στο 56’, όμως, λόγω της λανθασμένης απόφασης του Λαμπρόπουλου να μη δώσει πέναλτι στον Σιώπη πάνω στον Μάνταλο, το οποίο θα σήμαινε και την αποβολή του παίκτη του Πανιωνίου για μαρκάρισμα από πίσω (είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα). Άλλη μια κακή μέρα για τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος ήταν κοντά στη συγκεκριμένη φάση, ενώ έχασε τον έλεγχο του ματς αρκετές φορές, εκνευρίζοντας ποδοσφαιριστές και εξέδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-0
VIDEO: Ο Τζεμπούρ μαινόμενος εναντίον του διαιτητή Λαμπρόπουλου
Παναγιωτάρας: "Μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία"
Μάνταλος: "Υπήρξε μια χαρά παραπάνω όταν ανέλαβε ο Μανωλάς"
Δείτε πως διαμορφώνεται η βαθμολογία των πλέι οφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK