Δεν φταίει το ζαβό το ριζικό της

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που ήταν σαν να μην πήγε ποτέ στο Καραϊσκάκη, εγκλωβισμένη στα προσωπικά λάθη, στην έλλειψη σχεδίου με ευθύνες του πάγκου και φυσικά στα σφάλματα του αγωνιστικού σχεδιασμού.

Δεν φταίει το ζαβό το ριζικό της

Η ΑΕΚ έκανε ό,τι χειρότερο μπορούσε στο Καραϊσκάκη και γνώρισε τη "βαριά" ήττα με 3-0, η οποία αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα και κυρίως το πνεύμα του. Στην άμυνα επικράτησε τρικυμία από το πρώτο ημίχρονο, ενώ από τη μέση και μπροστά οι παίκτες της στόχευαν να βρουν τον Μπακασέτα με ψηλές μπαλιές, πράγμα εκ των πραγμάτων δύσκολο, όπως φάνηκε και στο ματς.

Φταίει ο Τιμούρ, φταίει και το... κακό της το κεφάλι

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επίμαχη της χρησιμοποίησης του Λαμπρόπουλου κρίθηκε εκ των πραγμάτων λανθασμένη, αφού -χωρίς να φταίει το ίδιο το παιδί- ο υπό κανονικές στόπερ δεν βγήκε ως χαφ. Έβγαλε αρκετά προβλήματα, κάτι για το οποίο φταίει ο Κετσπάγια, αλλά φταίει και το κακό της κεφάλι της ΑΕΚ με την αψυχολόγητη απόφαση που πήρε συνολικά να μην αποκτηθεί επιπλέον χαφ το καλοκαίρι.

Αν οι επιλογές ήταν περισσότερες στις θέσεις 6-8, πιθανόν τα πράγματα να μην ήταν τόσο τραγικά. Και προφανώς ο Κετσπάγια αν είχε άλλον καθαρόαιμο χαφ δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να "βαφτίσει" τον Λαμπρόπουλου και να τον χρησιμοποιήσει αντί του Σιμόες που δεν πατάει καλά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι σοβαρότατη ευθύνη και του Τιμούρ που έδωσε στην ομάδα σαφώς ανασταλτική κατεύθυνση και έφερε τον Ολυμπιακό γύρω από την περιοχή της.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Πήγαν όλα άσχημα για την ΑΕΚ σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Άπειρα λάθη από τον Ντίντακ, στα χαμένα εντελώς ο Λαμπρόπουλος, βγάζει φόβο (ίσως να φταίει και το στιλ του) και δεν πατάει καλά ο Λέσκοτ, σε κάκιστη μέρα ο Γιόχανσον. Το χειρότερο από όλα όμως είναι πως η ΑΕΚ δε βγάζει προσωπικότητα σε μεγάλα ματς, στην έδρα των αντιπάλων.

Έδειξε σαν να μπήκε στο Καραϊσκάκη με κόμπλεξ κατωτερότητας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να υποστηρίξει την εικόνα μιας ομάδας που ονειρεύεται ότι θα πάρει το πρωτάθλημα. Για να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει ή να κερδίζεις στους αγώνες που σου προσφέρεται η ευκαιρία όπως αυτός με τον Ηρακλή, ή να καταφέρνεις να παίρνεις κάτι καλό από τα μεγάλα ματς. Η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Το αν θα προκληθούν επιπλέον τριγμοί από το αποτέλεσμα όπως συνέβη και πέρυσι είναι κάτι που θα το δείξει χρόνος και πορεία. Είναι οφθαλμοφανές πάντως ότι δεν οδηγεί πουθενά το συγκεκριμένο σενάριο με τον αναλώσιμο προπονητή που τα πληρώνει, φεύγει, έρχεται μια παροδική κατάσταση και μετά πάλι από την αρχή.

Θα έπρεπε να ξέρει η ΑΕΚ τι προπονητής είναι ο Κετσπάγια και τι να περιμένει. Δεν μπορεί να δηλώνει τώρα έκπληκτη που ο Γεωργιανός πήγε να πάρει το ματς αμυντικά. Αυτά συμβαίνουν όμως όταν οι αποφάσεις είναι βιαστικές για να καλύψουν προηγούμενα λάθη.

Όπως και πάντα θα κυνηγάει την ΑΕΚ η τάση "μα καλά ποιος βιάζεται να κάνει μεταγραφή από τον Ιούλιο"; Πάρε τον ανέτοιμο Αλμέιδα που ήρθε με παραπάνω κιλά, πάρε τον Πατίτο που έπρεπε να βγαίνει αλλαγή στο 60', πάρε τον Λάζαρο με θλάση που φόρτσαρε χωρίς προετοιμασία και πήγε στο Καραϊσκάκη έχοντας στα πόδια του συνολικά δύο ημίχρονα με την ομάδα (ένα επίσημο, ένα ανεπίσημο).

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ

H AEK άρχισε με το χειρότερο δυνατό τρόπο το ματς κάνοντας… μπαμ ότι η προσέγγισή της ήταν λάθος. Κι αν δεν ήταν λάθος -γιατί ο προπονητής κάτι παραπάνω βλέπει πάντα- τουλάχιστον δεν έγινε κατανοητή στους ποδοσφαιριστές της. Γι' αυτό το ξεκίνημα στο Καραϊσκάκη έδειχνε μια ομάδα που ήταν τελείως στα χαμένα σε όλες της τις γραμμές.

Που δέχτηκε γκολ στο 6ο λεπτό αφού χάθηκε η μπάλα μέσα στην περιοχή της από τον αντίπαλο που μπήκε... με την μπάλα στα δίχτυα, ενώ την ίδια ώρα η ίδια δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει από τη μέση και μπροστά. Με εξαίρεση δύο φορές που συνέβη αυτό στο πρώτο μέρος με τον δραστήριο Μάνταλο, αλλά ακόμα και εκεί η ΑΕΚ "έφαγε" κόντρες και κινδύνεψε να μείνει πίσω στο σκορ, αμέσως μετά.

Οι "κιτρινόμαυροι" μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να βρουν το γκολ που θα ισοφαρίσει το τέρμα του Ιντέγε στο ξεκίνημα και θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Κετσπάγια πέρασε ξανά στο ματς τον Πέκχαρτ παρά την ανεμική εμφάνισΉ του με τον Ηρακλή για να δώσει ύψος στην ΑΕΚ, αλλά πριν καν φανεί το αποτέλεσμα (που τελικά δεν υπήρξε) η Ένωση δέχτηκε και δεύτερο γκολ πέφτοντας στο καναβάτσο.

Σε μια μέρα που στραβώνουν τα πάντα το κακό δε θέλει και πολύ για να τριτώσει, αφού όλα τα είχε η ΑΕΚ η γκίνια της έλειπε. Ήρθε και αυτή με την κόντρα του Λαμπρόπουλου που προσπάθησε να απομακρύνει, την παρεμβολή του Φορτούνη και την αλλαγή πορείας που είχε ως συνέπεια να μαζέψει ο Ανέστης τη μπάλα από τα δίχτυα του για τρίτη φορά.

Y.Γ.: Απαράδεκτος ο Πατίτο για το χτύπημα στον Φιγκέιρας και είναι σαφές πως χαρίστηκε η αποβολή στον Αργεντίνο αφού δεν έγινε αντιληπτή από διαιτητή και επόπτη. Οι δυο τους, είχαν μια κοκορομαχία μερικά λεπτά πριν και ο Πατίτο ξέφυγε βγάζοντας συμπεριφορά αλάνας και τάση να κρεμάσει την ομάδα σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη βραδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ένας άλλος Ολυμπιακός έβγαλε νοκ άουτ την ΑΕΚ
Εκτός φάσης χτύπημα του Πατίτο στον Φιγκέιρας
Κετσπάγια: "Για αυτό έβαλα τον Λαμπρόπουλο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK