Γιόχανσον: Ένα... κομπιούτερ, ευλογία για την ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την καταλυτική συνδρομή του Γιάκομπ Γιόχανσον στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Η παρουσία του με τον Πανθρακικό και τα προηγούμενα ματς.

Γιόχανσον: Ένα... κομπιούτερ, ευλογία για την ΑΕΚ

Kόντρα στον Πανθρακικό και για μια ακόμα φορά ο Γιάκομπ Γιόχανσον ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ με τον Σουηδό να δίνει επιπλέον βοήθειες στην ομάδα σε όποια θέση του ζήτησε ο Πογέτ.

Αρχικά δίπλα στον Μάνταλο και με πατήματα στην περιοχή

Στον αγώνα της Κομοτηνής ο Γιάκομπ Γιόχανσον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που κλήθηκε από τον Πογέτ να αλλάξει τις συνήθειες και τα τετραγωνικά κίνησής του μέσα στο γήπεδο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός της "Ένωσης" έβαλε τον Σουηδό μέσο σε ένα ρόλο 8αριού δύπλα στον Μάνταλο με εντολή να ανεβαίνει όσο γίνεται και να πατάει την περιοχή του αντιπάλου. Από μία τέτοια φάση, μάλιστα, η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πανθρακικό. Μετά από συνεργασία με έναν ακόμα ποδοσφαιριστή που επί Πογέτ άλλαξε πλευρά και μετακόμισε από αριστερά, δεξιά: Τον Έλντερ Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος έβγαλε σέντρα ξυραφιά και ο Γιόχανσον εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το ανέβασμά του, ανοίγοντας το σκορ.

Στη συνέχεια δίπλα στον Σιμόες σε πιο ανασταλτικό ρόλο

Στην πορεία του ματς ο Πογέτ έκρινε ότι ο Πανθρακικός έφτανε εύκολα στην περιοχή της ΑΕΚ και αποφάσισε να επιστρέψει στην περπατημένη του 4-2-3-1 εγκαταλείποντας το 4-3-3 με το οποίο ξεκίνησε το ματς και η αλήθεια είναι πως καθιστούσε την ομάδα του πιο απειλητική. Στην ουσία, το μόνο που ήθελε να καταφέρει ο Πογέτ με τη συγκεκριμένη αλλαγή συστήματος ήταν να φέρει τον Γιόχανσον πιο κοντά στον Σιμόες για να "δέσουν" καλύτερα τα μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή. Και σε αυτή την περίπτωση ο Σουηδός ήταν εξαιρετικός και για μία ακόμα φορά ο καλύτερος και πιο συνεπής παίκτης της ΑΕΚ.

Τόσο στο διάστημα που έπαιζε πιο μπροστά, όσο και σε εκείνο που επέστρεψε στη θέση που τον έχουμε συνηθίσει, ο Γιόχανσον δεν είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και η βοήθειά του στην ομάδα ήταν καθοριστική. Δεν ήταν μόνο το γκολ το οποίο ήταν το δεύτερό του με τη φανέλα της ΑΕΚ (το πρώτο ήταν στη Β’ Εθνική σε έναν αγώνα με τον Φωστήρα στον Ταύρο) αλλά η γενικότερη προσφορά του σε έναν ακόμα αγώνα.

Γιόχανσον: Ένα... κομπιούτερ, ευλογία για την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Υπερπροσπάθεια ακόμα και στο γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ

Είχε άλλη μία τελική (2 από τις 6 της ΑΕΚ) όταν εκμεταλλεύτηκε το ύψος του σε μία εκτέλεση κόρνερ χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Από εκεί και πέρα συνέσεφερε και στο ανασταλτικό κομμάτι το οποίο γνωρίζει σαφώς καλύτερα. Στην Κομοτηνή ο Σουηδός έκανε 6 κλεψίματα ενώ υπερβάλλει εαυτό και στο γκολ του Πανθρακικού. Αφού το πάλεψε και έβαλε μία κόντρα σε πρώτο χρόνο έξω από την περιοχή, δεν κατάφερε να βάλει και μία δεύτερη για να καθαρίσει οριστικά τη φάση αφού ο Μάρτινς πρόλαβε να σουτάρει.

Κομπιούτερ!

Πέραν από τον αγώνα με τον Πανθρακικό, η ουσία είναι ότι ο δικαίως αναντικατάστατος Γιόχανσον είναι ο πιο γερός κρίκος στην αλυσίδα της ΑΕΚ. Με μία απολύτως επαγγελματική αντίληψη της κατάστασης, με μεγάλη διάρκεια και με ευδιάκριτο αίσθημα ευθύνης σε οτιδήποτε του ζητηθεί από τον προπονητή (όποιος κι αν είναι αυτός).

Ενδεικτικό του τρόπου που δουλεύει ο Γιόχανσον, είναι το γεγονός ότι τον περασμένο Γενάρη ήρθε στην ΑΕΚ από φουλ χρονιά με την Γκέτεμπογκ και μερικές εβδομάδες μετά το τέλος του σουηδικού πρωταθλήματος. Συνέχισε σε φουλ ρυθμούς τη σεζόν μέχρι τέλους, το καλοκαίρι έκανε ολιγοήμερη διακοπή όπως όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ και έκτοτε συνεχίζει… ακάθεκτος.

Γιόχανσον: Ένα... κομπιούτερ, ευλογία για την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Όπως ήταν φυσιολογικό, κάποιες φορές μέσα σε αυτό το διάστημα ο Γιόχανσον έβγαζε κάποια σημάδια κόπωσης, ωστόσο ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, στη χειρότερη μέρα του, η απόδοσή του ήταν τουλάχιστον σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Πραγματικό βαρόμετρο για την ΑΕΚ ο Σουηδός, ο οποίος από τον περασμένο Γενάρη μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί στο επί μονίμου βάσεως πιο αξιόπιστο "κιτρινόμαυρο" χαρτί στα χέρια κάθε προπονητή της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κακή, αλλά καλύτερη από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Τέλος η δημόσια διαβούλευση, εξελίξεις στο γηπεδικό

News 24/7

24MEDIA NETWORK