Στον... επόμενο Σιμόες!

Η ΑΕΚ επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Αντρέ Σιμόες και βρίσκεται σε διαδικασία… προεργασίας για τον επόμενο. Οι "κιτρινόμαυρες" προτεραιότητες, τα συμβόλαια που λήγουν και ο Γιόχανσον.

Στον... επόμενο Σιμόες!
Σιμόες ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ξεμπέρδεψε εύκολα και γρήγορα με την υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Αντρέ Σιμόες οποίος παρέτεινε τη συνεργασία του με την ομάδα μέχρι το 2019. Ο Πορτογάλος ήταν η πρώτη περίπτωση ανανεώσης με την οποία ασχολήθηκαν οι άνθρωποι της "Ένωσης" και την έφεραν εις πέρας με επιτυχία, σχεδόν, τριπλασιάζοντας τις αποδοχές του ποδοσφαιριστή.

Βέβαια, όπως και να το δει κανείς, τα ποσά που διαθέτει η ΑΕΚ δεν είναι και τα μεγαλύτερα που παίζουν στην αγορά σε ό,τι αφορά τις μεγάλες ομάδες (μάλλον το αντίθετο συμβαίνει) γεγονός που διευκολύνει μια ενδεχόμενη επιτυχία σε παρόμοια ζητήματα. Όπως και να έχει όμως, κάθε επιτυχία δεν παύει να είναι… επιτυχία, όπως η παραμονή στην ομάδα ενός βασικότατου ποδοσφαιριστή που εξελίσσεται στο μεγαλύτερο λαβράκι της περασμένης καλοκαιρινής περιόδου και αποτελεί την έμψυχη απόδειξη της επιτυχίας στο "κιτρινόμαυρο" πλάνο: Παίκτης που αγοράστηκε φθηνά, εξασφαλίστηκε η παραμονή του με ένα λογικό ποσό και που η χρηματιστηριακή του αξία όλο κι ανεβαίνει. Ότι, ακριβώς, δεν έκανε η ΑΕΚ στον πρότερο βίο της την εποχή που χαρακτηρίστηκε ως παράδειγμα προς αποφυγή από την UEFA.

Μπορεί σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταγραφικό σκέλος (παρότι γίνονται προεργασία και ταξίδια) να είναι αρκετά νωρίς για οποιαδήποτε εκτίμηση, αφού υπάρχουν αρκετά ανοικτά ζητήματα για τη νέα σεζόν (π.χ. αυτό του προπονητή), όμως η συζήτηση για τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν σύντομα βρίσκεται πάντα στο τραπέζι, μέχρι η ΑΕΚ να πάει στον… επόμενο Σιμόες.

Τα συμβόλαια (και οι συμφωνίες) που λήγουν το προσεχές καλοκαίρι

Τα συμβόλαια των Ράφικ Τζεμπούρ, Ιβάν Μπρέσεβιτς και Φώτη Καραγκιολίδη λήγουν το προσεχές καλοκαίρι. Στην περίπτωση τελευταίου δεν τίθεται καν συζήτηση αφού είναι εδώ και ενάμιση χρόνο εκτός ομάδας και στην ουσία απλά υπάρχει στα Σπάτα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αλγερινό, η αποχώρησή του πρέπει να θεωρείται από τώρα δεδομένη αφού έχει απογοητεύσει όλο το φάσμα του συλλόγου, ακόμα και τη… μειοψηφία που τον πίστεψε.

Η περίπτωση του Ιβάν Μπρέσεβιτς είναι εντελώς διαφορετική αφού το πολύ σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο δυσκολεύει την κατάσταση προκειμένου να φτάσει ξανά στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο, και η παρουσία του -ως αθλητής- στην ΑΕΚ δεν θα συνεχιστεί.

Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται και η συμφωνία της ΑΕΚ με την Καράκας της Βενεζουέλας για τον δανεισμό του Άλεν Μπαρόχα. Μέχρι τότε η ελληνική ομάδα θα πρέπει να ζυγίσει την κατάσταση και να αποφασίσει για το αν θα πληρώσει τη ρήτρα για να κάνει δικό της τον διεθνή Βενεζουελάνο ή αν θα κοιτάξει άλλη περίπτωση τερματοφύλακα.

Οι… 17άρηδες

Μετά τον Αντρέ Σιμόες, υπάρχει μια μακρά λίστα με ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το 2017. Χρήστος Αραβίδης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Μιγκέλ Κορδέρο, Έλντερ Μπαρμπόσα (τότε λήγει το 1+1+1 που υπέγραψε το 2014), Tόμας Πέκχαρτ, Ντιέγκο Μπουονανότε, Ρόναλντ Βάργκας, Ντιέγκο Μπουονανότε, Άρης Σοϊλέδης, Ηλίας Βούρας, Δημήτρης Ανάκογλου, Ντίντακ Βιλά, Ροντρίγκο Γκάλο και Θέσαρ Άρθο, ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Βεβαίως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και θα έχει διαφορετική προσέγγιση από την πλευρά της ΑΕΚ.

Οι ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη κατηγορία που θα απασχολήσουν σοβαρά την ομάδα στο θέμα της ανανέωσης δεν φαίνεται ότι θα είναι λίγοι, ωστόσο για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή με κάποιον. Από την άλλη, υπάρχουν κι αυτοί για τους οποίους θα γίνει προσπάθεια προκειμένου η ΑΕΚ να απαλλαγεί από τα συμβόλαια, αφού ή δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ή δεν απέδωσαν… καθόλου. Ντιέγκο Μπουονανότε και Θέσαρ Άρθο δεν αποκλείεται να πρωταγωνιστήσουν στο συγκεκριμένο ζήτημα από το προσεχές καλοκαίρι.

Τα συμβόλαια που λήγουν το 2018

Μιχάλης Μπακάκης, Ντίντακ Βιλά, Βαγγέλης Πλατέλλας (ανανέωσε στη Β’ Εθνική), Γιάννης Ανέστης, Μακόλεϊ Κρισάντους (!) και Γιάκομπ Γιόχανσον ανήκουν στην κατηγορία με τα συμβόλαια που λήγουν το 2018, και όπως γίνεται αντιληπτό… υπάρχει ακόμα καιρός. Στην περίπτωση του Πλατέλλα θα παίξουν αρκετά πράγματα ρόλο αφού ο παίκτης θέλει να παίρνει περισσότερα παιχνίδια, κάτι πολύ φυσιολογικό αλλά που φαίνεται εξορισμού δύσκολο να συμβεί στην ΑΕΚ από την επόμενη σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τον Σουηδό η ΑΕΚ κάνει ήδη την προεργασία για να ανανεώσει τη συνεργασία της μαζί του και όπως όλα δείχνουν πιθανότατα θα είναι ο επόμενος… Σιμόες. Βέβαια, η περίπτωσή του δεν αναμένεται να έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με εκείνη του Πορτογάλου αλλά η "Ένωση" έχει αρκετούς λόγους για να αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει να κρατήσει για περισσότερα χρόνια στις τάξεις της, την καλύτερη χειμερινή της μεταγραφή τα τελευταία χρόνια.

Για τον Κρισάντους, που η ΑΕΚ πέρσι τον χειμώνα ήταν τόσο σίγουρη που επέλεξε να τον… "δέσει" μέχρι το 2018 (!), δεν θα υπάρξει συνέχεια στην ομάδα μετά το καλοκαίρι αφού αυτή τη φορά όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει από την "Ένωση". Ο Νιγηριανός είναι ήδη εκτός ομάδας, παρότι συμμετέχει στις προπονήσεις και πήγε και μία αποστολή πρόσφατα (αναγκαστικά λόγω απουσιών) στο ματς με τον Πανθρακικό.

Η… ΑΕΚ της επόμενης μέρας

Ο Άνταμ Τζανετόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2020, ενώ ο Αντρέ Σιμόες το περασμένο Σάββατο επέκτεινε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ μέχρι το 2019. Σε συνδυασμό με τους δύο παραπάνω, ο Πέτρος Μάνταλος που έχει -και αυτός- συμβόλαιο μέχρι το 2018, είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή στην ομάδα της επόμενης μέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συνάντηση "γιγάντων": Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Σαββίδης τα λένε με Κοντονή

Πώς διαμορφώνεται η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, έχασε βαθμό η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK