Αν μπορεί, αν προλαβαίνει και αν θέλει

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που περιμένει να δει πώς θα επιστρέψει ο Τζεμπούρ αλλά παράλληλα ψάχνεται για σέντερ φορ, για το… αμφιλεγόμενο τριήμερο ρεπό του Πογέτ και για το αν είναι εφικτό να ισιώσει η κατάσταση στην "Ένωση" από εδώ και πέρα.

Αν μπορεί, αν προλαβαίνει και αν θέλει
INTIME SPORTS

Είναι σαφές πως η μεταγραφική πολιτική της ΑΕΚ τον προσεχή Γενάρη σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του σέντερ φορ θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει ο Ράφικ Τζεμπούρ. Η αλήθεια είναι ότι ο Αλγερινός δεν έχει μεγάλες συμπάθειες τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα όσο και στην εξέδρα, γεγονός που δυσκολεύει κάπως τα δεδομένα της κατάστασης, ενώ και ο ίδιος περίμενε διαφορετικά τα πράγματα.

"Ψήθηκε" να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ, για αυτό την επέλεξε έναντι του ΑΠΟΕΛ που του έδινε τα ίδια (ίσως και λίγο περισσότερα) χρήματα, αλλά αυτό δεν φαίνεται πιθανό ότι θα συμβεί, τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή. Μπάγεβιτς, Μιλοβάνοβιτς και Δέλλας ποτέ δεν τρελάθηκαν μαζί του, ίσως να τον αντιμετώπισαν (ή αντιμετωπίζουν) σαν… αναγκαίο κακό, ωστόσο το κοντέρ αρχίζει να γράφει μόνο επί χόρτου. Η παρουσία του νέου προπονητή δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στον Τζεμπούρ, ο οποίος όμως και πάλι δείχνει κάπως… στριμωγμένος στην ΑΕΚ.

Από τη στιγμή που δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί νωρίτερα λόγω της βαριάς θλάσης που υπέστη στον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στον Πλατανιά, ο Τζεμπούρ θα πάρει την ευκαιρία του και με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το come back θα δείξει στην ΑΕΚ την πραγματικότητα: Είτε μπορεί να γίνει κάτι σαν τον παλιό Τζεμπούρ κερδίζοντας θέση στην ομάδα, είτε δείχνει ότι είναι πίσω και η ΑΕΚ ψάχνει για κάτι καλύτερο προκειμένου να στελεχώσει τη γραμμή κρούσης της με μία πιο αξιόπιστη λύση.

Αν μπορεί, αν προλαβαίνει και αν θέλει
INTIME SPORTS

Παρόλα αυτά, η "Ένωση" βρίσκεται από τώρα σε μία διαδικασία αναζήτησης επιθετικού προκειμένου να είναι απολύτως έτοιμη σε περίπτωση που χρειαστεί. Το ερώτημα που τίθεται έχει να κάνει με το αν η ΑΕΚ προτίθεται να αλλάξει την πολιτική της στο μεταγραφικό παζάρι.

Αν δηλαδή θα κινηθεί συντηρητικά για την απόκτηση ενός ελεύθερου επιθετικού ή αν υπάρξει κάποια απόφαση για αγορά ποδοσφαιριστή από ομάδα. Το πρώτο ενδεχόμενο φαίνεται να είναι το επικρατέστερο ενώ το δεύτερο θα λειτουργήσει μόνο αν βρεθεί κάποια φόρμουλα που να ευνοεί το -όποιο- deal, αφού όπως και να το δει κανείς, τα κουκιά για την ΑΕΚ στο οικονομικό κομμάτι είναι μετρημένα με βάση το "έσοδα-έξοδα".

Υπάρχει μια διαφοροποίηση σε σχέση με το καλοκαίρι

Στο θέμα του προπονητή, βέβαια, η οικονομική προσέγγιση του συλλόγου άλλαξε με την καταβολή περίπου 500-550.000 ευρώ στον Γκας Πογέτ μέχρι το καλοκαίρι. Για το προηγούμενο τεχνικό τιμ το άνοιγμα ήταν πολύ μικρότερο, γεγονός που μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα.

Η πορεία θα δείξει αν η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη συγκυρία Πογέτ ως " φέρνουμε έναν προπονητή που μπορεί με χαμηλό μπάτζετ να μας φτιάξει την ομάδα" ή ως "φέρνουμε έναν προπονητή με λεφτά, καιρός να κάνουμε και δυνατές μεταγραφές για να αλλάξουμε επίπεδο".

Κοιτάζει από τώρα επιθετικούς, αλλά αυτό δε λέει κάτι

Για την ώρα η ΑΕΚ κοιτάζει επιθετικούς όπως ο Σέντερλουντ της Ρόζεμποργκ και δεν αποκλείεται μάλιστα να ταξιδέψει άνθρωπός της για να τον δει αγωνιζόμενο με τη φανέλα της Εθνικής Νορβηγίας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα και κάτι αφού και το περασμένο καλοκαίρι ο Μιλοβάνοβιτς συζητούσε με την πλευρά του Ιμπίσεβιτς ο οποίος δεν ήταν απλά αλμυρός για τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ αλλά… λύσσα και η προδιαγραφόμενη -απίθανη με βάση τη λογική- έλευσή του δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Αν μπορεί, αν προλαβαίνει και αν θέλει
INTIME SPORTS

Αμφιλεγόμενη… ξεκούραση

Όπως και να έχει, η ζωή συνεχίζεται με αυτούς που υπάρχουν και όχι με αυτούς που πρόκειται να έρθουν. Αν έρθουν. Για να είμαστε πιο ακριβείς η ζωή στην ΑΕΚ θα συνεχιστεί από την προσεχή Δευτέρα, αφού ο Πογέτ έδωσε τριήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές, γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις στις τάξεις του κόσμου και στην ομάδα.

Ασφαλώς το να αδειάσουν τα Σπάτα από το πρωί της Πέμπτης μέχρι τη Δευτέρα, εν μέσω διακοπής στην οποία ο προπονητής τόνισε ότι θέλει να δουλέψει για να παρουσιάσει μετά από αυτή (τη διακοπή) τη δική του ΑΕΚ, δεν μπορεί να θεωρηθεί και το πιο φυσιολογικό που μπορούσε να γίνει. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που κρίνουν τους προπονητές και τους παίκτες, αλλά -ειδικά στην Ελλάδα που το επικοινωνιακό κομμάτι είναι σπορ μέσα στο σπορ- το γεγονός ότι ο Πογέτ έδωσε ήδη πάτημα δεν το λες και καλό νέο. Σε κάθε περίπτωση αν η ΑΕΚ περάσει αφρός από την Κομοτηνή μετά τη διακοπή τότε "ο Πογέτ ξέρει τι κάνει" ενώ αν γίνει καμιά στραβή θα φάει το πρώτο του στραπάτσο επί ελληνικού εδάφους. Τα γνωστά.

Αν μπορεί, αν προλαβαίνει και αν θέλει
INTIME SPORTS

Το ζητούμενο βέβαια είναι άλλο: Η ΑΕΚ με τον προηγούμενο προπονητή είχε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Για άλλους ποδοσφαιρικά ψαγμένο και για κάποιους άλλους μέτριο ή κακό. Σεβαστές όλες οι απόψεις.

Μέχρι πέρσι στη Β’ Εθνική που εννοείται ότι το επίπεδο του ρόστερ της ΑΕΚ ήταν πάνω από όλους τους αντιπάλους της, το πλάνο ήταν σούπερ και η ομάδα μπορούσε να ανταπεξέλθει καλά. Τα κομμάτια του παζλ που υπολείπονταν για να γίνει το συγκεκριμένο ρόστερ ανταγωνιστικό (στον βαθμό που θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό δεδομένου του χαμηλού μπάτζετ) δεν αποκτήθηκαν ποτέ. Π.χ. δεν αποκτήθηκαν οι δύο εξτρέμ για να γίνουν μπακ-απ οι Πλατέλλας-Μπαρμπόσα, δεν αποκτήθηκε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός για να στελεχώσει την πιτσιρικαρία στα στόπερ και δεν αποκτήθηκε ο επιθετικός από το πάνω ράφι.

Με λίγα λόγια η ΑΕΚ είναι πλήρης με πολύ καλό επίπεδο σε κάποιες θέσεις (αριστερό-δεξί μπακ, κεντρικά χαφ και από τερματοφύλακες ίσα βάρκα ίσα πανιά), υστερεί όμως σε περισσότερες. Η αλλαγή διάταξης που θέλει να περάσει ο νέος προπονητής έχει να κάνει με το σουλούπωμα κάποιων αδυναμιών. Π.χ. αν ο Πογέτ επιλέξει ένα σύστημα χωρίς εξτρέμ τότε κάποιες από τις αδυναμίες θα κρυφτούν, έστω και μέχρι να βγει η χρονιά.

Το ένα θέμα που προκύπτει έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι έτοιμη η ΑΕΚ να μπει σε μια τέτοια διαδικασία, αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο και με δεδομένη την επιθυμία να χτιστεί η ομάδα πάνω στον Μάνταλο, τότε κάποια από τα σημαντικά καλοκαιρινά αποκτήματα (Μπουονανότε, Βάργκας) θα τα φάει το μαύρο σκοτάδι. Το άλλο ζήτημα που υπάρχει είναι κατά πόσο είναι εφικτό να αλλάξει ριζικά η ΑΕΚ τον τρόπο παιχνιδιού της με το υπάρχον υλικό και το τελευταίο (ζήτημα) είναι πότε θα προλάβει να δουλέψει πάνω σε αυτή την αλλαγή. Τα υπόλοιπα επί της… οθόνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Mέχρι να γίνει κανονική ΑΕΚ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK