Άνετη και -κυρίως- σοβαρή

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το 6-0 της ΑΕΚ απέναντι στον Πανελευσινιακό που δεν προσφέρεται -φυσικά- για συμπεράσματα, αλλά ήταν... άλλη μια μέρα στη δουλειά για την ομάδα του Πογιέτ, ο οποίος είδε τις "ρεζέρβες" να ανταποκρίνονται θετικά.

Άνετη και -κυρίως- σοβαρή
Αραβίδης-Τζεμπούρ-ΑΕΚ INTIME SPORTS

Το ματς απέναντι στον Πανελευσινιακό δεν θα ήταν κριτήριο για την ΑΕΚ ούτε την εποχή του σύντομου περάσματός της από τη Football League. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής θητείας της ΑΕΚ στην ερασιτεχνική κατηγορία, υπήρχαν ομάδες αισθητά πιο αξιόμαχες από το συμπαθές σύνολο του Δημόπουλου.

Η "Ένωση" συνάντησε την Ελευσίνα μετά από 16 χρόνια και έφτασε τον δείκτη του σκορ στο ίδιο σημείο με την τελευταία φορά. 6-2 τότε στη Φιλαδέλφεια (για το πρωτάθλημα Α' Εθνικής με σήμα κατατεθέν έναν... κεραυνό του Αυστραλού, Άλβιν Τσέκολι), 6-0 τώρα στο ΟΑΚΑ.

O Γκας Πογιέτ έκανε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και στη διάταξη, σε σχέση με την ενδεκάδα που εμπιστεύτηκε στο τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα κόντρα στον Παναιτωλικό. Άλλαξε την 11άδα κατά 8/11, ενώ η ΑΕΚ έπαιξε για πρώτη φορά στη σεζόν με δύο επιθετικούς, αφού ο Πογιέτ επέλεξε το 4-4-2 για να δει μαζί Αραβίδη και Τζεμπούρ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα, ο Ουρουγουανός τεχνικός έβαλε στα γκολπόστ τον Ανέστη, ο οποίος πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής φέτος, τον Σοϊλέδη αριστερό μπακ, ξεκουράζοντας τον Ντίντακ, Τζανετόπουλο με τον Λαμπρόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον Μιχάλη Μπακάκη στο δεξί άκρο.

Ο Κορδέρο μπήκε στην ενδεκάδα στο πλευρό του Γιόχανσον, Μπουονανότε και Πλατέλλας τοποθετήθηκαν στα άκρα (αριστερά-δεξιά) και ο Τζεμπούρ συνυπήρξε με τον Αραβίδη στην επίθεση.

Τα σημαντικά

Το πρώτο κέρδος για την ΑΕΚ ήταν η επιστροφή του Μιχάλη Μπακάκη. Είναι πολύ σημαντικό που ένας παίκτης πάνω στον οποίο η ομάδα στηρίζει πολλά, είναι διεθνής, με ανοδική -μέχρι πριν από τον τραυματισμό- πορεία, επιστρέφει και τίθεται στη διάθεση του προπονητή, αυξάνοντας τα -σοβαρά- όπλα στη -φτωχή πλην τίμια- φαρέτρα. Συμπαθητικός στο ματς, με πολλά ανεβάσματα, δείχνει ότι μπορεί να μπει άμεσα στο κλίμα της ομάδας. Για την ακρίβεια, δείχνει να μην έχει βγει ποτέ. Αν βρει και ρυθμό, ο Πογιέτ θα τρίβει τα χέρια του. Αν προχωρήσει -και πιάσει- το πείραμα του Παναιτωλικού του 2013 με Γκάλο - Μπακάκη, ίσως λυθεί το πρόβλημα με τα εξτρέμ.

Αλλαγμένος Γιόχανσον

Δεν είναι μόνο ότι σκόραρε ο Γιόχανσον στο χθεσινό ματς, αλλά κυρίως ότι ο Σουηδός έκανε ένα ακόμα καλό ματς ως box to box χαφ. Κάθε μέρα που περνάει, ο Γιάκομπ βγάζει ακόμα ένα θετικό στοιχείο ως προς την παρουσία του κοντά στην περιοχή του αντιπάλου. Στο 16' στρώνει με τακουνάκι τη μπάλα στον Αραβίδη και αποθεώνεται, σημειώνει ένα γκολ με σταματημένη άμυνα μεν, αλλά αρκετά... μανουριάρικο, ενώ τα ίχνη του βρίσκονται -για ακόμα μία φορά- σε όλο το εμβαδόν του γηπέδου.

Η αλλαγή του Γιόχανσον πιστώνεται 100% στον Πογιέτ. Εννοείται ότι ο Σουηδός ήταν και είναι εξαιρετικός (ίσως ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ) από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ωστόσο με τον Πογιέτ, ανακαλύπτουμε σιγά-σιγά και πράγματα που ως δεύτερος αμυντικός χαφ ο Γιόχανσον δεν γινόταν να βγάλει. Ούτως ή άλλως, ο Ουρουγουανός έπαιζε σε παρόμοια θέση με τον Γιόχανσον, το 'βλεπε, το 'παιξε, μέχρι στιγμής κερδίζει.

Το "λύσιμο" του Μπουονανότε

Το να πούμε ότι ο Μπουονανότε "ξεμπούκωσε" σε ένα τέτοιο ματς αδικεί τον ίδιο τον παίκτη και φυσικά την ΑΕΚ, που άγγιξε το οικονομικό ταβάνι της για να τον φέρει. Τα δύο γκολ που σημείωσε βοηθάνε στην ψυχολογία του (κυρίως το πρώτο που έσπασε τα... άλατα των παικτών της Ελευσίνας), ωστόσο τα πάντα θα κριθούν στη συνέχεια. Μπορεί να τη βοηθήσει την ΑΕΚ, το ζήτημα είναι κατά πόσο και με ποια συχνότητα.

Στο άλλο φτερό, ο Πλατέλλας παρέμεινε μία σημαντική εναλλακτική για τον Πογιέτ, σκοράροντας ξανά και δίνοντας βοήθειες.

Η σκέψη για "Χρύσανθο"

Ο Πογιέτ είπε στη συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Κρισάντους σε μια νέα θέση. "Δουλεύω κάτι που δεν το έχει καταλάβει ούτε ο... ίδιος", ήταν η ακριβής φράση του Πογιέτ για τον "Χρύσανθο". Τελικά, αυτή η θέση είναι στο φτερό της επίθεσης. Ο Νιγηριανός έχει παίξει και στη Λας Πάλμας στα άκρα.

Δεν έβαλε γκολ ο Τζεμπούρ

Το ιδανικότερο σενάριο για την ΑΕΚ θα ήταν να "ξεμπουκώσει" ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Είναι σημαντικό το πρώτο γκολ για τον Αλγερινό, ο οποίος δεν έχει σκοράρει μέχρι στιγμής με τη φανέλα της "Ένωσης". Τελικά αυτό δεν ήρθε ούτε σε αγώνα στον οποίο η ομάδα σκόραρε έξι φορές, ωστόσο τα δεδομένα δεν αλλάζουν κι αυτό φάνηκε την Κυριακή με τον Παναιτωλικό. Αντίθετα με τον Τζεμπούρ, σκόραρε και ο Αραβίδης, ο οποίος έψαχνε επίσης το γκολ από το ματς με τον Ηρακλή.

Έπαιξε και ο Φαγιέ

Ντεμπούτο στη σεζόν έκανε χθες και ο Φαγιέ. Ο Σενεγαλέζος είχε θετική εικόνα στο ματς, αλλά δύσκολα θα ξαναβρεί ευκαιρία συμμετοχής, δεδομένης και της πληρότητας της ΑΕΚ στη θέση του.

Η ουσία

Η ΑΕΚ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, πήρε την ουσία στον δεύτερο αγώνα της για το κύπελλο και θέλει να πάει να κερδίσει στη Λάρισα, για να κλειδώσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Πολύ σημαντικό πως αντέδρασαν θετικά οι παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής και το γεγονός ότι αυτοί οδήγησαν την ομάδα στη νίκη.

Η σύγχρονη κατάρα της ΑΕΚ

Είναι που είναι το Ολυμπιακό Στάδιο, σε κάτι τέτοια ματς χωρίς κόσμο η κατάσταση χειροτερεύει σε επίπεδα τραγωδίας. Αν δεν προχωρήσει... προχθές το θέμα του γηπέδου, η ΑΕΚ θα χαντακώνεται επί μονίμου βάσεως σε αυτήν την τεράστια άσπρη κατασκευή, την οποία καταδικάστηκε να συντηρεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕΚ - Πανελευσινιακός 6-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK