ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ όμως θέλει διάρκεια!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Λεβαδειακού με 6-0, για το φορτωμένο ντεμπούτο του Σέρχιο Αραούχο αλλά και για το γεγονός ότι η ομάδα έχει στα Σπάτα και στον πάγκο της έναν επαγγελματία προπονητή.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ όμως θέλει διάρκεια!
EUROKINISSI SPORTS

Χρειαζόταν μια ευρεία νίκη όπως αυτή στο Κύπελλο απέναντι στον Λεβαδειακό η ΑΕΚ, για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα ψυχολογικά.

Η αυτοπεποίθηση μέχρι το διάστημα της παρουσίας του Ζοζέ Μοράις ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και αυτό αποτέλεσε την αιτία για να γίνει η πρώτη φράση του Χιμένεθ στα Σπάτα το «βλέπω στα μάτια των παικτών ότι φοβούνται να μην κάνουν λάθος. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θέλω να αποβάλω από την ομάδα».

Με νίκες όπως αυτή της Τετάρτης, έστω και πάνω σε υποδεέστερο αντίπαλο, έστω κι αν αυτός είχε αρκετές απουσίες, το πράγμα στο ψυχολογικό κομμάτι βελτιώνεται, γιατί αντιλαμβάνεται η ομάδα πώς είναι να επιβάλλεται.

Ειδικά στην έδρα της (ακόμα και αν έδρα της είναι το… Νταχάου) στην οποία φέτος έχει περάσει πολλά απέναντι σε αντιπάλους που παραδοσιακά η ΑΕΚ καθάριζε στα εντός έδρας ματς. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τις εκτός προγράμματος απώλειες, πριν προλάβει η «Ένωση» να παίξει τα ντέρμπι στην Καλογρέζα.

MIA ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

Η αυτοπεποίθηση βέβαια δεν άλλαξε μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε ατομικό. Μπακασέτας και Βάργκας διανύουν μια πολύ μέτρια σεζόν και τα όσα έγιναν στο ματς με τον Λεβαδειακό ενδεχομένως και να αποτελέσουν μια αρχή για τους ίδιους προκειμένου να… ξεμπουκώσουν. Ειδικά ο Βενεζουελάνος έκανε ματσάρα και αν δεν υπήρχε ο Αραούχο να κλέψει την παράσταση στο ντεμπούτο του θα ήταν -και δικαίως- ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ.

Τα ίδια και για τους Μπακάκη-Κολοβέτσιο που επίσης διανύουν μια μέτρια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας ψάχνουν πατήματα. Τίποτα δεν είναι αρκετό από μόνο του, όμως πάντα χρειάζεται να υπάρχει μια βάση και μία αρχή. Αν αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις των παραπάνω θα το δείξει η πορεία, όπως θα δείξει και αν πρόκειται απλά για πυροτέχνημα.

Το ιδανικό, πάντως, θα ήταν να μπει και ο Μάνταλος σε αυτή τη διαδικασία γιατί αυτός κι αν χρειάζεται να πάρει τα πάνω του, σε μια εποχή που η αμφισβήτηση (κυρίως από τον κόσμο) γίνεται έντονη, κάτι που μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τον παίκτη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν η ομάδα ανέβει πιθανότατα να ανέβει μαζί της και αυτός, είναι σημαντική παράμετρος για έναν ποδοσφαιριστή η γενική μετριότητα.

ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ "11" ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!

Σε ότι έχει να κάνει με τον Σέρχιο Αραούχο τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά. Η ΑΕΚ βρήκε έναν επιθετικό στιλ που δεν υπάρχει στο ρόστερ της ο οποίος θα τη βοηθήσει στο γκολ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να τον βάλει από την αρχή στο ματς παρότι ο Αργεντίνος έκανε δύο μόλις προπονήσεις, δείγμα της ετοιμότητας στην οποία βρίσκεται. Δεν τον λες ακριβώς φορ περιοχής με την κλασική έννοια του όρου γιατί είναι παίκτης που βγαίνει συχνά-πυκνά με αυτή, όμως σπάει καλά τη μπάλα και κάνει… δαιμονισμένες κινήσεις ακολουθώντας τις φάσεις και προσπαθώντας να έχει καλές τοποθετήσεις.

Έκανε και κάποια κλεψίματα, το πάλεψε, αποθεώθηκε, έγινε σύνθημα με τη… μία και βγήκε να ξεκουραστεί για την επόμενη φορά με τη Βέροια προλαβαίνοντας να αφήσει υποσχέσεις. Απέναντι σε πιο κλειστές άμυνες τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, όμως το σίγουρο είναι πως ο «Τσίνο» ξεκίνησε πολύ καλά (στο βαθμό του εντυπωσιακού) και η «κιτρινόμαυρη» φανέλα με το «11» απέκτησε ξανά περιεχόμενο.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ

Για τον Χιμένεθ ότι κι αν πει κανείς σε ποδοσφαιρικό επίπεδο δουλειάς, αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν αφελές. Τώρα μαθαίνει το ρόστερ, δεν είναι δικιά του η ομάδα και προσπαθεί και αυτός να βρει μαζί της πατήματα.

Όμως είναι μια πραγματικότητα ακόμα και η εικόνα ενός κανονικού προπονητή στα Σπάτα και στον πάγκο. Ειδικά όταν μιλάμε για τον μοναδικό ξένο προπονητή στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ για τον οποίο έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ, όταν έφυγε, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Όχι ένας και δύο αλλά καμιά δεκαριά.

Έχει τον τρόπο του με τους παίκτες ο Μανόλο και -από αυτό το πρίσμα- του πιστώνεται την πρώτη πολύ καλή εμφάνιση του Βάργκας, αλλά και το γεγονός ότι η ΑΕΚ δείχνει ένα κλικ πιο ομάδα. Δεν είναι μαθητευόμενος όπως ο προηγούμενος, ούτε κουβαλάει ένα… φλεγόμενο καζάνι στο κεφάλι του όπως ο πρώτος. Και μόνο αυτά τα δύο στοιχεία είναι για την ώρα αρκετά. Για την πορεία βλέπουμε. Και κυρίως η ΑΕΚ βλέπει, και κρίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ελαμψαν ΑΕΚ και Αραούχο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK