Έγκλημα και τιμωρία

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το έγκλημα του Βάργκας που "κρέμασε" την ΑΕΚ, το γκολ με τη συμμετοχή των Φούντα και Παπαδόπουλου και για την αναξιοποίητη ευκαιρία της "Ένωσης".

Έγκλημα και τιμωρία
INTIME SPORTS

Στο χειρότερό της φετινό βράδυ με εξαίρεση το τελευταίο μισάωρο του αγώνα στο Καραϊσκάκη, η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά την 11η Μαρτίου όταν -βέβαια- το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό δεν ολοκληρώθηκε λόγω των όσων ακολούθησαν του γκολ του Χάρα. Η προτελευταία ήταν στον αγώνα με τον Πανθρακικό, μετά από τον οποίο στην ουσία υποβιβάστηκε.

Η βουβαμάρα που επικράτησε στην Καλογρέζα μετά το γκολ του Παπαδόπουλου έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Άσχημο να συνδυάζεται η διακοπή με ήττα. Πόσω μάλλον το ντεμπούτο του νέου προπονητή στο ΟΑΚΑ. Όμως για να φτάσουμε μέχρι εδώ, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η από πάνχαζη μέχρι εγκληματική αποβολή του Ρόναλντ Βάργκας ο οποίος αποφάσισε νταηλίκι να κρεμάσει την ΑΕΚ μετά από τη βλακώδη κλωτσιά στον Λανθαρότε.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος ο Βενεζουελάνος θα έχει όλο τον χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι παίζει στην ΑΕΚ και όχι στον Εθνικό Βενεζουέλας, αλλά ούτε είναι ένας σταρ σε κάποιο χωριό του οποίου πρόκειται να ανεχτεί κανείς τα βλαχοκαπρίτσια. Μετά την επιστροφή της ομάδας στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα θα τον περιμένει να επιστρέψει ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αποβάλλοντας τα κατάλοιπα αλάνας.

Από εκεί και πέρα, πήγαν κι άλλα πράγματα στραβά. Ακόμα και όταν έπαιζε με έντεκα η ΑΕΚ δενκατάφερε να πρεσάρει ψηλά, έδωσε χώρο στον Αστέρα ο οποίος πήγε το ματς εκεί που το ήθελε αυτός και στο τέλος πήρε τη νίκη.

Το μόνο θετικό και τα αρνητικά

Μοναδικό θετικό της ΑΕΚ ήταν η παρουσία της για μισάωρο στο δεύτερο ημίχρονο όταν έβγαλε κάποια τρεξίματα και δημιούργησε κάποιες -λίγες- φάσεις. Aπεναντίας, τα αρνητικά ήταν αρκετά αφού πέραν από την έλλειψη του πρέσινγκ (ο Αστέρας από την αρχή του ματς συναντούσε πίεση μόνο στο δεύτερο μισό του γηπέδου), υστέρησαν αρκετές σοβαρές μονάδες και σε ατομικό επίπεδο. Τρανταχτό παράδειγμα ο Μάνταλος ο οποίος έκανε κακό ματς.

Ούτε τώρα βασικός ο Μπουονανότε

Το πιο ανησυχητικό όλων είναι το γεγονός ότι ο Ντιέγκο Μπουονανότε ούτε με αυτό τον προπονητή παίρνει φανέλα βασικού στο σπίτι. Όπως και να το δει κανείς, αυτό που περίμενε να πάρει η ΑΕΚ από τον πιο ακριβοπληρωμένο της παίκτη δεν το έχει πάρει -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- και σε καμία περίπτωση δε δείχνει ικανός να πάρει την ομάδα πάνω του. Δεν δείχνει ακόμα ικανός ούτε να μπει στην ενδεκάδα παρότι ο Μάνταλος προέρχεται από τραυματισμό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ από κούρσα ενός πρώην παίκτη της (Φούντας) και προβολή ενός πρώην υποψήφιου στόχου (Παπαδόπουλος) πέραν του ότι είναι πνιγμένο στην ΑΕΚτζήδικη τραγική ειρωνεία, φέρει ευθύνη και ο -τραυματίας- Μπαρόχα ο οποίος δεν καταφέρνει να διώξει τη μπάλα δεξιά και τη στέλνει πάνω στον επιθετικό των φιλοξενουμένων.

Λάθος προδιαγραφές

Είναι άσχημο για την ΑΕΚ που βρίσκεται στη βαθμολογία πίσω από τον Πανιώνιο και την Τρίπολη και της έχει φύγει στους πέντε βαθμούς αυτός ο Παναθηναϊκός. Είναι επίσης άσχημο για την ΑΕΚ που βλέπει τη διαφορά της με τον ΠΑΟΚ να μειώνεται αντί να αυξάνεται, μετά από στραβοπάτημα του τελευταίου. Για την πρώτη θέση φυσικά δεν το συζητάμε καν, προσωπικά δεν το συζήτησα και ποτέ. Τα πάντα όμως είναι θέμα προδιαγραφών. Όσο και αν προσπαθήσει κανείς να βρει τη γωνία στον κύκλο, η πραγματικότητα είναι πως η φετινή ΑΕΚ είναι χτισμένη λάθος. Προσαρμοσμένη στο 4-2-3-1 που εφάρμοσε ο Δέλλας και εγκλωβισμένη στο γεγονός ότι δεν έχει άλλο εξτρέμ στο ρόστερ πέραν του Πλατέλλα και του Μπαρμπόσα.

Το καλοκαίρι έδιωξε την γκρίνια, τον χειμώνα όμως…

Η άφιξη του Μπουονανότε τον Αύγουστο στην Αθήνα έδιωξε την γκρίνια αλλά η παρουσία του Αργεντίνου μέχρι στιγμής δεν δείχνει σε καμία περίπτωση ικανή να δώσει τα αναμενόμενα σε αγωνιστικό επίπεδο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον Βάργκας, που στη Βενεζουέλα παίζει μεν καμιά φορά δεξιά, αλλά έχει 100% τον τύπο του λάτιν δεκαριού που περισσότερο συγκλίνει προς τα μέσα και λιγότερο μπορεί να ανταπεξέλθει στον ασβέστη.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει μία καλή βάση. Διάθεση να διορθωθεί η κατάσταση υπάρχει, κρίνοντας από την επιλογή του προπονητή. Πρόθεση επίσης φαίνεται ότι υπάρχει. Τα υπόλοιπα θα φανούν στην πορεία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Πογιέτ, φαίνεται ότι προσπαθεί να μάθει ακόμα την ομάδα και τους παίκτες. Γεγονός απολύτως λογικό. Στη διακοπή θα έχει το χρόνο να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές, θα επιστρέψουν οι τραυματίες και θα παρουσιάσει μια πιο δική του ΑΕΚ αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Πανθρακικό. Σε ότι έχει να κάνει με τους πρώην… τραυματίες, ο νέος προπονητής θα έχει την ευκαιρία να τους δει μεσοβδόμαδα σε φιλικό ματς. Και ο Μπακάκης και ο Τζιμπούρ είναι δυο υπολογίσιμες μονάδες. Κυρίως ο πρώτος. Για τον Τζιμπούρ, ο τρόπος με τον οποίο θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση θα κρίνει και τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη για φορ.

Υ.Γ.:Το γκολ του Παπάδοπουλου με την κεφαλιά, προσωπικά το είδα κανονικό. Υπάρχει ένα σπρώξιμο πάνω στον Γκάλο, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο δίνεται επιθετικό φάουλ αυτό το σπρώξιμο και ειδικά εκτός μπάλας. Συνεπώς ακόμα και το μοναδικό σφύριγμα που πήρε φέτος η ΑΕΚ έμεινε αναξιοποίητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σε VIDEO η αποβολή του Βάργκας

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK