Η αδυναμία της ΑΕΚ να κοντρολάρει την κρίση

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την αδυναμία της ΑΕΚ να κοντρολάρει την κρίση που ξέσπασε μετά το "Καραϊσκάκη", με αποτέλεσμα να γίνεται μακρόσυρτη και να δημιουργεί επιπλέον κινδύνους.

Η αδυναμία της ΑΕΚ να κοντρολάρει την κρίση

Το δεύτερο σημαντικότερο πράγμα μετά από την προσπάθεια αποφυγή της δημιουργίας κρίσης (μέσω της ομαλότητας), είναι η διαχείριση της κρίσης από τη στιγμή που αυτή έρθει. Η φετινή ΑΕΚ δεν τα πήγε καλά ούτε στο πρώτο κομμάτι, ούτε στο δεύτερο. Κι αν το πρώτο μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, το δεύτερο δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση για ένα τέτοιο μέγεθος όπως αυτό της Ένωσης.

Η σούμα των όσων ακολούθησαν μετά το Καραϊσκάκη

Η ΑΕΚ μετά το καλό ξεκίνημα με Ξάνθη και Βέροια, είχε δύο διαδοχικές απώλειες με Ηρακλή και Ολυμπιακό. Οι απώλειες συνοδεύτηκαν από την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας, γεγονός που δημιούργησε τριγμούς. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ κλήθηκε να διαχειριστεί μια κατάσταση που γίνεται σιγά-σιγά γίνεται ασήκωτα βαριά πρώτα στα αποδυτήρια και μετά στην εξέδρα.

Αρχικά κράτησε τον προπονητή από τον οποίο παρουσιάζεται να έχει μεγάλα παράπονα και αφού έχει δημιουργηθεί ανοιχτά θέμα, χωρίς όμως να τον στηρίξει ουσιαστικά, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα ο Κετσπάγια να αιωρείται. Η μετέωρη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κετσπάγια γίνεται ακόμα πιο εμφανής από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αφού τα δημοσιεύματα, οι πληροφορίες και τα σενάρια για τον νέο προπονητή δεν έχουν διαψευστεί από την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ.

Η απουσία του Τίγρη στο εξωτερικό

Είναι σαφές πως η απουσία του Μελισσανίδη στη Σιγκαπούρη την περασμένη εβδομάδα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να… υπολειτουργεί η ΑΕΚ και να μη διαχειριστεί καλά την κρίση, ωστόσο ακόμα και αυτό, είναι ένα δείγμα του τι υπάρχει πίσω… Σε κάθε περίπτωση ο Μελισσανίδης δεν είναι κάθε μέρα εκεί, δεν "τρέχει" την ΠΑΕ. Αν αυτό συνέβαινε (και αν πάρουμε ως δείγμα το παρελθόν), τότε η ΑΕΚ θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα δεν τίθεται κανένα θέμα επ' αυτού, όμως με τα τωρινά δεδομένα η πραγματικότητα είναι πως βγαίνουν προβλήματα που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τη ζωή της ομάδας.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΜΑΪΣΤΟΡΟΒΙΤΣ

Φωτεινή ελπίδα στην όλη ιστορία είναι να βγει στην ΑΕΚ ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ο νέος τεχνικός διευθυντής είναι μεν άπειρος στο συγκεκριμένο πόστο, έχει όμως γνωριμίες, είναι σοβαρός και -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- δείχνει μια μεθοδικότητα στη δουλειά του, η οποία -ως πρώτη εντύπωση- έχει κερδίσει από τους ποδοσφαιριστές μέχρι όσους συναναστρέφονται μαζί του. Βέβαια η επιτυχία του Σουηδού (όπως και κάθε τεχνικού διευθυντή) δεν κρίνεται μόνο από τον ίδιο. Θα κριθεί και από το μπάτζετ που θα έχει να ξοδέψει και για το ακριβές πεδίο δράσης που θα του παραχωρηθεί.

KOMBIKO H METABATIKO MATΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και μια ομάδα που ετοιμάζεται να πάει στη Δευτέρα να παίξει με την πλάτη στον τοίχο χωρίς περιθώρια για επιπλέον απώλειες. Αμφίβολο αν έχει γίνει πλήρως κατανοητό στο ποδοσφαιρικό τμήμα αυτό, γιατί το κάδρο των ευθυνών σε περίπτωση αποτυχίας είναι πολύ μεγάλο και χωράει αρκετό κόσμο.

Υπάρχει βέβαια και ένας προπονητής. Ακόμα. Που και να μην της κάνει τελικά της ΑΕΚ, να το αποφάσισε, να το εμπέδωσε και να ψάχνει για άλλον, αξίζει λίγο σεβασμό. Όπως σεβασμό αξίζει και η ΑΕΚ, που δεν επιτρέπεται να παίζει με αυτή την ατμόσφαιρα αγώνα για την 5η αγωνιστική ενός πρωταθλήματος που θεωρητικά μπήκε για να διεκδικήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι συμβαίνει με τον Σιμόες που δεν προπονήθηκε

News 24/7

24MEDIA NETWORK