Aν η ΑΕΚ ήθελε τον Κατσουράνη θα τον έπαιρνε... χθες

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον Κώστα Κατσουράνη που τελικά θα είναι αντίπαλος της ΑΕΚ στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και όχι ένα… έμπειρο όπλο της για να περάσει στην επόμενη φάση.

Aν η ΑΕΚ ήθελε τον Κατσουράνη θα τον έπαιρνε... χθες

Στις ΑΕΚτζήδικες συζητήσεις των τελευταίων ημερών, ο Κώστας Κατσουράνης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Για τους "κατά" ο "Κατσούρ" ήταν ο ποδοσφαιριστής που θα αναστάτωνε τα αποδυτήρια, που θα δημιουργούσε κλίκες, συνεπώς και προβλήματα. Για τους "υπέρ" ήταν το όπλο της "Ένωσης" τουλάχιστον για τους αγώνες Κυπέλλου, στους οποίους θα έδινε αρκετές βοήθειες στην ομάδα λόγω της μεγάλης εμπειρίας του.

Τελικά η άποψη που επικράτησε ήταν η πρώτη. Ο Κατσουράνης δεν θα είναι το "όπλο της ΑΕΚ" στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο τον προσεχή Ιανουάριο. Θα είναι... απέναντι. Ο Ατρόμητος θα είναι τελικά η ομάδα στην οποία ο "Κατσούρ" θα κλείσει την καριέρα του και η συγκυρία του αγώνα με την ΑΕΚ τον Γενάρη δίνει άλλη διάσταση στην ιστορία αυτή.

Τι έγινε στην πραγματικότητα

Η ΑΕΚ δεν ήθελε ποτέ τον Κατσουράνη. Για την ακρίβεια η πλειοψηφία στην ΑΕΚ, δεν ήθελε ποτέ τον Κατσουράνη. Ο Δέλλας θεωρούσε ότι ο "Κατσούρ" μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα λόγω της εύκολης προσαρμογής του και της γνώσης του περιβάλλοντος στον Σύλλογο. Τα συνθήματα της εξέδρας εναντίον του "Κατσούρ" στον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών, σαφέστατα και έπαιξαν ρόλο στην απόφαση των ανθρώπων της ΑΕΚ, ωστόσο η αλήθεια είναι πως αυτά δεν ήταν η μοναδική αιτία της μη πραγματοποίησης του deal.

Απλώς ενίσχυσαν την άποψη που υπήρχε εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπου κάποιοι από τις κεφαλές τους δεν τρελαίνονταν να δουν τον Κατσουράνη ξανά στα "κιτρινόμαυρα".

Υπήρξε επαφή

Ενδιαφέρον υπήρξε. Περισσότερο φιλολογικό. Το οποίο οδήγησε στην επαφή που έγινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Αρχικά μέσω του Νίκου Λυμπερόπουλου και έπειτα με απευθείας κρούση προς τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Στις συγκεκριμένες επαφές, ο Κατσουράνης ζήτησε ένα ποσό αισθητά μικρότερο από τις 100.000 ευρώ για το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν έγινε κάποια κουβέντα για τη νέα σεζόν, ούτε υπήρχε κάποια απαίτηση από την πλευρά του ποδοσφαιριστή για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια συμβολαίου. Ο "Κατσούρ" ήθελε απλώς να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ και ήταν αποφασισμένος για γίνει... αρκετά βολικός για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη επιθυμία του.

Δεν προχώρησε

Μετά την επαφή, ήρθε ο αγώνας με τα Ψαχνά και τα συνθήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να βοηθήσουν να γείρει η ζυγαριά προς την πλευρά του "όχι". Η ΑΕΚ, λαμβάνοντας συνολική απόφαση βάζοντας κάτω την τοποθέτηση μερίδας οπαδών, δεδομένου του κλίματος που προϋπήρχε εντός ποδοσφαιρικού τμήματος, αποφάσισε να μην κινηθεί για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή με τον τελευταίο να ικανοποιείται με το επίπεδο και την οργάνωση του Ατρομήτου, συμφωνώντας με τους Περιστεριώτες να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Πάει για ξένο χαφ

Βεβαίως για την ΑΕΚ που ετοιμάζεται να δώσει ένα καθοριστικό ματς στο Κύπελλο απέναντι στον Ατρόμητο χωρίς τον τραυματία Μιγκέλ Κορδέρο, το ζητούμενο δεν είναι να… σκαλίζει τις περιπτώσεις που δεν προχώρησαν, αλλά αυτές που θα προχωρήσουν. Στην "Ένωση" κινούνται για την απόκτηση ενός χαφ από το εξωτερικό. Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει έντονη προεργασία στο κομμάτι τις ενίσχυσης, κάποιες περιπτώσεις βρίσκονται σε αρκετά καλό δρόμο, έχουν προχωρήσει και εντός των προσεχών ημερών αναμένονται εξελίξεις.

Η ουσία

Αν η ΑΕΚ ήθελε να πάρει τον Κατσουράνη θα τον έπαιρνε. Η μεταγραφή ήταν πιο εύκολη και από την απόκτηση του 16χρονου... Στράτου Σβάρνα από την Τριγλία Ραφήνας. Η ουσία, όμως, είναι ότι αφού η "Ένωση" λόγω του σκεπτικού της απέρριψε τη λύση Κατσουράνη, ο οποίος ήταν ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να μπει άμεσα στο κλίμα της ομάδας και να τη βοηθήσει αρκετά γρήγορα, δημιούργησε προσδοκίες για κάτι αρκετά καλύτερο. Για μία ομάδα σαν την ΑΕΚ, το να μην επαναπαύεται σε 6μηνες και άλλες προσωρινές λύσεις, είναι ευλογία. Φτάνει, βέβαια, να έρθει η αρκετά καλύτερη λύση που θα την ενισχύσει κυρίως στο Κύπελλο -στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες ανάγκες- προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική.

Σοβαρεύουν τα πράγματα

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο παίρνει άλλη τροπή. Είναι και αυτός ο πρότερος βίος της ΑΕΚ που είναι συνυφασμένος με... κατάρες. Λίγο η συγκυρία του γεγονότος ότι η "Ένωση" πάει για δύο αποτελέσματα (όσοι την παρακολουθούν χρόνια γνωρίζουν το αποτέλεσμα των περισσοτέρων φορών που συμβαίνει αυτό), λίγο η παρουσία πρώην που απέρριψε, συνθέτουν ένα... τοπίο από τα παλιά που δημιουργεί ένα άγχος.

Βεβαίως και η ΑΕΚ έχει ελαφρυντικά λόγω της κατηγορίας που αγωνίζεται, βεβαίως και ο Ατρόμητος είναι πιο ομάδα αφού η "Ένωση" έχει καινούργιο ρόστερ και χτίζει απλά το μέλλον της. Ωστόσο, όσοι κρατούν τις τύχες της στα χέρια ή στα πόδια τους, γνωρίζουν ότι ζουν με την ευχή και την κατάρα του μεγάλου ονόματος και της βαριάς φανέλας. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Στο μυαλό του κόσμου πιθανός αποκλεισμός σημαίνει στη χειρότερη περίπτωση καταστροφή και στην πιο λάιτ, ξενέρωμα ή έλλειψη κινήτρου μέχρι το τέλος της σεζόν. Όσες τεσσάρες και πεντάρες κι αν ρίξει η ΑΕΚ, θα είναι μεγάλο πλήγμα αν στο πρώτο της σοβαρό ματς (και crash test ενόψει Super League) μείνει μετεξεταστέα. Λογικό, αφού το DNA και το μέταλλο δημιουργούν προσδοκίες και πίεση που άπαντες πρέπει να αντέξουν.

Διαβάστε ακόμη:

Στον Ατρόμητο κι επίσημα ο Κατσουράνης

News 24/7

24MEDIA NETWORK