Πρώτα το Κύπελλο, μετά ο νέος προπονητής

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το επόμενο ματς της ΑΕΚ στο Περιστέρι, για τις σκέψεις του Στέλιου Μανωλά ο οποίος δεν είναι… μεγάλος φαν των αλλαγών και για την ιστορία Πογέτ για την οποία το μοναδικό κριτήριο είναι το όνομα του νέου προπονητή.

Πρώτα το Κύπελλο, μετά ο νέος προπονητής

Μετά τη… μεσοβδόμαδη καταιγίδα λόγω των απανωτών εξελίξεων, τα πράγματα στην ΑΕΚ έχουν ηρεμήσει κυρίως χάρη στη νίκη επί του Ατρόμητου στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το γκολ του Πέτρου Μάνταλου έδωσε αέρα φαβορί στην ΑΕΚ, η οποία έκανε τελικά αυτό που ήθελε: Κατάφερε να σκοράρει και να μη δεχτεί γκολ στην έδρα της, βάζοντάς τις προϋποθέσεις για την πρόκριση στον τελικό. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε ένα πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα που αποτέλεσε το -αξεπέραστο- εμπόδιο προκειμένου η ΑΕΚ να πάρει ένα πιο ευνοϊκό σκορ, ωστόσο όπως για να το δει κανείς αυτή τη στιγμή οι "κιτρινόμαυροι" έχουν το πάνω χέρι.

Βέβαια απομένει ένα ακόμα ματς στο Περιστέρι για να εξακριβωθεί και στην πράξη το αν η ΑΕΚ θα καταφέρει τελικά να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό και χωρίς αμφιβολία οι περιστάσεις απαιτούν πλήρη σοβαρότητα.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά πλάνα του Στέλιου Μανωλά ενόψει της ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης, είναι -φυσικά- αρκετά νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο υπηρεσιακός τεχνικός της ΑΕΚ δεν αρέσκεται στις πολλές αλλαγές, γεγονός που ξεκαθάρισε και στο προηγούμενο πέρασμά του από τον πάγκο της ομάδας κατά τη διάρκεια της -ίδιας- σεζόν. Ούτως ή άλλως, ακόμα και στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης απέναντι στον Ατρόμητο, ο Μανωλάς παρέταξε τους ίδιους 11 που εμπιστεύτηκε και στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, στις αρχές της σεζόν.

ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ Ή ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ

Με δεδομένο ό,τι ο υπό κανονικές συνθήκες προπονητής της Κ20, θεωρεί ότι το φετινό ρόστερ είναι μετρημένα κουκιά τα οποία πρέπει να διαχειριστούν ορθολογικά, η λογική λέει πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι ενόψει της ρεβάνς. Ο Λαμπρόπουλος και ο Κολοβέτσιος είναι φαβορί για το κέντρο της άμυνας, ο Ντίντακ με τον Γκάλο για τα άκρα. Ο Σιμόες θα παίζει λίγο πιο πίσω αλλά με μικρότερη απόσταση από τον -μαζεμένο πια- Γιόχανσον και με τον Μάνταλο να έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων μπροστά τους. Με τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης, τον Μπαρμπόσα σίγουρα στο ένα φτερό και τον Βάργκας κατά πάσα πιθανότητα στο άλλο. Σε ότι έχει να κάνει με τον τερματοφύλακα, (πάντα) η λογική λέει πως δύσκολα θα αντικατασταθεί ο Μπαρόχα, με δεδομένο πως -και- ο Μανωλάς τον επέλεξε και τις τρεις φορές που βρέθηκε μέχρι τώρα στον πάγκο της ΑΕΚ.

Μόνο το όνομα του νέου προπονητή θα κρίνει την ιστορία Πογέτ

Ο Πογέτ έχει αποτελέσει παρελθόν, στην ΑΕΚ εξακολουθεί να υπάρχει δυσαρέσκεια, αλλά και υπάρχει και η αντίληψη ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να κοιτάξουν προς τα πίσω τη δεδομένη στιγμή. Αυτό που μετράει αυτή την ώρα είναι ο επόμενος προπονητής ο οποίος θα κληθεί να σχεδιάσει και να οδηγήσει την ομάδα όχι μόνο της νέας σεζόν αλλά και της επόμενης μέρας. Το όνομα του νέου προπονητή θα κρίνει τα πάντα και πιθανώς να αντιστρέψει όλο αυτό το κλίμα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες με αφορμή τον Πογέτ και με κεντρική αιτία ξεσπάσματος τα λάθη και τις μεσοβέζικες λύσεις του περασμένου καλοκαιριού.

ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ... ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ πιάστηκε απροετοίμαστη μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να εκτεθεί σε μία ιστορία στην οποία κανένας -λογικός- δεν θα μπορούσε να της προσάψει και πολλά. Τα λάθη της είναι πολύ βαθιά και ξεκινούν από το περασμένο καλοκαίρι. Όταν η διοίκηση στήριξε τον Δέλλα ενώ ποτέ δεν τον πίστεψε, στη συνέχεια το μοναδικό -καλό ή κακό- πλάνο που υπήρχε -φυσιολογικά αφού δεν υπήρχε εμπιστοσύνη- ξέμεινε και ο σύλλογος πήγε σε λύση εξαμήνου.

Αυτό που προέχει για την Ένωση σε αυτή τη φάση, είναι να βρεθεί ένας προπονητής με παρόμοιες προδιαγραφές με τον Πογέτ για να του εμπιστευτεί ο σύλλογος το -σοβαρό- χτίσιμο της ομάδας.

ΣΕ ΠΡΩΙΜΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Αυτή τη στιγμή, αυτό που βγαίνει από την ΑΕΚ είναι πως δεν υπάρχει κάτι σε επίπεδο επαφών για το θέμα του προπονητή. Μία προεργασία από τους ανθρώπους που έχουν τέτοιο ρόλο στον σύλλογο, βέβαια, έχει γίνει, ενώ κάποιοι άλλοι προπονητές έχουν προταθεί, ωστόσο δεν υπάρχει υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα κάτι χειροπιαστό. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως κάτι πιο συγκεκριμένο θα υπάρξει τις προσεχείς εβδομάδες, όταν και θα υπάρξουν εξελίξεις επί του θέματος. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το θέμα θα τρέξει μετά τον Τελικό του Κυπέλλου, αν, βεβαίως, η ΑΕΚ καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση σε αυτόν.

ΟΥΤΕ ΚΑΠΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΙΜΟΥΡ

Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του Τιμούρ Κετσπάγια, πέραν από τη διάψευση της ΑΕΚ για την υποτιθέμενη επαφή με τον Μπάγεβιτς, όσοι γνωρίζουν τις δύο πλευρές αναφέρουν ότι δύσκολα θα υπάρξει και κάτι μελλοντικά, παρότι ο Κετσπάγια πέρσι ήταν -όντως- κοντά στο να αντικαταστήσει τον Δέλλα σε μια περίοδο που τελικά επικράτησε η άποψη (του Μπάγεβιτς) να συνεχίσει ο "Τράι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διαψεύδει η ΑΕΚ για Κετσπάγια
Στα Σπάτα ο Πογέτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK