Παράγκα ναι, αλλά όταν περάσουν τα χρόνια

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον απόηχο των προτάσεων Μελισσανίδη στη σύσκεψη των ιδιοκτητών της Super League και για τον Θωμά Μητρόπουλο που επανήλθε, έστω και μόνο μέσω δημοσιευμάτων, 20 χρόνια μετά…

Παράγκα ναι, αλλά όταν περάσουν τα χρόνια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο απόηχος της σύσκεψης των ιδιοκτητών στη Super League την περασμένη Τρίτη ήταν αναμενόμενα μεγάλος, ωστόσο -όπως φαίνεται βάσει τοποθετήσεων, κυμάνθηκε μάλλον εκεί που περίμενε (και ήθελε) ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η πρόταση για την παραχώρηση του 40% των χρημάτων του Champions League ακούστηκε θετικά στο αυτί όλης της Λίγκας (με μία εξαίρεση), ο Χρήστος Πανόπουλος την χαρακτήρισε… fair, και φαίνεται πως ήταν αρκετή για να γίνουν δεύτερες σκέψεις σε ένα μέρος που οι συμμετέχοντες συνήθισαν για πολλά χρόνια να συμφωνούν πάντα με την πρώτη. Ενδεχομένως να μην μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς.

"Φιλιππινέζες"

Αν ήμουν μεγαλομέτοχος-ιδιοκτήτης ΠΑΕ, πήγαινα σε σύσκεψη με ομολόγους μου και εμφανιζόταν κάποιος που και με αποκαλούσε "Φιλιππινέζα" θα έκανα ότι ακριβώς και ο Κωστούλας του Παναιτωλικού. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των υπόλοιπων -θεωρητικά- μικρών ομάδων, δεν είχαν κάτι να πουν για τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό που τους αποδόθηκε και τον αποδέχθηκαν ως πραγματικότητα. Ίσως και να λέει κάτι αυτό για το ποδόσφαιρο που πάει πιο κάτω Κυριακή παρά Κυριακή.

Το πρόβλημα είναι αντικειμενικό

Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που βρίσκονται στον ίδιο άξονα χωρίς να αποκλείεται να προστεθούν σε αυτόν και άλλες ομάδες, θεωρούν μονόδρομο την κατεύθυνση της αλλαγής της ΕΠΟ και αυτό είναι κάτι σαφές. Σε παρόμοια ζητήματα οι απόψεις είναι υποκειμενικές, αλλά όταν υπάρχουν π.χ. μεγάλες απουσίες και παραπομπές διαιτητών όπως ο Καλογερόπουλος μετά από ματς που έδωσε αποβολή σε καθαρή φάση για γκολ και πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή, τότε το πρόβλημα -γίνεται αντιληπτό πως- είναι αντικειμενικό.

"Καμία συνάντηση με Θωμά Μητρόπουλο, δημοσιεύματα με συγκεκριμένο σκοπό"

Τις τελευταίες μέρες ξέσπασε ένας ακόμα παράπλευρος… επικοινωνιακός πόλεμος, σχετικός με όλα όσα λαμβάνουν χώρα με επίκεντρο τις εκλογές της ΕΠΟ. Σε οπαδικές εφημερίδες του Ολυμπιακού κυκλοφόρησε την Τετάρτη ότι οι Μελισσανίδης και Σαββίδης συναντήθηκαν με τον Θωμά Μητρόπουλο, γεγονός που διαψεύστηκε με κατηγορηματικό τρόπο τόσο από την πλευρά της ΑΕΚ, όσο και από τον ΠΑΟΚ. Στην "Ένωση" -προφανώς- θεωρούν ότι το δημοσίευμα είχε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό και για αυτό έσπευσαν να διαψεύσουν πριν προλάβει να απλωθεί η όλη κατάσταση, δεδομένου ότι το όνομα του Θωμά Μητρόπουλου (όπως και του αδερφού του) δεν είναι και το πιο εύηχο στα αυτιά του κόσμου.

Μα γιατί είναι μεμπτό να συναντιέται κανείς με τον Θωμά Μητρόπουλο;

Προσωπικά από τη στιγμή που η ΑΕΚ διαψεύδει τη συγκεκριμένη συνάντηση δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να μην την πιστέψω, δεδομένου πως σαν εταιρεία βγάζει -φυσιολογικά- μεγαλύτερη αξιοπιστία από ένα ή περισσότερα οπαδικά μέσα. Το ωραίο, όμως της όλης ιστορίας είναι άλλο. Γιατί είναι μεμπτό να συναντηθεί κανείς με τον Θωμά Μητρόπουλο; Έκανε τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Και αν ναι, υπέρ ποιου και κατά ποιου;

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι σε 20 χρόνια στη σημερινή θέση του Θωμά Μητρόπουλου μπορεί να είναι οι (π.χ.) σημερινοί παράγοντες της ΕΠΟ, της Super League κλπ. Και τότε, αυτοί που τους στηρίζουν σήμερα, θα θεωρούν μεμπτή την παρουσία τους σε κάποια μελλοντική συνάντηση, επειδή κάποτε έκαναν κακό στο ποδόσφαιρο. Τώρα όμως που βαδίζουμε στο ίδιο "κάποτε" και διαδραματίζονται μπροστά μας οι εξελίξεις, όσοι θεωρούν μεμπτή την παρουσία των συγκεκριμένων παραγόντων γενικά στο ποδόσφαιρο, δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν. Ας το κάνουν σε 20 χρόνια, όταν θα έχει παραγραφεί. Όταν οι σημερινοί μαθητές της πρώτης γυμνασίου φτάσουν 30 χρονών. "Για να γίνει η δουλειά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αποκάλυψη Contra.gr: Το σχέδιο που θα αλλάξει τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Πογέτ περιμένει να συνεχιστεί το Κύπελλο

News 24/7

24MEDIA NETWORK