H AEK... κόντρα στη λογική της εποχής

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ, τον Τζιοβάνι, τον Ανδρεόπουλο και τις μεταγραφικές κινήσεις της "Ένωσης" που γεμίζει σιγά-σιγά με παραστάσεις.

H AEK... κόντρα στη λογική της εποχής

Σε μια από τις πιο δύσκολες εβδομάδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, η ΑΕΚ… πιστή στον προγραμματισμό της εξακολουθεί να ενισχύεται με την ίδια συχνότητα χωρίς να… κόψει. Η κίνηση ματ για την απόκτηση του Βραζιλιάνου Τζιοβάνι Παλμιέρι Ντος Σάντος, θεωρείται ψαγμένη ποδοσφαιρικά ενώ η λογική της είναι κοντά σε εκείνη της απόκτησης του Γιάκομπ Γιόχανσον τον περασμένο Δεκέμβρη.

Επιθετικογενές… μπακ

Ο Τζιοβάνι είναι ένας ποδοσφαιριστής -ως Βραζιλιάνος και επιθετικογενές μπακ- απολύτως συμβατός με τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται και να αναπτύσσεται η ΑΕΚ. Από τα άκρα δηλαδή. Ωστόσο είναι πρώτα… μπακ, αφού όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, τονίζουν ότι οι αρετές του δεν εξαντλούνται στο δημιουργικό παιχνίδι. Πάνω από όλα όμως, ο Τζιοβάνι είναι ένας ποδοσφαιριστής με γεμάτες χρονιές στο πρωτάθλημα της χώρας του, έχει γνώση σχετικά με την πίεση λόγω της εμπειρίας του με τη βαριά φανέλα της Φλουμινένσε και έρχεται στην ΑΕΚ στα καλά του χρόνια.

H AEK... κόντρα στη λογική της εποχής

Η καριέρα του βρίσκεται σε ανοδική φάση

26 ετών έπειτα από χρόνια ανοδικής πορείας στην καριέρα του, ο Βραζιλιάνος είναι από τις περιπτώσεις που συγκεντρώνουν καλές πιθανότητες να βγουν στην ΑΕΚ της νέας χρονιάς. Αυτομάτως με την προσθήκη του Τζιοβάνι (η οποία φαίνεται ότι κλειδώνει), οι "κιτρινόμαυροι" προσθέτουν ακόμα περισσότερη εμπειρία στην αμυντική τους γραμμή. Κάτι που έλειψε πέρσι και η ΑΕΚ το πλήρωσε στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις 11 Μάρτίου.

Την Παρασκευή φτάνει στην Αθήνα και ο Βάργκας για να κλείσει και τυπικά η ιστορία ενώ στη συνέχεια θα εκκρεμεί μόνο η ανάγκη για να κλείσει η ΑΕΚ τις δύο… τρύπες που θα απομένουν: Τερματοφύλακας και μεσοεπιθετικός. Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να "χτυπηθούν" περιπτώσεις που θα προκύψουν συγκυριακά, αλλά αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι πως η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δεδομένων δεδομένων των συνθηκών…

H AEK... κόντρα στη λογική της εποχής

Προχωρημένα τα πάντα και με τον Ανδρεόπουλο

Ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος είναι ο ποδοσφαιριστής που με την κίνησή του να γνωστοποιήσει δημόσια την προτίμησή του να παίξει στην ΑΕΚ κλείνοντας την πόρτα στον Ολυμπιακό, θύμισε λίγο τα… παλιά στους φίλους της "Ένωσης". Σε λιγότερο φωτισμένη-διαφημισμένη μεταγραφική ιστορία, είναι η αλήθεια, ωστόσο έχει και αυτή τη σημασία της. Τόσο επικοινωνιακά όσο και πρακτικά.

Επικοινωνιακά γιατί από την εποχή του… Κατσαβού είχε να παρουσιαστεί παίκτης που να απορρίψει τα -περισσότερα- χρήματα των "ερυθρολεύκων" προτιμώντας την ΑΕΚ είτε από συναίσθημα, είτε από ένστικτο. Πρακτικά διότι ο Ανδρεόπουλος θεωρείται ένα από τα καλά σημεία αναφοράς της γενιάς του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι θετικό για την "Ένωση" που επενδύει σε μια ακόμα τέτοια περίπτωση.

Βεβαίως να πούμε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με τις θέσεις αφού σε περίπτωση που προχωρήσει του Ανδρεόπουλου -που οι πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι θα προχωρήσει άμεσα- τίθεται θέμα… χωρητικότητας στο ρόστερ, δεδομένης και της επιθυμίας του Δέλλα να δουλεύει με μικρό -σχετικά- αριθμό ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα στις θέσεις που μπορεί να καλύψει ο Ανδρεόπουλος υπάρχουν ήδη 8 παίκτες. Πέντε κεντρικά χαφ και τρία δεξιά μπακ. Όπως και να έχει πρόκειται για έναν ευχάριστο πονοκέφαλο τον οποίο η ΑΕΚ στερήθηκε τα χρόνια που πέρασαν πριν οδηγηθεί στον γκρεμό.

H AEK... κόντρα στη λογική της εποχής
INTIME SPORTS

Yπόθεση τερματοφύλακας

Για την ώρα η ΑΕΚ διαθέτει τρεις τερματοφύλακες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καραγκιολίδης θα χαιρετίσει ενώ οι Βούρας, Ανέστης θα αποτελούν τους δύο από τους τρεις της νέας σεζόν. Μένει να αποκτηθεί ο πρώτος (ο βασικός δηλαδή) για να "κλείσει" η ΑΕΚ και στους γκολκίπερ. Η περίπτωση του Χάβι Βάρας ήταν εξαρχής δύσκολη για την ΑΕΚ και έγινε ακόμα περισσότερο όταν η Μάλαγα και η Λας Πάλμας μπήκαν στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά ο Ισπανός παραμένει πρώτη επιλογή και εναλλακτική του είναι ο Βενεζουελιάνος, Άλεν Μπαρόχα. Όχι εύκολη περίπτωση, αφού για τον Μπαρόχα -ο οποίος δεσμεύεται- με συμβόλαιο υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Χιλή. Ο ίδιος είναι θετικός να παίξει στην ΑΕΚ και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν και σε αυτό το κομμάτι σχετικά σύντομα.

H AEK... κόντρα στη λογική της εποχής

Η κίνηση για τον μεσοεπιθετικό

Από εκεί και πέρα θεωρείται βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα κάνει και μία κίνηση η οποία θα συνδυάζει την ουσία με το θετικό γκελ στα αυτιά του κόσμου. Όλα δείχνουν πως η υπέρβαση (παρότι και ο Τζιοβάνι δεν είναι φτηνή λύση) θα γίνει στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας με την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά. Το όνομα του Σκόκο πηγαινοέρχεται στο ρεπορτάζ της "Ένωσης" ωστόσο η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι απλή λόγω του γεγονότος ότι η Νιούελς έχει το πάνω χέρι. Δεν αποκλείεται να γίνει μια νέα επαφή με την Elenko Sports και για τον μεσοεπιθετικό, ενώ η ΑΕΚ θα είναι ανοιχτή και σε όποια περίπτωση παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Όπως ανοιχτή είναι στις περιπτώσεις που της έχουν ήδη εμφανιστεί και δεν τις έχει "κάψει" σε καμία περίπτωση. Π.χ. Μπουονανότε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK