Αρρωστημένη κατάσταση

Ο Ζοζέ Μοράις είναι με διαφορά ο πιο αποτυχημένος προπονητής που πέρασε, εξαιρετικά γκαντέμης και ένας ανθρωπάκος της διπλανής πόρτας που βρέθηκε με ένα ασήκωτο φορτίο στην καμπούρα. Ο Άκης Γεωργίου προσπαθεί να αναλύσει τη μεγαλύτερη κρίση της νέας εποχής στην ΑΕΚ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

H AEK στο Αγρίνιο παρότι δεν ξεκίνησε καλά και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε και γύρισε τα εις βάρος της δεδομένα σε ένα πρώτο ημίχρονο… κατάθεση ψυχής. Σε πολύ δύσκολο τερέν, με τραγική ψυχολογία και με τις συνθήκες του ματς να στραβώνουν από νωρίς, η «Ένωση» έφερε τα πάνω κάτω και με καλύτερο παίκτη τον Αλμέιδα γύρισε το ημίχρονο σε 1-2 βγάζοντας μια πρωτοφανή εικόνα για τα φετινά της δεδομένα.

Και εκεί που λες «τώρα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πώς γίνεται το πράγμα να στραβώσει;» έρχονται δυο γκολ του Γρηγόρη Μάκου (για πρώτη φορά στην καριέρα του) για να αποτελειώσουν την ΑΕΚ που έχασε με όλους τους τρόπους βαθμούς αυτό το διάστημα: Από ανατροπή, από νωρίς πίσω στο σκορ, στις καθυστερήσεις, από ανατροπή σε ανατροπή και από δυο γκολ του Μάκου.

Τρομερά πράγματα που έρχονται σαν… μοίρα και καταπλακώνουν μια βαριά άρρωστη ΑΕΚ, με το χειρότερο όλων να είναι ότι όλο αυτό που συμβαίνει προστίθεται σαν βάρος και κάθε εβδομάδα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Σε εξαιρετικά δύσκολη καμπή η ΑΕΚ, στην -μακράν μεγαλύτερη από τη δεύτερη- μεγαλύτερη κρίση της από την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Όσα πράγματα δεν βγαίνουν εξακολουθούν να πηγαίνουν στραβά, αυτά που πάνε λίγο καλύτερα (π.χ. Μπάρκας) με το που σηκώσουν κεφάλι ξαναπέφτουν και η ιστορία συνεχίζεται.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αρκεί και μόνο το παράδειγμα του Κώστα Γαλανόπουλου για να σκορπίσει κάθε προσέγγιση του τελευταίου μήνα, σύμφωνα με την οποία ο μικρός έχασε τη θέση που κέρδισε στο αρχικό σχήμα για να μπει ο Αϊντάρεβιτς. Όχι απλά δεν έκανε ούτε τα βασικά και σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ, αλλά έκανε και τα ακριβώς αντίθετα.

Για τον Μοράις ότι και να πει ο καθένας αυτή τη στιγμή είναι τόσο αδιάφορο σαν να έγινε μια 20ετία πριν. Με διαφορά ο πιο αποτυχημένος προπονητής που πέρασε από τον πάγκο της ΑΕΚ, εξαιρετικά γκαντέμης και ένας ανθρωπάκος της διπλανής πόρτας που βρέθηκε με ένα ασήκωτο (και ενδεχομένως μη διαχειρίσιμο) φορτίο στην καμπούρα και φυσιολογικά… «καταπλακώθηκε» από αυτό.

Καμία εντύπωση για την εξέλιξη των πραγμάτων για έναν άνθρωπο που ήρθε με βιογραφικό Αντάλιασπορ και… Α.Ο. Υεμένης, τον οποίο η ΑΕΚ θεώρησε ικανό για να κάνει προπονητή της. Από την άλλη αν σκεφτεί κανείς ποιος ήταν ο προηγούμενος που έκανε προπονητή της, τότε θα καταλάβει την επιλογή, όμως είναι πικρό να αποδεχτεί κανείς ότι αυτό είναι το ταβάνι. Όπως ήρθαν τα πράγματα πολύ σύντομα (ενδεχομένως) και σε ώρες θα αποδειχθεί αν το ταβάνι είναι εδώ, ή αν υπάρχει ελπίδα για κάτι παραπάνω.

Είναι πολύ πικρή η διαπίστωση για το πόσο μίκρυνε η ΑΕΚ και τα καθημερινά κρούσματα της έλλειψης ικανότητας για αντίληψη των λαθών κάνει ακόμα πιο ανησυχητική την κατάσταση.

Αυτά συμβαίνουν όμως όταν ο ίδιος ο σύλλογος χαμηλώνει το ταβάνι με επιλογές προπονητών και ποδοσφαιριστών με τα γνωστά κριτήρια τα οποία δεν είναι στο 101% οι απαιτήσεις της ομάδας αλλά το γεγονός ότι είναι Α. Καλά παιδιά, Β. Ψιλοσυμπαθητικοί παίκτες-προπονητές και Γ. Ελεύθεροι (παίκτες).

Πλέον είμαστε στην καμπή της οριστικής απόφασης που όπως ήρθαν τα πράγματα επισπεύδεται. Αναμένεται η οριστική απόφαση για τον επόμενο προπονητή και οι εξελίξεις που θα τρέξουν πολύ σύντομα αφού είναι μακρά και η χθεσινή νύχτα και η αυριανή μέρα για την ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Παναιτωλικός... βούλιαξε την ΑΕΚ στο Αγρίνιο!
Πέρασε ή όχι η μπάλα τη γραμμή στο γκολ του Μάκου;
Παραιτήθηκε ο Μοράις

News 24/7

24MEDIA NETWORK