Φωταγώγησε -και- τη Μυτιλήνη!

O Άκης Γεωργίου γράφει για τους δύο βαθμούς που άφησε η ΑΕΚ στη Μυτιλήνη παρατείνοντας τον χρόνο κατά τον οποίο απέχει από θετικό αποτέλεσμα μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Φωταγώγησε -και- τη Μυτιλήνη!

H AEK ξεκίνησε αρκετά καλά το ματς με την Καλλονή, το οποίο έβγαλε έναν… ροκ χαρακτήρα στο ξεκίνημα. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, Τζιμπούρ και Μανούσος είχαν ήδη από μία καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ είχε ένα καλό 20λεπτο, ενώ στη συνέχεια η απόδοση των «κιτρινόμαυρων» σταδιακά έπεφτε. Πάντως η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, προλαβαίνοντας μάλιστα να κάνει 11 τελικές τόσο από κάποιες στημένες μπάλες (κυρίως), όσο και συνδυαστικά ωστόσο κάτι χαλούσε την τελευταία στιγμή. Ο Μπουονανότε δεν κατάλαβε μια κάθετη που του πέρασε ο Μάνταλος (θα έβγαινε τετ-α-τετ) ενώ ο Κολοβέτσιος έχασε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες των «κιτρινόμαυρων» -από στημένα- πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, αφού η ΑΕΚ είχε -για πολλοστή φορά φέτος- πρόβλημα στη δημιουργία. Ξέρει να υπερασπιστεί το σκορ αν της κάτσει ένα ματς, δεν ξέρει όμως να είναι σε θέση οδηγού. Αυτό συνέβη και σε ματς που τα κέρδιζε με 3-0 στο 17’ (π.χ. Πανθρακικός), όχι μόνο στο χθεσινό που έμεινε κολλημένη στο μηδέν και ήταν λογικό -μέχρι ενός σημείου- να αγχωθεί.

Παρόλα αυτά βγήκαν λίγες φάσεις στην επανάληψη, παραλίγο να πάρει το ματς η ΑΕΚ με το δοκάρι του Μπουονανότε πέντε λεπτά πριν το τέλος. Όμως η αλήθεια είναι ότι έτσι δε γίνεται… χωριό.

Μπλέξιμο από Πογέτ και θέμα στη διαχείριση

Ο Πογέτ, κατά τη διάρκεια του ματς, όπως συνηθίζει, επενέβη. Έβγαλε σε χρονικό σημείο που έψαχνε το γκολ και την ατομική ενέργεια έβγαλε τον Μπαρμπόσα, έβαλε τον Αραβίδη, στη συνέχεια έβαλε και τον Πέκχαρτ στη θέση του Τζιμπούρ, κλείνοντας τις αλλαγές τον Γιόχανσον στη θέση του Μάνταλου.

Βέβαια για να φτάσουμε εδώ, ο Πογιέτ προχώρησε σε δύο εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Στη θέση του Αραβίδη έβαλε τον Τζιμπούρ, ενώ η -πιο παράξενη απόφαση- έβαλε τον Μπουονανότε ως δεξιό εσωτερικό αντί του Γιόχανσον, ενώ υπήρχε διαθέσιμος και ο Κορδέρο.

Και όλα αυτά ενώ έμεινε στην Αθήνα ο Μιχάλης Μπακάκης ο οποίος περιμένει… καρτερικά να δει τα λεπτά συμμετοχής του να αυξάνονται. Γενικότερα υπάρχει σοβαρό θέμα με τη διαχείριση και υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί θέμα στην ΑΕΚ.

Την πάτησε όπως την πατούσαν οι άλλοι μαζί της

Βέβαια το χειρότερο για την ΑΕΚ ήταν το γενικότερο συμπέρασμα ματς. Πέραν από τη δυσκολία της στο δημιουργικό κομμάτι (που δεν είναι κάτι κάτι που είδαμε πρώτη φορά στη Μυτιλήνη), η «Ένωση» είδε την Καλλονή του Καραγεωργίου να την μπλοκάρει με τον τρόπο που η ΑΕΚ του Πογιέτ κέρδιζε τα ματς: Με τρία στόπερ, όλοι άμυνα και την ψυχή στο στόμα. Δεν είναι τέτοια ομάδα από τη φύση της η ΑΕΚ, δεν γίνεται να πάει με αυτή την τακτική γιατί απλά αποδείχθηκε ότι τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά. ΟΚ, η κατάσταση είναι μεταβατική, το ρόστερ δεν είναι επαρκές για πολλά πράγματα και κυρίως για διάρκεια, αλλά το πράγμα δυσκολεύει. Όχι γιατί δεν κέρδισε η ΑΕΚ ούτε την τελευταία Καλλονή, όχι γιατί μειώθηκε η διαφορά από τον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί δείχνει να μην τσουλάει…

Το άσχημο είναι ότι η ΑΕΚ αρχίζει να αδειάζει. Δείχνει να έβγαλε ταβάνι στα ντέρμπι που νίκησε και στο νικηφόρο σερί (με ουσία αλλά και με την ψυχή στο στόμα, νίκες στην τρίχα) και μετά χάθηκε στο υπερπέραν. Τα θετικά στοιχεία που έδωσε στην ΑΕΚ ο Πογιέτ βγαίνουν (κυρίως αφορούν το ανασταλτικό κομμάτι) αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν σοβαρά θέματα που θα έπρεπε να προβληματίζουν εδώ και καιρό.

Η εικόνα που ο Ολυμπιακός έπαιζε με 9 και η ΑΕΚ δεν ήξερε τι να κάνει τη μπάλα και τη γυρνούσε πίσω, η ανομβρία του Αγρινίου, το πούλμαν στο τέρμα με τον ΠΑΟΚ στο τέλος, δεν ήταν λιγότερο προβληματικές εικόνες από αυτή της Μυτιλήνης.

Δεν έγινε και τίποτα με τα ντέρμπι

Ούτε υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί τεράστια αυτοπεποίθηση για οποιονδήποτε λόγω των νικών στα ντέρμπι. Ούτως ή άλλως, ξέρουμε πως ο Πογιέτ μπορεί να ανταπεξέλθει μέχρι ενός σημείου αρκετά καλά, με συγκεκριμένα ελλιπή υλικά. Κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να αμύνεται δηλαδή. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να φτιάξει με καλά υλικά μια ΑΕΚ που να επιτίθεται. Και μην τρελαινόμαστε. Σούπερ η Βαλένθια (που ακούστηκε αλλά δεν…), αξιοπρεπέστατη η Σουόνσι (που ακούγεται), δυνατή η Μπορντό, αλλά μέχρι στιγμής από τα χέρια του Πογιέτ πέρασαν μόνο η Σάντερλαντ και η Μπράιτον. Συνεπώς η ΑΕΚ είναι το μεγαλύτερο -τουλάχιστον αναλογικά- καράβι που έχει στα χέρια του και θα άξιζε μιας πιο μακροπρόθεσμης προσέγγισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καλλονή-ΑΕΚ 0-0

Πώς διαμορφώνεται η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ

Δείτε όλα τα γκολ της αγωνιστικής

News 24/7

24MEDIA NETWORK