Άνετη νίκη με τον... αναπνευστήρα στο στόμα

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που νίκησε την κούραση, τον Παναθηναϊκό και τη λογική μέσα σε μία μέρα γράφοντας μια ακόμα παλικαρίσια βραδιά στη φετινή σεζόν.

Άνετη νίκη με τον... αναπνευστήρα στο στόμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H AEK πήρε μια μάγκικη και παλικαρίσια νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, έχοντας νικήσει εκτός από τους "πράσινους" και την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και αυξάνοντας τις πιθανότητές της για την πρώτη θέση που δίνει το εισιτήριο του Champions League. Oι "κιτρινόμαυροι" ξεπέρασαν τον εαυτό τους και παρότι τους είχαν εγκαταλείψει οι δυνάμεις τους σε ορισμένα διαστήματα του ματς, κατάφεραν να είναι όσο ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί χρειαζόταν, πληρώνοντας τον Παναθηναϊκό με το ίδιο νόμισμα.

Η -λανθασμένη- αποβολή του Βιγιαφάνες έκανε πιο… δίκαιο το ματς, αφού η ΑΕΚ με την ανάσα στο στόμα, είχε -πλέον- απέναντι τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες και η κατάσταση ήταν πιο εύκολο να ισορροπήσει. Όπως και να έχει όμως, σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια νίκη -δεδομένων των συνθηκών- βαρέων βαρών που πιστώνεται 100% στη διάθεση και τη θέληση που έβγαλαν οι παίκτες της ΑΕΚ.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Παρότι υπήρχε στα σχέδια της ΑΕΚ η σκέψη για ροτέισον σε κάποιες θέσεις προκειμένου να φρεσκαριστεί στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Παναγιωτάρας και οι άνθρωποι του τεχνικού τιμ επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε αλλαγές εξαιρουμένων των απαραίτητων. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της "Ένωσης" γνώριζε ότι στο ματς με τους "πράσινους" η ομάδα του τα έπαιζε όλα για όλα και αποφάσισε να μη ρισκάρει και να πάει με -σχεδόν- την ίδια συνταγή.

Όπως στη Λεωφόρο αλλά από την αντίθετη

Για την ΑΕΚ, ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε ακριβώς με τον εντελώς αντίθετο τρόπο σε σχέση με εκείνον της περασμένης Δευτέρας στη Λεωφόρο. Τότε η "Ένωση" είχε δεχτεί γκολ στην πρώτη τελική του αντιπάλου, ενώ αυτή τη φορά ήταν η σειρά των "πρασίνων" να πληρώσουν την πρώτη τελική προσπάθεια των "κιτρινόμαυρων".

Ο Μπαρμπόσα δημιούργησε ένα ρήγμα στην άμυνα του Παναθηναϊκού νωρίς-νωρίς στο ματς (συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό), κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Στιλ και στην εκτέλεση ο Μάνταλος βρήκε τον Γιόχανσον, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να δίνει προβάδισμα στην ΑΕΚ με το καλησπέρα.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΑΕΚ

Περίπου ένα δεκάλεπτο μετά, οι δυνάμεις άρχισαν να εγκαταλείπουν την ΑΕΚ η οποία άφησε μέτρα και μπάλα στον Παναθηναϊκό ελλείψει αντοχών. Οι δύο φορές που οι "κιτρινόμαυροι" κινδύνευσαν με Λουντ και Μπεργκ, πέρασαν αναίμακτα, με τον Ανέστη να σταματάει τον πρώτο και τον Κουκουλάκη τον δεύτερο για τη χρήση του χεριού του.

Ενώ η εξέδρα άρχισε να απογοητεύεται από την εικόνα η οποία όμως, ήταν πέρα για πέρα φυσιολογική, η ΑΕΚ έβγαλε μια κόντρα επίθεση με τον Σιμόες και τον Μπαρμπόσα στο 39’, με τον τελευταίο να σκοράρει στην επιστροφή του στην ενεργό δράση και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ

Δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η ΑΕΚ έβγαλε μία ακόμα πολύ επικίνδυνη φάση από αριστερά, με τον Ντίντακ να βρίσκει τον Τζεμπούρ, αλλά ο Αλγερινός -σε μια δύσκολη προσπάθεια- δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε κερδίζοντας κόρνερ.

Από το κόρνερ, η άμυνα του Παναθηναϊκού πέρασε μία ακόμα… θάλασσα με τον Γιόχανσον να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και με τον Κολοβέτσιο να σουτάρει άουτ σε δεύτερο χρόνο με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα του "τριφυλλιού". Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, η ΑΕΚ απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Βιγιαφάνες.

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο μείωσε σε 2-1 με τον Λέτο, ωστόσο η ΑΕΚ βρήκε κι άλλο γκολ και στην ουσία μετά το τρίτο της τέρμα τέλειωσαν όλα ως προς την έκβαση του ματς. Το μόνο που θα μπορούσε να αλλάξει θα ήταν να σκοράρουν περισσότερες φορές οι "κιτρινόμαυροι" δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, κάτι όμως που δεν συνέβη.

Έμαθε να κερδίζει τα σημαντικά ματς

Η ΑΕΚ έδειξε ότι παρά τις πολλές δυσκολίες, έχει τον τρόπο να παίρνει νίκες σε σημαντικά ματς ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν την ευνοούν. Με σπασμένα δόντια, ιδρώτα και πίστη, καταφέρνει για την ώρα να καλύπτει καλά τις αδυναμίες της. Κακώς ο κόσμος αποδοκίμασε ορισμένες φορές στο ματς με τον Παναθηναϊκό όταν η ομάδα έδειχνε να μην είχε δυνάμεις. Ήταν θέμα δυνατοτήτων όχι θέλησης. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να παίζεις αγώνα ανά 2-3 μέρες.

Από άποψη θέλησης η ΑΕΚ έδωσε διαπιστευτήρια και ελπίζει ότι θα κερδίσει και τον ΠΑΟΚ την Κυριακή προλαβαίνοντας το τρένο. Τα υπόλοιπα είναι δρόμος. Ούτως ή άλλως το έργο της "Ένωσης" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε καμία περίπτωση δε θα είναι εύκολο, oύτε στο Europa League, ούτε στο Champions League. Επειδή η λογική λέει βήμα-βήμα, όμως, ας βγει πρώτα η χρονιά. Η οποία -ακόμα και να έχανε χθες η ΑΕΚ- είναι πετυχημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-1
Μπαρμπόσα: "Δεν είμαι μωρό, θα μπορούσα να αντιδράσω αλλιώς"
Απολογήθηκε ο Τζεμπούρ για το επεισόδιο με Βελλίδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK