Δεν ήρθε, αλλά... έρχεται!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την εμφάνιση της ΑΕΚ του Δέλλα στον αγώνα με τη Σεβίλλη και για τα ενθαρρυντικά στοιχεία που έβγαλε η «Ένωση» η οποία με τη δεδομένη ενίσχυση κοιτάζει πιο ψηλά.

Δεν ήρθε, αλλά... έρχεται!
INTIME SPORTS

Κόντρα στο μέτριο κλίμα των προηγούμενων ημερών λόγω της εικόνας της ΑΕΚ στα φιλικά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, η ομάδα του Δέλλα ανάγκασε αρκετό κόσμο στην Καλογρέζα να κοιταχτεί με τον διπλανό. Πολύ καλό ματς για την «Ένωση» που έβγαλε πολλά από τα στοιχεία της καλής περιόδου της στην περσινή σεζόν. Το πιο σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ αποκτά ξανά αγωνιστική ταυτότητα η οποία δεν αλλάζει ανάλογα με τον αντίπαλο. Είτε λέγεται Σεβίλλη, είτε Ίντερ είτε Πλατανιάς και Ξάνθη στα δύο πρώτα επίσημα ματς του πρωταθλήματος.

Η ταυτότητα της ομάδας και του προπονητή

Αυτό είναι κάτι που έδωσε στην ΑΕΚ αποκλειστικά ο Δέλλας. Η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά η συγκεκριμένη μη αλλοίωση του τρόπου παιχνιδιού ανάλογα με τις συνθήκες του ματς έχει τίμημα (π.χ. ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό) ωστόσο τα κέρδη είναι μεγαλύτερα και μακροπρόθεσμα.

Τζανετόπουλος και Κολοβέτσιος έδεσαν αρκετά καλά και νομίζω ότι ο Άνταμ δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον Άρθο για τη θέση στη βασική ενδεκάδα. Στην πράξη πάντως για την ώρα δείχνει ήδη μπροστά από τον Ισπανό ο μικρός ο οποίος είναι ένα μεγάλο στοίχημα που η ΑΕΚ κουβαλάει από τη Γ’ Εθνική.

Εξαιρετικό ματς και από τον Αντρέ Σιμόες ο οποίος αν συνεχίσει έτσι δένοντας περισσότερο με τον Γιάκομπ Γιόχανσον θα είναι πραγματικά… ευλογία για τον Δέλλα. Ο ένας κόβει, ο άλλος τρέχει και η ΑΕΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σοβαρή ασφάλεια στη μεσαία γραμμή της. Πραγματικά τα τρεξίματα του Πορτογάλου είναι εξαιρετικά και επιτέλους βρέθηκε ένα 8άρι με κίτρινη φανέλα που να πατάει περιοχή. Οι βοήθειες, βέβαια, που έχει δώσει για την ώρα στο κουτί του αντιπάλου είναι συγκεκριμένη, ωστόσο με τη θέληση που δείχνει ο συγκεκριμένος όλα μπορούν να βελτιωθούν.

Δεν ήρθε, αλλά... έρχεται!
INTIME SPORTS

Καλά στοιχεία έδειξε ο Γκάλο τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι ενώ αρκετά το πάλεψε και ο Σοϊλέδης που είναι όμως… Σοϊλέδης. Φυσικά η ΑΕΚ έχει ήδη ενισχυθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Ντιντάκ Βίλα, ο οποίος αν είναι στα καλά του ανεβάζει αισθητά τον δείκτη ποιότητας της «Ένωσης».

Ο Βάργκας δεν έκανε κάτι το συγκλονιστικό, αλλά σε κάθε επαφή του με τη μπάλα δείχνει ότι ξέρει καντάρια. Κλασσικός παίκτης διαφοράς, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τον τρόπο που περπατάει στο γήπεδο.

Δεν ήρθε, αλλά... έρχεται!
INTIME SPORTS

Ο Πλατέλλας ενδεχομένως έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ και ο Αραβίδης… τα γνωστά. Πάλη, πίστη και ουσία. Έστειλε δύο συστημένες μπάλες στον Τζεμπούρ (στη μία κακώς ο Αλγερινός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ) ενώ… ξεφύτρωσε προτάσσοντας το κεφάλι του ανοίγοντας το σκορ στο 3’.

Ο Τζεμπούρ είναι… κεφάλαιο από μόνος του. Αγωνιστικά δεν είναι στα καλά του. Ενδεχομένως ο -σε πολύ καλύτερη κατάσταση- «Χρύσανθος» να είχε τελειώσει με μεγαλύτερη επιτυχία φάσεις και στο χθεσινό ματς και στα φιλικά της Πολωνίας. Ψυχολογικά ποτέ δεν ήταν στα καλά του, ωστόσο από τη στιγμή που αυτός είναι ο σέντερ φορ της ΑΕΚ, πολύ κακώς αποδοκιμάστηκε από μερίδα του κόσμου.

Πάντως μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα ο τρόπος διαχείρισης της κατάστασης που μπορεί να προκύψει ανά πάσα ώρα και στιγμή με τον Τζεμπούρ. Μία γιατί είναι ο ίδιος απρόβλεπτος, μία γιατί δεν τον γουστάρει η εξέδρα και μία για ότι φανταστεί ο ανθρώπινος νους ότι μπορεί να προκύψει με αυτό το… ταλιμπάν μείγμα.

Δεν ήρθε, αλλά... έρχεται!
INTIME SPORTS

Ο νέος ρόλος του Μπαρμπόσα και το βάθος

Στην ουσία η ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες τράβηξε μια κόκκινη γραμμή. Αποφάσισε ότι κάποιοι από αυτούς που ήταν ντεμί-ντεμί δεν της κάνουν για πρώτες λύσεις και έκανε στροφή στην ποιότητα. Τρανταχτό έμψυχο παράδειγμα ο Έλντερ Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος δείχνει να χάνει… ανεπιστρεπτί τη θέση του και να γίνεται μια εκ των πρώτων εναλλακτικών. Ενδεχομένως να βελτιωθεί κιόλας από αυτή τη διαδικασία. Έστω και με σουτ εκτός περιοχής, στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν πιο ουσιαστικός από όλο τον προηγούμενο μήνα στο σύνολό του.

Δεν ήρθε, αλλά... έρχεται!
INTIME SPORTS

Μεγάλο αβαντάζ για την ΑΕΚ ο ανταγωνισμός. Ο Σιμόες θα κάνει καλύτερο τον Κορδέρο (όταν γυρίσει), ο Άρθο τον Τζανετόπουλο, ο Μπαρόχα τον Ανέστη κ.ο.κ. Και κάπως έτσι η ΑΕΚ δημιουργεί μετά από χρόνια ένα σοβαρό βάθος στο ρόστερ της με λύσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει ανά πάσα ώρα ο προπονητής.

Αυτή η ομάδα που είδαμε με τη Σεβίλλη, αν πήγαινε ως έχει θα ήταν απλά καλή. Θα μπορούσε να παίξει καλό ποδόσφαιρο στο Ολυμπιακό Στάδιο αλλά θα μπορούσε και να… φρακάρει σε περίπτωση που κάπως, κάπου, κάποτε της έλειπε ο Βάργκας. Αυτή η ομάδα που είδαμε με τη Σεβίλλη με τις προσθήκες του Ντίντακ Βιλά, Ντιέγκο Μπουονανότε, ενός ακόμα μεσοεπιθετικού σοβαρού επιπέδου και ενός στόπερ, είναι κανονικά ανταγωνιστική. Δε λέω θα πάρει το πρωτάθλημα. Λέω ανταγωνιστική.

Δεν ήρθε, αλλά... έρχεται!
INTIME SPORTS

Προσωπικά έχει αρχίσει να με… ψήνει όλο αυτό που χτίζεται. Μια ομάδα που δημιουργείται στη Γ’ Εθνική. Ανεβαίνει κατηγορία, πάει στη Β’ Εθνική με γερό ξεσκαρτάρισμα και με την βασική ενδεκάδα της Γ’ Εθνικής να γίνεται βάθος του ρόστερ στην παραπάνω κατηγορία. Αφού δημιουργήθηκε μια πιο σοβαρή ομάδα στη Β’ Εθνική, μετά το νέο ξεσκαρτάρισμα ο κορμός της ομάδας έγινε ξανά βάθος του ρόστερ, στο βασικό σχήμα μένουν μόνο τα απαραίτητα γρανάζια και προστίθενται ποδοσφαιριστές των οποίων η απόκτηση έχει λογική.

Βάργκας-Ντίντακ που ήρθαν και ο Μπουονανότε που θα έρθει, είναι ποδοσφαιριστές που πριν από κάποια λίγα χρόνια θα άκουγαν πρόταση από την Ελλάδα και θα γέλαγαν κάνα τέταρτο. Η καριέρα τους ήταν σε πτωτική πορεία (για διαφορετικούς λόγους), είναι σε καλή ηλικία και έψαχναν ένα γερό βήμα για το come back. Από την άλλη η ΑΕΚ έψαχνε κάτι σούπερ ποιοτικό και οικονομικό. Νομίζω πως η θέληση και των τριών να επανέλθουν σε κανονικό επίπεδο δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες στο ενδεχόμενο να πετύχουν από το να έπαιρνε η ΑΕΚ κανέναν 35χρονο Βραζιλιάνο πρώην ποδοσφαιριστή και νυν αεροδρομιακό σταρ.

Η νέα φανέλα

Έκανε το ντεμπούτο της και η νέα φανέλα η οποία συνοδεύτηκε από αρκετά θετικές κριτικές. Αν και η αλήθεια είναι πως το ριγέ δεν συνηθίζεται εύκολα στην ΑΕΚ, η φανέλα είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Έχει ένα ψιλορετρό στυλ και παραπέμπει σε δεκαετία ’70.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Σεβίλλη 1-1

Δέλλας: "Οι ομάδες δεν χτίζονται μ' ένα αποτέλεσμα"

Αυτή είναι η νέα εμφάνιση της ΑΕΚ

Tο βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα ο Μπουονανότε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK