Γκίνια, Μπακασέτας και... βοηθός

Ο Τάσος Μπακασέτας που δεν έχει ρόλο, η βελτιωμένη ΑΕΚ που δεν πήρε τίποτα και ο Σιδηρόπουλος που έπαιξε έδρα. O Άκης Γεωργίου γράφει για την Ένωση που έκανε βήματα προόδου σε σχέση με πριν, αλλά δεν ικανοποίησε ούτε στην Τούμπα και για το λάθος του βοηθού που κόστισε την ήττα.

Γκίνια, Μπακασέτας και... βοηθός

Η κακή ημέρα φάνηκε από το πρωί για την ΑΕΚ, με την ατυχία που έφερε την απώλεια του Τσιγκρίνσκι από την αποστολή λόγω γαστρεντερίτιδας. Τρομερό κι αυτό για μια ομάδα που φώναζε το καλοκαίρι ότι ήθελε απεγνωσμένα χαφ, επέλεξε να ποντάρει σ' έναν επιπλέον στόπερ αποκτώντας τον Λέσκοτ με την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου και κατέληξε να παίζει στην Τούμπα με το δίδυμο Κολοβέτσιος-Λαμπρόπουλος (χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες κεντρικοί αμυντικοί δεν έκαναν καλό ματς).

Για να συνδυαστούν όλα αυτά χρειάζεσαι άφθονη γκίνια και κακό προγραμματισμό, η ΑΕΚ τα έχει αμφότερα, οπότε το αποτέλεσμα είναι το προφανές.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΙΣΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο Μοράις στην προσπάθειά του να συμμαζέψει την κατάσταση, προσπαθεί να βάλει την ομάδα σε μια λογική ροή. Το αν αυτό μπορεί να φέρει αποτέλεσμα μακροχρόνια, θα το δείξει η πορεία. Πάντως η ΑΕΚ στην Τούμπα, παρότι ήταν μέτρια, έκανε δυο-τρία φυσιολογικά πράγματα. Σε κάποια σημεία του αγώνα ανέβασε την ομάδα αρκετά μέτρα πάνω για να πιέσει ψηλά και γενικότερα εμφανίστηκαν κάποια θετικά στοιχεία στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Από την κακή εικόνα των προηγούμενων αγωνιστικών, είναι θεμιτό να γίνει πρώτα μέτρια προτού προσπαθήσει να γίνει καλή. Η ΑΕΚ προσπαθεί να κερδίσει βαθμούς μέχρι να βρει σχέδιο από τη μέση και μπροστά, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχει. Μπορεί να τα καταφέρει ο Μοράις μπορεί και όχι. Για την ώρα πάντως η ομάδα εναποθέτει τις ελπίδες δημιουργίας ευκαιριών στην... κέντα. Αν δεν της "κάτσει", μπορεί να περάσει και ένα ημίχρονο ανεκμετάλλευτο.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΝΤΙΝΤΑΚ, ΑΛΛΟΥ Ο ΠΑΤΙΤΟ

Σε ατομικό επίπεδο ο Ντίντακ ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ καθώς την έσωσε αρκετές φορές όταν οι ακραίοι του ΠΑΟΚ έβρισκαν... ξέφωτο, ενώ πάλευε με τα "θηρία" τη στιγμή που ο Πατίτο που έπαιζε μπροστά του, περιφερόταν στο υπόλοιπο γήπεδο. Σαφής η βελτίωση της ΑΕΚ με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος έδειξε ξανά τη θετική εικόνα του φιλικού με την Ανόρθωση -πριν εξαφανιστεί- και αφήνει αν μη τι άλλο μια ελπίδα για τις εβδομάδες που ακολουθούν.

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ;

Αυτό που προβληματίζει είναι το τι θα γίνει με την περίπτωση του Μπακασέτα, ο οποίος ψάχνει ακόμα το ρόλο του και ίσως να επιβαρύνεται κιόλας από τη συνεχόμενη επιμονή όλων των προπονητών να παίζει. Μπορεί να βρει μια φόρμουλα να βοηθήσει την ΑΕΚ από ένα σημείο και μετά ο "Μπάκα", για την ώρα όμως αυτό δεν έχει συμβεί.

ΨΗΛΑ, ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Πρώτος στόχος της ΑΕΚ στην Τούμπα ήταν να κρατήσει στο ξεκίνημα του αγώνα για να μην παίξει με τον κίνδυνο να ζήσει νέο "Καραϊσκάκη" με μπλακ-άουτ από το ξεκίνημα. Σε αυτό το κομμάτι, στο πρώτο μέρος του ματς με τον ΠΑΟΚ τα κατάφερε καλά. Όχι ότι δεν δέχθηκε καθόλου φάσεις από κάποιες προσπάθειες των γηπεδούχων να παίξουν κάθετα, αλλά έδειξε να έχει ένα πλάνο και να το υπηρετεί με μια σχετική επιτυχία, χωρίς σπουδαία πράγματα. Πίεζε ψηλά, άγχωσε τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ με την μπάλα στα πόδια, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να έχει υπομονή στο παιχνίδι της αλλά ικανή για να βγάλει φάση δεν έδειχνε.

Αυτό αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι η πρώτη της τελική στο πρώτο μέρος ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα και η δεύτερη, η πολύ μεγάλη ευκαιρία του Αλμέιδα στις καθυστερήσεις μετά την εξαιρετική σέντρα του Γκάλο.

ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ άφησε περισσότερα μέτρα στον ΠΑΟΚ αλλά προσπαθούσε να αυξήσει την πίεση. Το πρόβλημα στη δυσκολία για να φτάσει σε τελική προσπάθεια όμως παρέμεινε, γεγονός που οδήγησε στο να βρεθούν οι πρώτες προσπάθειες προς το τέρμα μέσω κάποιων στημένων φάσεων.

Η αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου έκανε κάπως καλύτερη την ομάδα από τη μέση και μπροστά, καθώς ο Λάζαρος είχε και τη σημαντικότερη φάση της Ένωσης στο ματς, όταν η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι στο 74'. Τις -περισσότερες- φορές που κινδύνευσε η ΑΕΚ, ο Ανέστης καθάρισε την… μπουγάδα, όμως αυτό δεν αποδείχτηκε αρκετό για την Ένωση που δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις και παρέδωσε πνεύμα.

ΕΔΡΑ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ

Η διαιτησία του Σιδηρόπουλου δεν ήταν από τις πολλές κακές που συναντά κανείς στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά είχε αρκετά λάθη με κάρτες που χαρίστηκαν σε κάποιες χρήσεις του αγκώνα και κάποια χέρια, όλες σε παίκτες του ΠΑΟΚ.

Τον "κρεμάει" ο βοηθός στην τελευταία φάση η οποία αποδείχθηκε μοιραία για την ΑΕΚ, καθώς δεν κατάφερε να δει μπροστά στα μάτια του ότι η μπάλα πέρασε σχεδόν ένα μέτρο τη γραμμή.

Σωστή είναι η απόφαση να μη διακοπεί το ματς με τη ναυτική φωτοβολίδα, γιατί ο νόμος λέει παρατήρηση και αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, διακοπή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK