Δύο πρόσωπα, ένας στόχος

Ο Άκης Γεωργίου γράφει από το Πήλιο για το φιλικό της ΑΕΚ με την ΑΕ Διμηνίου που ήταν κάτι σαν δίτερμα με χαμηλό επίπεδο δυσκολίας και που –φυσικά- δεν προσφέρεται για συμπεράσματα.

Δύο πρόσωπα, ένας στόχος
INTIME SPORTS

Από το φιλικό της ΑΕΚ με την ΑΕ Διμηνίου, όποιος θεωρεί εαυτό σοβαρό, λίγα πράγματα μπορεί να συμπεράνει. Η χαώδης διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν επιτρέπει μεγάλα... λόγια και η εικόνα της ενδεκάδας που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιουργήσει, λόγω της μη ορθόδοξης ανάπτυξης της Ένωσης απέναντι σε αντίπαλο που προέρχεται από τοπικό πρωτάθλημα.

Δύο πρόσωπα, ένας στόχος
INTIME SPORTS

Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ λειτουργούσε ρολόι, με τον Μπαρμπόσα να δείχνει σε κάθε του επαφή με τη μπάλα ότι είναι ποδοσφαιριστής επιπέδου... κανονικής ΑΕΚ. Το ίδιο και ο Μάνταλος ο οποίος παίζει κάθετα και μπορεί λόγω ποιότητας να... εγγυηθεί για την τελευταία πάσα της ομάδας. Καλά λειτούργησε ο Ανάκογλου σε ρόλο αμυντικού χαφ δίπλα στον Κορδέρο. Είχε τα μέτρα που ήθελε για να τρέξει, κατάφερε να περάσει μπάλες μπροστά.

Δύο πρόσωπα, ένας στόχος
INTIME SPORTS

Επάνοδος Ιβάν

Στα θετικά και η επάνοδος του Ιβάν Μπρέσεβιτς μετά τον περασμένο Μάρτιο. Ο Κροάτης είναι βέβαια εμφανώς ανέτοιμος, ωστόσο όταν επιστρέψει στο 100% αναμένεται να γίνει μία καλή εναλλακτική για τη γραμμή κρούσης της ομάδας δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή έχει μπροστά του τον Αραβίδη και τον φορ από το πάνω ράφι που πρόκειται να αποκτηθεί.

Δύο πρόσωπα, ένας στόχος
INTIME SPORTS

Κούραση Γεωργέα

Ο Νίκος Γεωργέας δεν έχει ούτε το κουράγιο, ούτε τα πνευμόνια για να ανεβοκατεβαίνει πλευρές, κάτι που έχει αντίκτυπο στη συνολική του εμφάνιση και όπως όλα δείχνουν η παρουσία του στην ΑΕΚ της νέας περιόδου θα έχει περισσότερο χαρακτήρα φιλικής συμμετοχής. Από την άλλη, μεγάλος ανταγωνισμός φαίνεται ότι θα υπάρξει στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα με τους Πεταυράκη και Σοϊλέδη, όταν βέβαια ο τελευταίος ξεπεράσει τη θλάση και επιστρέψει.

Θετικός Πεταυράκης

Ο Πεταυράκης έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Ιβάν Μπρέσεβιτς, προσπαθεί να βελτιώσει τις σέντρες του, έχει την... μπούκα στην αντίπαλη περιοχή και μπορεί να ανταπεξέλθει και από πλευράς αντοχών στις γρήγορες επιστροφές.

Δύο πρόσωπα, ένας στόχος
INTIME SPORTS

Μέτρια στο δεύτερο μέρος

Στα αρνητικά της ΑΕΚ η εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο. Η ανάπτυξή της τόσο από τον άξονα όσο και από τα φτερά δεν ήταν η αναμενόμενη με τη μπάλα να φτάνει πολύ δύσκολα στον Αραβίδη και να τον αναγκάζει να κάνει αρκετά μέτρα για να γυρίσει πίσω και να έχει συμμετοχή στο παιχνίδι. Ζόριτς, Φαγέ, Ρόβας είχαν μέτρια εικόνα, το ίδιο και ο Ντούνης, ο οποίος όμως πήρε πρωτοβουλίες, παρότι υπέπεσε σε αρκετά λάθη.

Δύο πρόσωπα, ένας στόχος
INTIME SPORTS

Και τώρα αρχίζουν τα σοβαρά

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα... σοβαρά για την ΑΕΚ. Το μοίρασμα του χρόνου για τη χαρά της συμμετοχής λαμβάνει τέλος. Αρχίζει ο ανταγωνισμός, η αναζήτηση του κορμού και η μάχη για την ομοιογένεια μεταξύ των παικτών. Το φιλικό με τη Νίκη Βόλου την προσεχή Κυριακή θα προσφέρεται για μεγαλύτερα συμπεράσματα. Ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει και η ΑΕΚ καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να φέρει βόλτα την κατάσταση με τη σοβαρή ενίσχυση που ήδη έγινε, αλλά και με αυτή που θα ακολουθήσει.

Υ.Γ.1: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων ήταν η έλλειψη ενός κορμού. Ποδοσφαιριστές έρχονταν, παρέρχονταν, με κάποιους εξ αυτών να παίρνουν το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετρώντας ένα χρόνο στην ομάδα. Κάτι παρόμοιο έγινε και στο φιλικό με την ΑΕ Διμηνίου. Αν αφαιρέσει κανείς το αγωνιστικό κομμάτι (μέρος του οποίου είναι και αυτό), ο μεγαλύτερος στόχος της ΑΕΚ είναι η δημιουργία ενός κορμού. Που θα παλιώσει, θα έχει παραστάσεις και θα αποκτήσει λόγο στην ομάδα. Και που θα "βγάλει" ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να κουβαλήσουν το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΑΕΚ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Υ.Γ.2: Οποιαδήποτε διάθεση υπερβολής σε ένα φιλικό απέναντι σε έναν αντίπαλο οι παίκτες του οποίου δουλεύουν μεροκάματο και παίζουν μπάλα από χόμπι τα απογεύματα αν δεν έχουν βάρδια, αδικεί την ΑΕΚ σαν μέγεθος. Το φιλικό με το Διμήνι, ήταν κάτι σαν δίτερμα με χαμηλό επίπεδο δυσκολίας.

Διαβάστε ακόμη

ΑΕΚ - ΑΕ Διμηνίου 5-0 (VIDEOS)

Ομαδική φωτογραφία με Δέλλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK