Δύο... RESPECT πριν τον Ολυμπιακό!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το ματς της ΑΕΚ με την Ερμιονίδα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Δύο... RESPECT πριν τον Ολυμπιακό!
INTIME SPORTS

H AEΚ απέναντι στην Ερμιονίδα, στην πρώτη δηλαδή ομάδα που κατάφερε να της κάνει τη ζημιά στο πρωτάθλημα της Football League, συνέχισε απλά το νικηφόρο σερί της το οποίο στη χειρότερη θα διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας από όλους τους αντιπάλους της στην κατηγορία και στην καλύτερη θα την αυξήσει.

To ματς ήταν όπως όλα, σχεδόν, τα εντός έδρας ματς της "Ένωσης" στη Β’ Εθνική. Κλειστός αντίπαλος στο μισό γήπεδο και μια ΑΕΚ που έχει δοκάρια, τριπλές ευκαιρίες αλλά στο τέλος καταφέρνει να βρει τους διαδρόμους, να προηγηθεί και στη συνέχεια να βάλει άλλα τρία γκολ στο εντελώς σβηστό.

Αλλαγές

Ο Δέλλας πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές. Για πρώτη φορά στη σεζόν άλλαξε ο τερματοφύλακας με τον Ηλία Βούρα να παίρνει τη θέση του Γιάννη Ανέστη. Ο Νίκος Γεωργέας έπαιξε για πρώτη φορά στο 2015, ενώ θέση στην ενδεκάδα πήραν και οι Ρόβας-Ντούνης. Ο πρώτος στο πλευρό του Δημήτρη Ανάκογλου και ο δεύτερος στη θέση του Βαγγέλη Πλατέλλα στο δεξί φτερό.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως με έξι παγκίτες στο αρχικό σχήμα της (αν θεωρήσουμε ότι παγκίτης είναι πλέον και ο Λαμπρόπουλος με τον Τζανετόπουλο να έχει κερδίσει αρκετό έδαφος για παρτενέρ του Κολοβέτσιου) κανείς δεν αντιλήφθηκε καμία αλλαγή στο παιχνίδι της. Σημαντικό γιατί δείχνει πως η ομάδα έχει αποκτήσει για τα καλά ταυτότητα και αυτό βγαίνει παρά το χαμηλό επίπεδο αντιπάλων και κατηγορίας.

Επιστροφές

Στα αξιοσημείωτα του ματς και η επιστροφή των Κορδέρο-Ντακόλ μετά τους τραυματισμούς του. Χρήσιμες λύσεις για τον Δέλλα ωστόσο ο Κορδέρο φαίνεται πως θα μπει σταδιακά στα ματς παίρνοντας πρώτα χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή αφού το δίδυμο Γιόχανσον-Ανάκογλου για την ώρα δε σπάει. Σε ότι αφορά την περίπτωση του Βραζιλιάνου, είναι ο μοναδικός παίκτης του ρόστερ με αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θυμίζουν Μπρέσεβιτς και όλο και κάπου φαίνεται πως θα χρησιμεύσει μέχρι το τέλος της σεζόν. Σκόραρε με το καλημέρα με δικό του κλέψιμο, κατέβασμα, σπάσιμο στον Κρισάντους και έπειτα από μία… επεισοδιακή ενέργεια του τελευταίου και μια ενστικτώδη απόκρουση του τερματοφύλακα.

"Χρύσανθος"

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Ο Γιόχανσον προσαρμόστηκε πιο εύκολα στην ομάδα ωστόσο πρόκειται για αμυντικογενή ποδοσφαιριστή που μπαίνει πιο εύκολα στο κλίμα. Ο Κρισάντους έχει ακόμα δρόμο και η εικόνα του δεν δικαιολογεί -για την ώρα- ένα από τα πιο μεγάλα συμβόλαια του ρόστερ. Κανένας δεν πρέπει να «καίει» την πιθανότητα να ανέβει κάποια στιγμή ωστόσο για την ώρα βρίσκεται πίσω.

Ρόβας

Μαζί με τον Ανάκογλου οι πιο βελτιωμένοι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Φέτος κάνει τα απλά, παίζει τη μπάλα με τη μία, είναι προσεκτικός και πού και πού… απειλεί. Όπως στο ματς με την Ερμιονίδα. Δεν αφήνει περιθώρια για… κράξιμο από Τύπο και εξέδρα, κάτι που πέρσι είχε κάνει συνήθεια. Σε κάθε περίπτωση διόρθωσε την εικόνα του με το σπαθί του και η συνολική παρουσία του στη χρονιά είναι θετική.

Respect 1

Δύο... RESPECT πριν τον Ολυμπιακό!
INTIME SPORTS

Το πρώτο όπλο της ΑΕΚ είναι πως το ποδοσφαιρικό τμήμα έγινε ξανά οικογένεια. Δεν το γράφω με κεφαλαία υπό τον κίνδυνο να μη θεωρηθώ γραφικός. Αλλά και με κεφαλαία να το γράψει κανείς δεν πιάνει μεγάλα ποσοστά υπερβολής. Η κίνηση της ομάδας να βγει με ζακέτα στην επίσημη είσοδο για να την αφαιρέσει και να κάνει… έκπληξη στον -προσφάτως χειρουργημένο- Μπρέσεβιτς ήταν μία μεγάλη απόδειξη του παραπάνω. Ωραίες εικόνες με τον φροντιστή να μπαίνει να μαζεύει τις μπλούζες και όλη την Καλογρέζα να χειροκροτά. Ο Ιβάν είναι από τα αγαπημένα παιδιά των Σπάτων και η ατυχία του στεναχώρησε αρκετό κόσμο που του συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή. Να υπενθυμίσουμε πως η σοβαρότητα της κατάστασής δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια σιγουριάς για το αν θα καταφέρει να ξαναφτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Respect 2

Δύο... RESPECT πριν τον Ολυμπιακό!
INTIME SPORTS

Όλος αυτός ο κόσμος που στιβάζεται στις ουρές και εμφανίζεται ξαφνικά μία Τετάρτη όπως αυτή που ακολουθεί για να… πανηγυρίσει απευθείας το Κύπελλο, είναι η εμπορική δύναμη της ΑΕΚ. Καλοδεχούμενοι φυσικά όλοι αφού η τεράστια αυτή μάζα έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μεγαλοπρεπούς πρεστίζ που λανσάρει ο Σύλλογος τον τελευταίο καιρό.

Αυτοί οι 8.000 που ήταν -και- το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, έφαγαν στα μούτρα όλη αυτή τη διαδρομή και στάθηκαν δίπλα στην ΑΕΚ με τις Ερμιονίδες, τις Διασταυρώσεις Ραφήνας και τις Επισκοπές και στο πιο άσχημο κόνσεπτ της Ιστορίας της, είναι η ψυχή της. Και μία από τις βασικές αιτίες που δεν την άφησαν να μικρύνει, ακόμα και όταν τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα από ποτέ, απομακρύνοντας τον κίνδυνο να τη φάει η μαύρη μαρμάγκα.

Η διαδρομή των μικρότερων κατηγοριών εκτός από πικρή για την ΑΕΚ, είναι και γεμάτη με ιστορίες ανθρώπων που άφηναν αρκετά πράγματα πίσω τους κάθε Κυριακή και ταξίδευαν με… υπερβολική συνέπεια σε γήπεδα που ούτε οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα βρεθούν ποτέ, για να τη δουν. Σοκαριστικά μη ανταποδοτική στάση. Να τα λέμε και αυτά.

Η απαιτούμενη προσοχή της Τετάρτης

Ο Δέλλας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στάθηκε πολύ σωστά και στην προσοχή που απαιτείται να δώσει ο κόσμος. "Προσοχή στον… διπλανό μας την Τετάρτη, οι καιροί είναι πονηροί", είπε ο κόουτς, εξηγώντας πως η ΑΕΚ πάει για το κάτι παραπάνω και δεν είναι σε θέση να ρισκάρει ότι έχτισε ως σήμερα.

Μιλώντας για το θέμα αυτό, καλό είναι να έχουν άπαντες στο μυαλό τους πως εν μέσω ριζοσπαστικών αλλαγών στον τρόπο εξάλειψης της βίας στα γήπεδα, η ΑΕΚ μπορεί μέσα σε ένα λεπτό να μετατραπεί στο μαύρο πρόβατο που όλοι ψάχνουν. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η απερισκεψία του παρελθόντος δεν θα κάνει την εμφάνισή της στην Καλογρέζα.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Ερμιονίδα 4-0 (VIDEOS)

Το μήνυμα στήριξης των παικτών της ΑΕΚ στον Μπρέσεβιτς (PHOTO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK