Γιόχανσον: Η διαδρομή ενός... ρομπότ!

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον παρουσιάζεται ως φαβορί για μια θέση στο βασικό σχήμα της Εθνικής Σουηδίας στον αγώνα με τη Γαλλία και το Contra.gr θυμάται τη διαδρομή του από τη Β’ Εθνική με τη φανέλα της ΑΕΚ μέχρι το Σταντ ντε Φρανς.

Γιόχανσον: Η διαδρομή ενός... ρομπότ!

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον ετοιμάζεται να πάρει την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα της Εθνικής Σουηδίας στον αποψινό αγώνα στο Σταντ ντε Φρανς απέναντι στη Γαλλία, εξαργυρώνοντας ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ καλών εμφανίσεων με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Βέβαια η διαδρομή που ανέβασε την εντός Σουηδίας φήμη του, για τον Γιάκομπ δεν ξεκίνησε από την ΑΕΚ, αλλά από τα χρόνια της παρουσίας του στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, φορώντας τη φανέλα της Γκέτεμποργκ. Στην «Ένωση» ο Σουηδός απλά επιβεβαίωσε τον… κανόνα ότι ένας καλός Σκανδιναβός μπορεί να ανταπεξέλθει παντού. Πρόκειται για την καλύτερη προσθήκη που έγινε από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι σήμερα, κάτι που απέδωσε και αποδίδει στο πώς παρουσιάζεται ο τωρινός κορμός της ομάδας.

ΡΟΜΠΟΤ

Την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ΑΕΚ την έκανε στις 8 Γενάρη στο Ολυμπιακό Στάδιο σε έναν αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (3-0). Τότε πέρασε ως αλλαγή για… πρώτη και τελευταία φορά, αφού στη συνέχεια μπήκε στην 11άδα και πήρε δικαίως σπίτι του τη φανέλα βασικού. Ως (περίπου) 6άρι έβγαλε ένα διάστημα με πολύ καλά ματς. Μπορεί το επίπεδο κυρίως στη Β’ Εθνική να ήταν όντως χαμηλό, όμως ακόμα και στους αγώνες Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό σε «Καραϊσκάκη» και ΟΑΚΑ, ο Γιάκομπ έδειξε περί τίνος πρόκειται θυμίζοντας… ρομπότ.

8ΑΡΙ Ή 6ΑΡΙ

Επί Πογιέτ πήρε περισσότερο πρωτοβουλίες 8αριού. Ο Ουρουγουανός είδε στο πρόσωπο του Γιόχανσον ένα 8άρι που θα πατάει περιοχή, θα εκμεταλλεύεται το ύψος του και θα βοηθάει στο δημιουργικό παιχνίδι, κάνοντας 6άρι τον Σιμόες, σε μια κίνηση που ξάφνιασε αρκετό κόσμο εκείνη την εποχή. Τελικά είχε λογική και βγήκε σε μεγάλο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, όσοι παρακολουθούν την ΑΕΚ συχνά τα τελευταία χρόνια είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι ο Γιόχανσον αποδίδει καλύτερα ας ανασταλτικό χαφ.

ΣΟΥΗΔΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ

Χαρακτηριστικό της ψυχοσύνθεσής του είναι το γεγονός ότι δεν εκνευρίζεται σχεδόν ποτέ, δεν διαμαρτύρεται και κοιτάει τη δουλειά του. Στις 12 Δεκέμβρη του 2015, η ΑΕΚ έπαιζε στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και ο ίδιος μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά, ανατράπηκε (κατά γενική ομολογία από τηλεδιαιτητές, παραγωγούς, παρουσιαστές, λυτούς, δεμένους κλπ) από τον Κόρμπο, όμως ο Στυλιάρας δεν έδωσε πέναλτι.

Ο πάγκος της ΑΕΚ παραλίγο να γυρίσει τούμπα, ο Πογιέτ εξερράγην, ορισμένοι παίκτες ζήτησαν πέναλτι. Ο Γιόχανσον κοίταξε τον διαιτητή, είδε ότι δεν έδωσε τίποτα, χαμογέλασε ειρωνικά και έτρεξε πίσω για τη συνέχεια του ματς.

Στα Σπάτα την τελευταία διετία δεν έχει δεν πρέπει να έχει ακουστεί κυριολεκτικά κακή κουβέντα για τον Γιόχανσον. Και δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρξει αφού πρόκειται για την απόλυτη έννοια του επαγγελματία από όλες τις απόψεις, ανεξάρτητα από το αν διανύει καλό φεγγάρι ή όχι.

ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΜΟΥΡ

Σε ότι αφορά τη σχέση του με τον Τύπο είναι και αυτή μέρος των υπόλοιπων πολύ συμβατών (μεταξύ τους) χαρακτηριστικών του: Λέει τα απολύτως τυπικά, με αρκετά μετρημένο τρόπο και πάντα με προσοχή χωρίς να θίξει κανέναν. Με εξαίρεση μια συνέντευξη που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε στη σουηδική εφημερίδα Expressen, κατά την οποία ρωτήθηκε για τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Όχι, βέβαια, ότι είπε κάτι που προσέβαλε, αλλά έκανε μια δήλωση με την οποία προσπάθησε να αναδείξει μια πραγματικότητα, όπως αυτός την αντιλήφθηκε. Σημειωτέον ότι -όπως και ο ίδιος ξεκαθάρισε- δεν είχε προσωπική εμπλοκή σε όλο αυτό, αφού η όποια αναφορά έκανε είχε να κάνει με τη σχέση του Κετσπάγια με άλλους ποδοσφαιριστές.

Στην προκειμένη περίπτωση, η συγκεκριμένη πραγματικότητα που παρουσίασε ο Γιόχανσον (χωρίς να λέει κάτι καινούργιο) δεν ήταν βολική για τον Τιμούρ.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Η συγκυρία για τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ γίνεται ακόμα περισσότερο μη… βολική, λόγω του προσώπου που έκανε τη δήλωση. Γιατί σε περίπτωση που η δήλωση γινόταν από άλλον ποδοσφαιριστή, ενδεχομένως να έμπαινε και στο ζύγι. Τώρα όμως, όσοι έχουν την παραμικρή μυρωδιά από τα αποδυτήρια των Σπάτων, διαβάζοντας ή ακούγοντας τα παραπάνω έκαναν όλοι μοιραία την ίδια σκέψη : "Για να το λέει ο Γιόχανσον…".

Είναι και αυτό ένα κέρδος για τον Σουηδό. Τουλάχιστον στην ΑΕΚ δεν είναι και τόσο πολύ συνηθισμένη η αποδοχή σε αυτή την κλίμακα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK