Ένας Ουρουγουανός στην πιο κατάλληλη ομάδα

Ο Άκης Γεώργιου γράφει για την πρώτη μέρα του Γκας Πογέτ στην ΑΕΚ, για την… καμικάζι απόφαση του Ουρουγουανού τεχνικού να πάρει θεση… μάχης στον πάγκο στη Λεωφόρο και οι προοπτικές των δύο πλευρών.

Ένας Ουρουγουανός στην πιο κατάλληλη ομάδα
INTIME SPORTS

Mετά από πάνω από τρεις ώρες συζητήσεων ο Γκας Πογιέτ ανακοινώθηκε επίσημα από την ΑΕΚ και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως -επίσημα- τεχνικός της "Ένωσης". Η φράση "δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι συγκεκριμένο πέρα από μία ομάδα που θα κερδίζει" ήταν αντιπροσωπευτική για τον Ουρουγουανό κόουτς, τόσο στις πρώτες του κουβέντες προς τους δημοσιογράφους το απόγευμα, όσο και προς τους ποδοσφαιριστές το πρωί.

"Ήρθα στην ΑΕΚ για να κάνω καριέρα. Δεν ήρθα για να βγάλω λεφτά. Αν ήθελα να δουλέψω για τα χρήματα θα πήγαινα στο Κατάρ που είχα πρόταση" ήταν μία από τις πρώτες προτάσεις του Πογέτ στα Σπάτα. Aκολούθησαν τετ-α-τετ του νου τεχνικού της "Ένωσης" με κάποιους ποδοσφαιριστές, η λογική λέει ότι θα γίνουν κι άλλα, ωστόσο στο αγωνιστικό κομμάτι λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε, αφού οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον αγώνα με την Ξάνθη ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα.

Το κλίμα στην ΑΕΚ αυτή την εποχή είναι καλό. Η διάθεση "γιούργια" που βγάζει ο Πογέτ με την επιθυμία του να κάτσει στον πάγκο στη Λεωφόρο (μια επιθυμία που περιέχει περισσότερο συναίσθημα παρά λογική), οι δύο συνεχόμενες νίκες με Ηρακλή σε Ξάνθη, παίζουν ρόλο σε αυτό. Κυρίως όμως, στον περίγυρο της "Ένωσης" το κλίμα αναστράφηκε λόγω του αναστήματος του νέου προπονητή. Bέβαια, την ΑΕΚ να τη φοβάσαι (αν είσαι αντίπαλος) όταν είναι στα κάτω της. Ποτέ δεν ξέρεις, όμως, γυρνάνε αυτά.

ΑΕΚ και Πογιέτ

Δεν πήρε τον Φέρναντο Σαντος του 2001 και της Πόρτο η ΑΕΚ, αλλά δεν πήρε και τον φούφουτο. Πήρε τον Πογιέτ με πέρασμα από την Πρεμιέρ Λιγκ, αγροτικό στην Τσάμπιονσιπ και με ένα ποδοσφαιρικό ανάστημα που εμπνέει. Το συμβόλαιο που υπέγραψαν ΑΕΚ και Πογέτ είναι μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης και για τις δύο πλευρές. Οι δυο τους έχουν περίπου τα ίδια κίνητρα για να πετύχουν. Ο μεν Πογέτ θέλει να ξαναφτιάξει την καριέρα του με μία ομάδα που του δίνει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστεί και η δε ΑΕΚ θέλει να μπει στον ίσιο δρόμο με έναν προπονητή με μεγαλύτερες παραστάσεις απ’ ότι ο προηγούμενος.

Παράλληλα ο Πογέτ παίρνει στα χέρια του μια ομάδα με καλές δυνατότητες τις οποίες θα κληθεί να βελτιώσει και με ορισμένα κουσούρια για τα οποία ο ίδιος δε φέρει καμία ευθύνη. Όπως π.χ. ο λανθασμένος σχηματισμός του ρόστερ με τα τρία δεκάρια και τα μόλις δύο εξτρέμ.

Πλέον, αυτή την εποχή που η ΑΕΚ έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να πάει για πρωτάθλημα απλουστεύεται και η κατάσταση. Ο Πογέτ θα δουλέψει σε μια ΑΕΚ που πατάει στη γη, έχει διάθεση να ενισχυθεί τον Γενάρη και όλα τα φόντα να βελτιωθεί.

Ένας Ουρουγουανός στην πιο κατάλληλη ομάδα
INTIME SPORTS

Αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα

Σε ότι αφορά τις αλλαγές στη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι πολύ σημαντικό -για όποιον ζει την ΑΕΚ από σχετικά κοντινή απόσταση- που ήρθε ένας ξένος προπονητής με τους συνεργάτες του και η καθημερινότητα της ομάδας στα Σπάτα έφυγε από τη λογική των μεσοβέζικων λύσεων. Ο Πογέτ θα συνεργαστεί με τους Μαουρίτσιο Ταρίκο και Τσάρλι Ότγουει (ο οποίος μεταξύ άλλων θα κατευθύνει και τον γυμναστή σε θέματα φυσικής κατάστασης) ενώ στην ομάδα παραμένουν μόνο ο γυμναστής, Παναγιώτης Βούλγαρης και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Κώστας Κάμπολης. Η… σημαντικότητα παραπάνω, πάει στο γεγονός ότι κανένας δεν βρήκε κανέναν, σε ότι έχει να κάνει με τους στενούς συνεργάτες του.

Η αποχώρηση του Δημήτρη Μπουρουτζίκα ήταν φυσικό επακόλουθο, αφού όλα (όσο κι αν τα τραβήξουμε) έχουν ένα τέλος.

Ένας Ουρουγουανός στην πιο κατάλληλη ομάδα
INTIME SPORTS

Ορίστηκαν -επιτέλους- οι αρχηγοί

Στο μεταξύ στο περιθώριο της χθεσινής προπόνησης ανακοινώθηκαν -κάπως ετεροχρονισμένα είναι η αλήθεια- οι αρχηγοί της ομάδας την τρέχουσα σεζόν. O εκτελεστικός διευθυντής Nτούσαν Μπάγεβιτς ανακοίνωσε στους Κολοβέτσιο, Μάνταλο, Γιόχανσον και Αραβίδη ότι αυτοί θα είναι οι νέοι αρχηγοί της ομάδας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πριν δεν είχαν οριστεί αρχηγοί και το περιβραχιόνιο πήγαινε στους ποδοσφαιριστές ανάλογα με την παλαιότητά τους στην ομάδα.

Όλα γράφουν επί χόρτου

Ένας Ουρουγουανός στην πιο κατάλληλη ομάδα
INTIME SPORTS

Όταν στην ομάδα έρχεται Ουρουγουανός προπονητής με Άγγλο συνεργάτη που δεν έχει ένα όνομα αλλά 12, τον λένε Τσάρλι, αλλά τον έχουν βαφτίσει με τα ονόματα όλης της ενδεκάδας της ΚΠΡ της σεζόν 1972-73 γιατί οι γονείς του ήταν… αρρωστάκια, δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξα τα πράγματα για μια ομάδα που απέχει παραδοσιακά από τον μέσο όρο του φυσιολογικού. Βέβαια η αισιοδοξία είναι θέμα διαίσθησης, μπορεί και επιθυμίας. Η ιστορία θα αρχίζει να γράφει με τα πεπραγμένα στο χόρτο, από την προσεχή Κυριακή στη Λεωφόρο. Και κυρίως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, όταν θα υπάρχει χρόνος για δουλειά προκειμένου να δούμε την ΑΕΚ όπως αυτή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο… σελέστε μυαλό του Πογέτ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όταν ο Πογέτ έχασε από την ΑΕΚ

Πογέτ: "Πάντα μου άρεσαν τα δύσκολα"

Photostory: Η παρουσίαση του Πογέτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK