Δύο στα δύο και μένει η Super League

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το ματς της ΑΕΚ με τον Ηρακλή, τη σημαντική συνέντευξη Τύπου και για το μαθηματικό τέλος του εφιάλτη της "Ένωσης" στις μικρές κατηγορίες.

Δύο στα δύο και μένει η Super League
INTIME SPORTS

Το ματς

Το ματς με τον Ηρακλή ήταν περίπου ένα από όλα τα υπόλοιπα στα πλέι οφ. Ή για την ακρίβεια, περίπου όπως όλα τα υπόλοιπα στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ πίεζε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε σοβαρότατο πρόβλημα στην τελική πάσα, αλλά ο Ηρακλής ήταν αυτός που κατάφερε να δημιουργήσει καλές φάσεις, στηριγμένος στην αδυναμία της "Ένωσης" στα άκρα. Σοϊλέδης και Γεωργέας είχαν αρκετά προβλήματα απέναντι στους ακραίους του Ηρακλή, αλλά ο Βούρας ήταν εκεί όσο οι περιστάσεις το απαιτούσαν. O Aνάκογλου σημείωσε το τελευταίο γκολ που είχε βαθμολογική σημασία στις μικρές κατηγορίες και η ΑΕΚ ανέβηκε κατηγορία και μαθηματικά. Αν ο Πλατέλλας ήταν πιο ομαδικός ενδεχομένως η νίκη να ερχόταν και πιο εύκολα.

Δύο στα δύο και μένει η Super League
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ ξέρει αν ο Δέλλας της κάνει

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου είχε μεγάλη σημασία. Ίσως όση σημασία είχε και το ματς. Ο Δέλλας εξέφρασε παράπονο για το γεγονός ότι σε όλη αυτή την παραφιλολογία που προέκυψε μετά τη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, τονίζοντας ότι μπήκαν στο στόμα του λέξεις που δεν έχει πει. Όντως δεν είπε ποτέ ότι διαφωνεί με την απόφαση της διοίκησης να τιμωρήσει τους τρεις ποδοσφαιριστές, ούτε προσέβαλε κάποιον συνεργάτη του σε ότι αφορά το κομμάτι της αποκατάστασης.

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο χάθηκε η ουσία την περασμένη εβδομάδα. Απλά είναι τα πράγματα. Η ΑΕΚ ξέρει αν ο Δέλλας της κάνει. Το έχει διαπιστώσει γιατί τον έχει ζήσει δύο χρόνια. Δεν περιμένει να κρίνει το… πλάνο του προπονητή στα ένα, δύο, τρία ή τέσσερα ματς. Όπως επίσης η ΑΕΚ ξέρει για το αν έχει πρόβλημα στο κομμάτι της αποκατάστασης. Το έζησε και αυτό. Ενδεχομένως να έχασε και ένα τίτλο από αυτό γιατί αν ο Δέλλας είχε στη διάθεσή του τον Κορδέρο (στον πάγκο) στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενδεχομένως να τον έριχνε μέσα στο τελευταίο 20λεπτο για να κρατήσει τη μπάλα, αποφεύγοντας τις κακές αλλαγές των Ντούνη και Ντακόλ.

Ο τρόπος που λειτουργεί ο Δέλλας σαν προπονητής και σαν άνθρωπος, δεν μου αφήνει περιθώριο να μην πιστέψω σε απόλυτο βαθμό μία φράση του από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: "Ο τελευταίος που θα έσπερνε διχόνοια στην ομάδα θα ήμουν εγώ".

Σε ότι αφορά το άσχημο για όλη την ΑΕΚ και άδικο για τον Δέλλα το "μένει-φεύγει" του προπονητή, το μόνο που μπορώ να πω ότι έμαθα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν αυτό που ήδη ήξερα: Ο Δέλλας θέλει να μείνει ωστόσο δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Το ενδεχόμενο να μείνει, πάντως, εξακολουθεί να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες λόγω της συνεπούς στήριξης του Ντούσαν Μπάγεβιτς που πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του και θεωρεί ότι η ΑΕΚ θα χάσει αν κλωτσήσει το πρότζεκτ Δέλλα.

