Eξασφάλισε το... μπετόν πίσω, ψάχνει το εύκολο γκολ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το ματς της ΑΕΚ στην Τρίπολη, για τη μέτρια εικόνα, η οποία θα μπορούσε να είναι και χειρότερη και για τον Τζεμπούρ.

Eξασφάλισε το... μπετόν πίσω, ψάχνει το εύκολο γκολ

Το ματς στην Τρίπολη θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί και αρκετά χειρότερα για την ΑΕΚ, αφού υπήρχε από την αρχή ο κίνδυνος για… ψυχολογική καταρράκωση μετά τη ματαίωση του Κυπέλλου, το οποίο ήταν ο μοναδικός -σε τίτλο- στόχος της «Ένωσης» στο πρωτάθλημα.

O Πογέτ παρέταξε με κάποιες εκπλήξεις την ΑΕΚ στην Τρίπολη αφού ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τον Μιγκέλ Κορδέρο στο πλευρό του Γιάκομπ Γιόχανσον, ενώ αντικατέστησε και τον Δημήτρη Κολοβέτσιο με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο ο οποίος πήρε θέση στο πλευρό του Άρθο.

Η ΑΕΚ είχε υπομονή στο παιχνίδι της, δεν ξεκίνησε άσχημα ωστόσο δυσκολεύτηκε αρκετά στην παραγωγή ευκαιριών, γεγονός λογικό αφού έπαιζε με τρία ανασταλτικά χαφ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους δεν της δόθηκε πέναλτι σε μία παράβαση του Ιγκλέσιας πάνω στον Λαμπρόπουλο αφού ο Παπαπέτρου έδωσε παίζετε και ο βοηθός δεν θεώρησε σκόπιμο να επέμβει.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι για ένα ακόμα ματς, δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το μηδέν και να επιβεβαιώσει ότι ο αντίπαλος πρέπει να ματώσει για να βρει δίχτυα, ωστόσο αυτό που πρέπει να λύσει ο Πογέτ είναι το πρόβλημα της επιθετικής δυστοκίας. Θέλει το εύκολο γκολ η ΑΕΚ, αλλά είναι λογικό να μην το βρίσκει σε βραδιές όπως αυτή στην Τρίπολη, κατά την οποία σε όλες τις σοβαρές ευκαιρίες της βρίσκονταν παίκτες με ανασταλτικά χαρακτηριστικά (Σιμόες, Λαμπρόπουλος).

Πρόβλημα με Γιόχανσον

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον… κονόμησε ένα διάστρεμμα στη δεξιά ποδοκνημική και τις επόμενες μέρες θα διαπιστωθεί το αν και το πόσο θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ. Τις χρειάζεται πάντως τις ανάσες ο Σουηδός για να επιστρέψει φρέσκος στη συνέχεια.

Άσχημη εικόνα ξανά ο Τζεμπούρ

Τον Σουηδό αντικατέστησε ο Ράφικ Τζεμπούρ ο οποίος πέρασε στο ματς στο 49ο λεπτό, χωρίς όμως να καταφέρει να βγάλει 90λεπτο λόγω της αποβολής. Ο Αλγερινός πήρε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δικαιολογημένα δύο κάρτες, με τη δεύτερη να ξεκινάει από φάση στο 90, κατά την οποία ο Τζεμπούρ πουλάει τη μπάλα στο κέντρο και δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για την ΑΕΚ. Η εικόνα του ήταν μια ακόμα φορά κακή και η ΑΕΚ ακόμα περιμένει να πάρει ουσιαστικές βοήθειες από τον ποδοσφαιριστή που απολαμβάνει ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια στην ομάδα.

Ο Αλγερινός διαμαρτυρήθηκε στη συνέχεια ότι τον πάτησαν (επιβεβαιώνεται και από τους γιατρούς ότι έχει ένα σκίσιμο στο κουτουπιέ) αλλά δεν έχει καμία δικαιολογία να ταλαιπωρεί τη μπάλα στο κέντρο και να θέτει την ΑΕΚ σε κίνδυνο.

Ένταση με Λαμπρόπουλο και Ιγκλέσιας

Στο τέλος του ματς ο Λαμπρόπουλος έπαθε… έκρηξη με τον Ιγκλέσιας αφού όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, ο Αργεντινός χτύπησε τον άσο της «Ένωσης» στο πρόσωπο. Ευτυχώς η σύρραξη λύθηκε πολύ γρήγορα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως προκαλεί απορία πώς ο Ιγκλέσιας έβγαλε το ματς.

Θα το παλέψει για το +18

Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στη σεζόν, η ΑΕΚ δεν έχει και πολλά πράγματα να περιμένει πέραν από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και η βελτίωση της… ζωής της στα play-off. Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ έχει αυτή τη στιγμή απόσταση 13 βαθμών από τον πέμπτο και στόχος της είναι να το φτάσει στο +18 προκειμένου να ξεκινήσει το μίνι πρωτάθλημα με 4 βαθμούς.

Άκυρη απόφαση Κοντονή

Στο μεταξύ, στα οξύμωρα του χθεσινού ματς, ήταν και η απαγόρευση του Σταύρου Κοντονή στον κόσμο της ΑΕΚ προκειμένου να παρακολουθήσει το ματς. Έκλεισαν το πέταλο πίσω από το τέρμα, απαγόρευσαν τα διακριτικά, έβαζαν τον κόσμο να βγάζει τις μπλούζες επειδή ήταν κίτρινες (!) αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν να… κιτρινίσει ένα κομμάτι του γηπέδου! Βέβαια δεν μπήκαν όλοι οι οπαδοί στον γήπεδο από νωρίς, αφού υπήρχε ουρά για τα εισιτήρια (λόγω ΑΜΚΑ) μέχρι το 25ο λεπτό. Πραγματικά, άκυρη αντιμετώπιση απέναντι και στους τελευταίους… ήρωες που απέμεναν να πηγαίνουν σε αυτό το ποδόσφαιρο που βαράει διάλυση με συνέπεια εδώ και αρκετά χρόνια… Ας του εξηγήσει κάποιος του Υπουργού ότι αυτές οι απαγορεύσεις μπορεί να γίνουν πιο επικίνδυνες, ορισμένες φορές ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει λόγος. Όπως π.χ. στην Τρίπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πογέτ: "Έβγαλα συμπεράσματα για το μέλλον"

Διάστρεμμα ο Γιόχανσον

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-0

Πιθανό... ντεμπούτο Μελισσανίδη στη Super League

News 24/7

24MEDIA NETWORK