Φασούλι, φασούλι και Καραϊσκάκη!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη νίκη επί του Ατρομήτου, το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και το μέτριο δεύτερο μέρος της ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να πάρει την ουσία και τους τρεις βαθμούς.

Φασούλι, φασούλι και Καραϊσκάκη!
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο και κατάφερε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα να φτάσει στις δύο συνεχόμενες νίκες. Σημαντικό και αυτό γιατί δίνει μία αυτοπεποίθηση. Ο Δέλλας παρέταξε την ομάδα με τον Μάνταλο σε ρόλο αμυντικού χαφ, άφησε εκτός τον Μπουονανότε και προτίμησε να παίξει στα άκρα με ότι πιο καθαρόαιμο σε εξτρέμ υπάρχει στο ρόστερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εφετινή ΑΕΚ όταν μιλάμε για εξτρέμ εννοούμε κυρίως την ανασταλτική βοήθεια και τα τρεξίματα, παρά τη βοήθεια στο δημιουργικό κομμάτι στο οποίο οι περισσότεροι παίκτες που πέρασαν από τα φτερά υστέρησαν.

Η "Ένωση" είχε δύο πρόσωπα στο ματς. Το καλό πρώτο μέρος όσο ήταν ακόμα φρέσκοι ορισμένοι ποδοσφαιριστές της, και το κακό δεύτερο που έφαγε φάσεις αλλά αυτό που μετράει είναι ότι κατάφερε να πάρει το ματς στο τέλος με τον Κρισάντους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση που ο Ατρόμητος απείλησε πιο έντονα από ποτέ με το δοκάρι, υπάρχει οφσάιντ αλλά ο επόπτης Κούλα Χασάν από την Ξάνθη πετάει χαρταετό παρότι ήταν στην ευθεία. Το δοκάρι έσωσε την ΑΕΚ και ο Μπαρόχα του έδωσε ένα… φιλί γιατί αν η μπάλα έμπαινε γκολ ο επόπτης-καρμανιόλα θα το μετρούσε κανονικά και η ΑΕΚ θα φώναζε για να την ακούσει η συγκεκριμένη ΕΠΟ. Ποτέ…

Η αλήθεια είναι ότι η μετατόπιση του Μάνταλου αρκετά μέτρα πίσω από τα τετραγωνικά που συνηθίσαμε να τον βλέπουμε, έδειχνε να μπουκώνει κάπως την ΑΕΚ ενώ στη μοναδική φάση που πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή του αντιπάλου (εκεί που τον συνηθίσαμε δηλαδή) έστειλε ένα απίστευτο τούβλο στη συμβολή των δοκαριών του Γκορμπούνοφ.

Θετικός Ντίντακ

Καλή παρουσία για δεύτερο ματς είχε ο Ντίντακ Βιλά. Για την ακρίβεια ο Ισπανός έχει δύο πολύ καλά πρώτα ημίχρονα με Βέροια και Ατρόμητο, αλλά τόσο στο ένα όσο και στο άλλο ματς η απόδοσή του έπεφτε σταδιακά και όσο περνούσε η ώρα εξαφανιζόταν.

Σημαντική πτώση στο ημίχρονο

Παρόλα αυτά και -φυσικά- το κλατάρισμα στο δεύτερο ημίχρονο ο "δικέφαλος" πήρε τη νίκη με τον "Χρύσανθο" ο οποίος παραλίγο να διπλασιάσει κιόλας τα τέρματά του. Ιδανικό φινάλε για πολλούς λόγους. Και για την ΑΕΚ και για τον παίκτη. Για την "Ένωση" επειδή εξασφαλίστηκε λίγη ακόμα ηρεμία δεδομένης και της διακοπής και για τον παίκτη γιατί έψαχνε και αυτός το γκολ για να ξεμπουκώσει. Κανείς δε λέει ότι ο Νιγηριανός σε γενική βάση δεν είναι ένας από τους λόγους που πονάει η ομάδαστην επίθεση, αλλά προσπαθεί να προσφέρει και ορισμένες φορές είναι και καθοριστικός.

Το ανησυχητικό

Το ανησυχητικό ρεζουμέ της όλης ιστορίας είναι ότι η ΑΕΚ εκεί που ήταν μια μαζεμένη ομάδα, ο καθένας είχε έναν ρόλο και όποιον έμπαινε από τον πάγκο τον απορροφούσε το σύνολο, εξελίσσεται σε μια ομάδα που ακόμα ψάχνεται. Στο ματς με τον Ατρόμητο άλλαξε τρεις σέντερ φορ σε ένα ματς, ενώ επέστρεψαν στην καθημερινότητα της ΑΕΚ οι αλχημείες. Κατά τη γνώμη μου αυτό οφείλεται στον αγωνιστικό σχεδιασμό, αφού δεν αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές για να καλύψουν τις αδυναμίες της περσινής ομάδας, αλλά ποδοσφαιριστές που η ομάδα πρέπει να ψάξει να βρει ένα σύστημα για να χωρέσει όλους αυτούς.

Φασούλι, φασούλι και Καραϊσκάκη!
INTIME SPORTS

Έχει καλούς παίκτες η ΑΕΚ, έχει την ποιότητα που έψαχνε αλλά πάνω από όλα έχει τρία δεκάρια, εφτά αμυντικά χαφ και ένα ψιλοπερίεργο ρόστερ που η διαχείρισή του είναι βόμβα. Ενδεχομένως να είναι και μη διαχειρίσιμο, αλλά αυτό θα αποδειχθεί σε βάθος χρόνου. Το πιο δύσκολο ματς της χρονιάς έρχεται και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διαχείριση του αποτελέσματος όποιο και αν είναι αυτό. Όπως και να το δει κανείς το ποτήρι, η ΑΕΚ βρίσκεται σήμερα σε καλό σημείο. Αν καταφέρει να περάσει τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ, ή και τους δύο μαζί θα το δείξει η ιστορία. Αυτή την εβδομάδα είναι μέσα στον ρεαλιστικό της στόχο και πάει την άλλη για το κάτι παραπάνω, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Και η ζωή συνεχίζεται.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-0

VIDEO: Ο ανακουφισμένος Μπαρόχα φιλά το δοκάρι

News 24/7

24MEDIA NETWORK