Επαγγελματική... ΑΕΚ!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που πήρε μία επαγγελματική νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό, προσπέρασε ήδη τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία και… κατοικεί ήδη στη δεύτερη θέση του πίνακα.

Επαγγελματική... ΑΕΚ!

Η εμφάνιση της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό δεν ήταν σούπερ. Ήταν όμως αν μη τι άλλο αξιοπρεπέστατη και επαρκής. Αν λάβουμε υπόψιν και την πορεία που έχουν οι ομάδες που έχουν παρόμοιους στόχους με την ΑΕΚ (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), τότε γίνεται σαφές πως οι «κιτρινόμαυροι» είναι ικανοί να κάνουν αυτό που πρέπει, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους. Ειδικά για τον ΠΑΟΚ που δυσκολεύεται και σκορπάει βαθμούς απέναντι σε ομάδες όπως ο Παναιτωλικός και ο Πανθρακικός, κόντρα στις οποίες η ΑΕΚ παίρνει… επαγγελματικές νίκες και δείχνει να είναι πιο σοβαρή.

Τα θετικά για Πογέτ

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αναφερόμασταν στα θετικά που έδωσε ο Δέλλας στην ΑΕΚ και πλέον ήρθε η ώρα να μετρήσουμε και τα καλά που αρχίζει να δίνει ο Πογέτ. Αρχικά η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να αφομοιώσει το νέο σύστημα και να γίνει απειλητική με αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο σε όλο το ματς, είχε την υπομονή να βγάλει φάσεις και αν υπήρχε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο τέλος των φάσεων (τελική πάσα, τελείωμα) ίσως το σκορ να ήταν και μεγαλύτερο από το 1-0 στην ανάπαυλα.

Ο Σιμόες κάνει καλό ματς, ο Γιόχανσον ήταν για μία ακόμα φορά… Γιόχανσον. Τέλειος. Από τις ελάχιστες φορές που θυμάμαι να ψηφίζεται στο ΟΑΚΑ ως MVP ο παίκτης που το άξιζε περισσότερο από όλους όσους αγωνίστηκαν. Ο Πογιέτ που στα νιάτα του ήταν ένα ξακουστό… ουρουγουανικό χαφ στην Πρέμιερ Λιγκ, προφανώς κάτι θα είδε που του άλλαξε θέση και του ζητάει να πατάει περισσότερο περιοχή. Ο Σουηδός σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς, παραλίγο να ξανασκοράρει και ήταν μια σοβαρή μονάδα για την ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά, με περισσότερους ρόλους από αυτούς που τον έχουμε συνηθίσει.

Γενικότερα ο Πογιέτ έκανε μια ορθολογική διαχείριση σε ενδεκάδα και αλλαγές, δείχνοντας τα πραγματικά δείγματα, αφού με την πάροδο του χρόνου μαθαίνει καλύτερα το ρόστερ.

Τα θετικά… γενικά

Η επιστροφή του Ράφικ Τζεμπούρ στην αγωνιστική δράση επιβεβαίωσε το προφανές. Έστω και χωρίς αγωνιστικό ρυθμό, έστω και ανέτοιμος για 100% ένταση, ο Αλγερινός διαθέτει την ποιότητα για να «καθαρίσει» μόνος του για την ΑΕΚ αγώνες της Σούπερ Λίγκας. Μπήκε αλλαγή, έδωσε ασίστ, κέρδισε πέναλτι, παραλίγο να σκοράρει, έσπαγε σωστά τη μπάλα. Αν έχει και διάρκεια, ίσως να είναι και ο σέντερ φορ που έψαχνε και συζήταγε από το καλοκαίρι η ΑΕΚ, κάθε μέρα που περνούσε. Τουλάχιστον για τους υπάρχοντες στόχους (δεύτερη θέση και Κύπελλο) ο Αλγερινός δείχνει να είναι επαρκέστατος.

Το γεγονός ότι η εξέδρα φώναξε το όνομά του πριν την εκτέλεση του πέναλτι, ήταν μια πρώτη νίκη του Τζεμπούρ για τον οποίο το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο το περασμένο καλοκαίρι. Η συνέχεια θα δείξει περισσότερα πράγματα...

Επαγγελματική... ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Καλό για την ΑΕΚ που μπήκε ο Πλατέλλας, κυρίως γιατί αυτό έγινε σε μία περίοδο που ο ίδιος έδειχνε να μπουχτίζει. ΟΚ, δεν είναι ο σούπερ εξτρέμ που θα έπαιρνε σπίτι τη φανέλα βασικού στην ΑΕΚ, αλλά σε τέτοια ματς είναι μια υπολογίσιμη εναλλακτική μονάδα που μπορεί να δώσει λύσεις, όπως συνέβη χθες.

Καλή για την ΑΕΚ και η παρουσία του Ντίντακ. Αν έχει διάρκεια γιατί ένα θεματάκι με τους τραυματισμούς το έχει, τότε οι «κιτρινόμαυροι» είναι πλήρεις και στα δύο άκρα της άμυνας. Κέρδος και ο Άρθο. Εννοείται ότι το ματς με τον Παναιτωλικό που δεν πίεσε δεν είναι κριτήριο, εννοείται ότι δεν είναι ο Στέλιος Μανωλάς και ο Κάρλος Γκαμάρα. Δεν δείχνει όμως και την εικόνα ενός στόπερ που είναι του πεταματού.

Τα ανησυχητικά

Το ανησυχητικό για την ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι ο Μάνταλος μακριά από την περιοχή του αντιπάλου είναι ακίνδυνος. Δίνει βέβαια επιλογές και φάσεις στην ομάδα μέσα από τις στημένες φάσεις, αλλά σε κανονική ροή αγώνα είναι αρκετά πίσω από τον Μάνταλο που συνήθισε και θέλει η ΑΕΚ. Επίσης ανησυχητική είναι και η εικόνα του Μπουονανότε. Ο Αργεντίνος έχει μικρή προσφορά στην ομάδα για την ώρα και όταν συμβαίνει αυτό με τον πιο ακριβοπληρωμένο της παίκτη, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση δεν είναι η ιδανική.

Επαγγελματική... ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Το πέναλτι

Το πέναλτι που έδωσε στην ΑΕΚ ο Γιάχος στις καθυστερήσεις του ματς, μετά από ένα μαρκάρισμα του Μάκου πάνω στον Τζεμπούρ, κατά τη γνώμη μου ήταν λανθασμένη απόφαση. Βέβαια, στο κόρνερ μετά την άστοχη εκτέλεση του Μάνταλου, η ΑΕΚ είχε… κανονικό πέναλτι με χέρι μέσα στην περιοχή το οποίο δεν δόθηκε γιατί το ματς έληξε.

Η ουσία

Στην ουσία η ΑΕΚ πέρασε ένα βήμα παραπάνω από το σημείο που είχε βρεθεί την περασμένη εβδομάδα. Προσπέρασε ήδη τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία, καπάρωσε τη δεύτερη θέση και αν η συνέχεια τη βρει σοβαρή, τότε πολύ δύσκολα θα κατέβει από εκεί. Δεν είναι μικρό πράγμα αμέσως μετά την επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία η ομάδα να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και να… κάνει πέρα με το καλημέρα Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Στα αυτιά του κόσμου ίσως να ακούγεται… παρακατιανός στόχος η δεύτερη θέση, αλλά με μια ψυχρή προσέγγιση της πραγματικότητας, μόνο τέτοιος δεν είναι, στην παρούσα φάση. Όχι ότι θα πρέπει να ξετρελαθεί από τη χαρά της η ΑΕΚ, αλλά αν μείνει εκεί θα είναι μια νορμάλ επιστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 2-0

Πογέτ: "Μου βάζουν δύσκολα οι παίκτες μου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK