"Γιατί δεν φεύγετε από την Ελλάδα να κάνετε γήπεδο στο Περού;"

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ ανάμεσα στην ΑΕΚ, τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, τη μητέρα ενός αντιδημάρχου και τον Υπουργό αλλά και για την εκπληκτική πρόταση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας για ανταλλαγή οικοπέδων.

"Γιατί δεν φεύγετε από την Ελλάδα να κάνετε γήπεδο στο Περού;"
INTIME SPORTS

Η είδηση στη συνάντηση που έγινε στο ΥΠΑΠΕΝ ανάμεσα στον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, την ΑΕΚ και τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας θα ήταν αν δεν υπήρχε ένταση. Ο λόγος δεν είναι -φυσικά- άλλος από την εμμονή του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας με το θέμα του γηπέδου της "Ένωσης" στο οποίο εξακολουθεί να στέκεται πολέμιος παρά την απόφαση του ΣτΕ, την έγκριση της επιτροπής δασών, την έγκριση της Πολεοδομικής Επιτροπής του ΥΠΑΠΕΝ και κυρίως τον νόμο του ελληνικού κράτους!

Οι φορές που ο Βασιλόπουλος έχει προτείνει να μετακομίσει η ΑΕΚ σε άλλο χώρο δεν είναι λίγες, τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια. Μία από αυτές τις φορές ήταν και η Τετάρτη (14/10) κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο ΥΠΑΠΕΝ. Ο Δήμαρχος πρότεινε στην ΑΕΚ να… αφήσει το οικόπεδό της και να μετακομίσει σε άλλο οικόπεδο (στην περιοχή Ρενό) το οποίο δεν της ανήκει, αφού κατά τη... γνώμη του, το γήπεδο δεν πρέπει να γίνει στον χώρο που βρισκόταν το "Νίκος Γκούμας"!

"Δεν ξέρεις τι λες!"

Κάπου εκεί έπεσε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φανερά εκνευρισμένος φώναξε στον Άρη Βασιλόπουλο "Δεν ξέρεις τι λες", με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ να ζητάει συγνώμη στη συνέχεια.

Δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε και η ώρα του "Τίγρη" να απαντήσει στον Βασιλόπουλο, κάτι που έγινε με... βαρέων βαρών τρόπο! "Αποδεικνύεται ότι δεν θέλεις το γήπεδο. Όλα αυτά τα κάνεις για καθυστέρηση και για τίποτα άλλο. Εδώ στο δικό μας χωράφι και παλεύουμε τρία χρόνια να βρούμε άκρη, μας λες να πάμε στη Ρενό; Πόσα χρόνια ακόμα δηλαδή μας ζητάς να περιμένουμε; Και τι είναι η Ρενό; Δικό σου είναι το οικόπεδο; Αν είναι δικό σου, να κάνεις το Δημαρχείο σου στη Ρενό", ήταν η ακριβής απάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Δήμαρχο. Φυσικά απάντηση Βασιλόπουλου μετά την... τάπα δεν υπήρξε ποτέ ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και στα τοπικά μέσα που πρόσκεινται στον Δήμαρχο έγινε προσπάθεια κάλυψης του συγκεκριμένου ατοπήματος του Βασιλόπουλου, χρεώνοντας την απίστευτη πρόταση του Δημάρχου στον Υπουργό Σκουρλέτη!

Προσπάθησαν να το ρίξουν στον Σκουρλέτη

Βεβαίως στον πραγματικό κόσμο, ο κ. Σκουρλέτης ήταν εκείνος ο οποίος τελείωσε το θέμα της Ρενό, δείχνοντας μια εμφανή προσπάθεια να βρεθεί κοινή συνισταμένη ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Δήμο προκειμένου να… αποδοθεί δικαιοσύνη και να πραγματοποιηθεί -επιτέλους- το μεγαλύτερο όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων στη γη που φιλοξενούσε το "Νίκος Γκούμας".

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι όπως ξεκαθάριζαν σε κάθε συζήτηση χθες στα υψηλά κλιμάκια της ΑΕΚ, η πλευρά της "Ένωσης" το μόνο που είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τον Δήμαρχο είναι τα αντισταθμιστικά μέτρα για την περιοχή, χωρίς να δέχεται ούτε για αστείο ούτε ένα... κόμμα από τις προτάσεις του για ανταλλαγές οικοπέδων με ξένα -φυσικά- κόλλυβα.

Ζήσε το όνειρό σου!

Ένα από τα θέματα που... χαρακτηρίζουν τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής είναι η στελέχωση της ομάδας που εκπροσώπησε τον Δήμο στη συνάντηση. Στη συγκεκριμένη επίσημη συνάντηση με όλους τους θεσμικούς και εμπλεκόμενους φορείς ένας αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του Βασιλόπουλου (ο Ευάγγελος Κουμαριανός), θεώρησε σκόπιμο να πάει με τη... μητέρα του (Βάλια Κουμαριανού). Βεβαίως ο λόγος που συμπεριλήφθηκε στη συνάντηση η συγκεκριμένη κυρία δε σχετίζεται με κάποια τεχνογνωσία σε νομικά, περιβαλλοντικά, αρχιτεκτονικά ή άλλα εξειδικευμένα (για το γήπεδο) ζητήματα αφού σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Φιλαδέλφεια η υπερήλικη κυρία είναι απλά… ανθοπώλης που περνάει την ώρα της με παρόμοια... event που διοργανώνει (ή ζητά) η παράταξη του γιου της! Απίστευτο κι όμως αληθινό...

To θέμα είναι ότι αργεί...

Στο θέμα του γηπέδου, ότι και να πει κανείς για αυτά που περνάει η ΑΕΚ είναι σχεδόν... τίποτα σε σχέση με την πραγματικότητα. Περιφέρειες, Υπουργεία, δημοτικά συμβούλια, ακτιβιστές (και καλά), κόσμος, κοσμάκης, ψιλονορμάλ (λίγοι), ψιλοτρελοί (επίσης λίγοι), κανονικοί τρελοί (περισσότεροι), όλοι έχουν καταφέρει να παρελάσουν μπροστά από τα μάτια της ΑΕΚ, διαδραματίζοντας κάποιο ρόλο στο θέμα του γηπέδου.

Την Τετάρτη (14/10) φτάνοντας στο Υπουργείο, μπήκα στο τριπάκι να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγα στη ΥΠΑΠΕΝ. Βέβαια τότε λεγόταν ΥΠΕΚΑ, υπουργός ήταν ο Μανιάτης, κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και παίκτης της ΑΕΚ ο Ζντράβκο Πόποβιτς. Τα χρόνια πέρασαν. Το ημερολόγιο έγραψε 2015, το ΥΠΕΚΑ έγινε ΥΠΑΠΕΝ, Υπουργός είναι ο Σκουρλέτης, κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, παίκτης της ΑΕΚ ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Το μόνο που δεν άλλαξε είναι το τράβηγμα της ΑΕΚ από Υπουργείο σε δημοτικό συμβούλιο και από το ΣτΕ στις παρατάσεις της διαβούλευσης. Όλες οι παραπάνω αιτίες καθυστέρησης έχουν ΜΟΝΟ έναν βασικό υπεύθυνο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλο.

Το τερμάτισε...

Ακόμα κι αν οι αρχικές ενστάσεις μπορεί να θεωρηθούν μέχρι και σεβαστές (παρότι ακατανόητες) στη συνέχεια πραγματικά με την τακτική που χρησιμοποιεί το τερμάτισε κυριολεκτικά. Με λίγα λόγια ο Δήμαρχος εξακολουθεί να αμφισβητεί τη νομιμότητα του έργου η οποία πέραν από νόμος του ελληνικού κράτους, είναι και… νόμος του ελληνικού κράτους επικυρωμένος από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας (ΣτΕ) στο οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος προσέφυγε!

Η τρικυμία στο κρανίο του Δημάρχου προδίδεται από μία απλή πρότασή του στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης. "Όταν ήρθανε και μας είπαν να φύγει η ΑΕΚ από τη Φιλαδέλφεια ήμασταν απόλυτα αρνητικοί". Τρομερή δήλωση, κατά τη γνώμη μου άκρως αντιπροσωπευτική, σύμφωνα με την οποία ο Βασιλόπουλος πιστεύει ότι αν η ΑΕΚ είχε κάποια πρόθεση να αγοράσει οικόπεδο σε άλλη περιοχή για να παίζει εκεί η ποδοσφαιρική ομάδα, ο ίδιος θα είχε δικαίωμα άποψης ή κάποια δικαιοδοσία...

Έχουμε ξεφύγει...

Αυτά συμβαίνουν όταν ένας Δήμαρχος δεν ασχολείται με τα απλά πράγματα που ασχολούνται οι υπόλοιποι Δήμαρχοι (ένα πάρκο, ένα ΚΑΠΗ, κανένα πολιτικό γάμο, τίποτα εγκαίνια, καμιά πλημμύρα που έχει και θέμα η Φιλαδέλφεια) και την… ακούει ποινικός κώδικας αμφισβητώντας τους κανονικούς νόμους. Τι να πει κανείς. Ας ευχηθούμε ότι θα μείνει εδώ και δε θα πάει να... βάλει χέρι και στους Philadelphia 76ers που δεν χρησιμοποιούν το κλειστό του Ιωνικού!

Πάντως σε ότι έχει να κάνει με την πρόθεσή του, νομίζω ότι αυτή είναι η μόνη που δεν θα αλλάξει. Θα είναι απέναντι στο γήπεδο με ενεργό ρόλο. Αν μπορεί να το καθυστερήσει έστω και ένα λεπτό παραπάνω θα το κάνει, όντας αποφασισμένος αφού θεωρεί τη συγκεκριμένη ιστορία ως πολιτικό διαβατήριο το οποίο θα εξαργυρώσει (με ψήφους) μελλοντικά. Τουλάχιστον έτσι πιστεύει.

Μακάρι για την ΑΕΚ -και για όλες τις ομάδες που βρίσκουν απέναντί τους παρόμοιους τύπους- να μην υπάρξει άλλο περιθώριο καθυστέρησης και να εξαντληθεί ο χρόνος της αναμονής στον προσεχή Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έξαλλος με τον Δήμαρχο ο Μελισσανίδης: "Να κάνεις αλλού το Δημαρχείο αν θέλεις"

News 24/7

24MEDIA NETWORK