Δύο στα δύο και μένει η Super League
INTIME SPORTS

Τελείωσε και τυπικά ο εφιάλτης

Από εκεί και πέρα το θέμα είναι πως η ομάδα ανέβηκε. Πέρασε με χαρακτηριστική άνεση και τις δύο κατηγορίες, ήταν κατά γενική ομολογία καλύτερη από όλους και ανέβηκε αέρας. Όπως και να το δει κανείς, όλο αυτό που έζησαν όλοι αυτά τα δύο χρόνια ήταν ιστορία. Με άσχημο τρόπο μεν, αλλά ιστορία. Και πάνω από όλα βίωμα.

Δεν είναι λίγο να είσαι η ΑΕΚ και να έχεις επισκεφτεί τα Ζωνιανά, τη Νάξο, τη διασταύρωση Ραφήνας, το Διμήνι, το Βελεστίνο, το Κρανίδι, το Αίγιο, το Πέραμα, τα βουνά και τις πεδιάδες όλης της χώρας. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλη αυτή η περιπέτεια έφθειρε την ΑΕΚ ως σύλλογο. Την πλήγωσε ως μέγεθος και θα την ακολουθεί για πάντα. Το θετικό για την "Ένωση" είναι ότι κράτησε τα προσχήματα, βελτιώθηκε μέσα από αυτή τη διαδικασία σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικά και εταιρικά) και επανέρχεται στη μεγάλη κατηγορία πιο έτοιμη από ποτέ. Και με καθαρό κούτελο. Πλήρωσε και με το παραπάνω όλα τα φέσια των εκάστοτε σωτήρων της που έγιναν με την ανοχή της πολιτείας η οποία δεν έλεγξε ποτέ κανέναν. Άφησε προίκα τα χρήματα που διεκδικεί από την οικογένεια Ψωμιάδη και πλήρωσε με τον πιο άσχημο τρόπο για μια μεγάλη ομάδα: Έφτασε να παίζει στην ερασιτεχνική κατηγορία. Αυτά αφορούν το ιστορικό σκέλος.

Δύο στα δύο και μένει η Super League
INTIME SPORTS

Το βιωματικό είναι ακόμα πιο έντονο. Η φράση "δύο πράγματα δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου, ότι είδα την ΑΕΚ στο Παρκ Ντε Πρενς και στο Διμήνι" είναι νομίζω η πιο αντιπροσωπευτική σε όλα όσα πέρασαν μπροστά από τα μάτια μας όλο αυτό τον καιρό. Η αίσθηση να νιώθεις δέος στο γήπεδο του Πανθρακικού με την εκκλησία στο κόρνερ, εξηγεί απλώς πως η εικόνα των προηγούμενων αγώνων άγγιζε τα όρια του απόλυτου καλτ.

Θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα

Είδαμε την ΑΕΚ να επιτίθεται με μέτωπο προς τη θάλασσα, την είδαμε να παίζει με φόντο τα καζάνια στο Πέραμα και να παίρνει ένα φιλικό τίτλο στο ημίφως του γηπέδου της Ραφήνας. Την είδαμε ακόμα και να χάνει στην ερασιτεχνική κατηγορία από γκολ ενός φυσιοθεραπευτή στο επάγγελμα τύπου που παίζει ποδόσφαιρο από χόμπι. Την είδαμε όμως και στη Β’ Εθνική να βελτιώνεται. Να παίζει σωστό ποδόσφαιρο που αποτελεί σημείο αναφοράς και να βάζει τον κόσμο σε μια διαδικασία "Την Κυριακή πάμε να δούμε την ΑΕΚ".

Την είδαμε να κοιτάζει στα μάτια τον Ολυμπιακό στους αγώνες Κυπέλλου. Μετά την είδαμε να κλατάρει, ίσως επειδή με τον Ολυμπιακό ένιωσε να πιάνει το ταβάνι της.

Όπως και να το δει κανείς, αυτό που έχει σημασία δεν είναι το ξεψείριασμα του τι είδαμε αλλά του τι θα δούμε από την ΑΕΚ του χρόνου, στη Σούπερ Λιγκ. Η καλή βάση δεδομένα υπάρχει, στην εξέδρα και στον πάγκο. Με τις προσθήκες που υπάρχει η διάθεση να γίνουν, οι πιθανότητες να παρουσιαστεί μία ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα (κι ας μην το πάρει), δεν είναι λίγες…

News 24/7

24MEDIA NETWORK