Το αφήνει πίσω, βάζει τη... μάσκα και πάει Καραϊσκάκη

Η χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ να πατήσει στην κορυφή και το ξόδεμα των δύο βαθμών μέσα στην Καλογρέζα με τον Ηρακλή πέρασαν και έκαναν τη ζημιά τους στην "Ένωση" η οποία όμως θέλει να μαζέψει τα κομμάτια της και να πάει έτοιμη στο Καραϊσκάκη πιθανότατα με τον αρχηγό της.

Το αφήνει πίσω, βάζει τη... μάσκα και πάει Καραϊσκάκη

Ορισμένες φορές η γιορτή στο ποδόσφαιρο μετατρέπεται σε "κηδεία" και η αλήθεια είναι πως κάποιες εξ αυτών η κατάσταση… μυρίζει. Δευτέρα βράδυ, αρκετός κόσμος και αναμονή μόνο για το τελευταίο σφύριγμα που θα έστελνε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση μετά από 8 πραγματικά πολύ δύσκολα χρόνια μετά την τελευταία χρονιά που συνέβη αυτό.

Για την ΑΕΚ η χθεσινή μέρα με τον Ηρακλή ήταν μια τέτοια φορά. Το βάρος για την ενδεχόμενη… άφιξη της «Ένωσης» στην πρώτη θέση ήταν μάλλον αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που οι «κιτρινόμαυροι» -τουλάχιστον χθες- μπορούσαν να σηκώσουν. Λεπτό με λεπτό το άγχος γινόταν ολοένα και πιο βαρύ, ενώ η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ ήταν σταθερή και χωρίς καμία βελτίωση: Κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ταλαιπωρία της μπάλας και δυσκολία να δημιουργηθεί σοβαρή φάση μπροστά από την εστία του Ηρακλή.

Παράλληλα φάνηκαν και αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αισθητές οι απουσίες των Μάνταλου και Αλμέιδα οι οποίες υπερτονίστηκαν. Ιδιαίτερα η εικόνα του Πέκχαρτ σε σχέση με αυτή του Πορτογάλου στην επίθεση, κάνει την ΑΕΚ να μοιάζει με άλλη ομάδα, ενώ ο «Πετράν» έλειψε από την ομάδα με τις επιστροφές του πίσω για να πάρει τη μπάλα, να ξεκινήσει το παιχνίδι ή να δώσει την τελευταία πάσα.

ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ο Κετσπάγια μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη Τύπου μεταξύ άλλων, άφησε να εννοηθεί ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές πήραν την ευκαιρία τους, δεν έκαναν το κάτι παραπάνω που θα αποτελέσει το διαβατήριό τους για την 11άδα ή για περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Όπως ήταν λογικό ο προπονητής της ΑΕΚ δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε περιπτώσεις παικτών αλλά η αλήθεια είναι ότι στο ματς με τον Ηρακλή έλειψαν από την ΑΕΚ στοιχεία, όπως για παράδειγμα η σέντρα του Γκάλο.

Ο Πέκχαρτ ήταν επίσης ένας από τους πιο αδύναμους κρίκους της χθεσινής ΑΕΚ, στη δεύτερη συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα, η οποία άφησε ακριβώς τα ίδια συμπεράσματα σε σχέση με την πρώτη φορά στο Ζοφρουά Γκισάρ με τη Σεντ Ετιέν. Δεν είναι ότι πήρε και τις πολλές μπάλες ο Τσέχος, αλλά ακόμα και εκεί που πήρε κάποιες πάσες ταλαιπώρησε τη μπάλα με τα πολλά κοντρόλ που χρειάστηκε να κάνει για να την κουμαντάρει. Κατώτερος των περιστάσεων και -συνεπώς- ένα πρόβλημα για την ΑΕΚ από τη στιγμή που η απόσταση του πρώτου από τον δεύτερο φορ είναι τόσο χαώδης. Κρίνοντας από την κίνηση του Κετσπάγια να τον αντικαταστήσει και αυτή τη φορά στο ημίχρονο, φαίνεται ότι χάνει ακόμα περισσότερο έδαφος.

Στα θετικά και ενόψει Καραϊσκάκη είναι τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά του Λάζαρου, ο οποίος έδωσε πνοή στην ΑΕΚ, το πάλεψε όσο άντεξε, άφησε υποσχέσεις για τα επόμενα ματς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Η απώλεια με τον Ηρακλή έχει περάσει πλέον στην ιστορία. Για κακή τύχη της ΑΕΚ… έγραψε και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο αφού χάθηκε η ευκαιρία για επιστροφή στην κορυφή μετά από 8 χρόνια, έστω και τόσο νωρίς. Θα είχε τη δική του σημασία για την ΑΕΚ αν πατούσε στην κορυφή, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Τελικά δεν έγινε και η ζωή συνεχίζεται.

Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που (για αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς λόγους) για την ευρύτερη κοινωνία του συλλόγου αντιμετωπίζεται ως μητέρα των μαχών και έχει ξεχωριστή βαρύτητα για τον προπονητή και για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ανάλογα με την έκβαση του κυριακάτικου ντέρμπι θα φανούν αρκετά πράγματα για την ΑΕΚ της συνέχειας σε κάθε επίπεδο, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τους δύο χαμένους βαθμούς στην Καλογρέζα με τον Ηρακλή.

Σε αγωνιστικό επίπεδο η κουβέντα και τις επόμενες μέρες αναμένεται να περιστραφεί γύρω από την ενδεχόμενη συμμετοχή του Πέτρου Μάνταλου ο οποίος θέλει να προλάβει το ντέρμπι με ειδική προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο. Παρότι η αρχική εκτίμηση του ιατρικού τιμ έκανε λόγο για 20ήμερη αποχή από την αγωνιστική δράση, η συμμετοχή του αρχηγού στο Καραϊσκάκη συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν γνωστά περισσότερα πράγματα. Πιθανότατα κι από σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ζαλίστηκε" η ΑΕΚ
Άλλη ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK