Η λαϊκή δημοκρατία της ΑΕΚ και ο... Μασούντ

O Άκης Γεωργίου γράφει για την πρωτοβουλία του κόσμου να διατηρήσει εν ζωή από την... τσέπη του ένα τμήμα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ γράφει και για το σήριαλ του Ιρανού που πλησιάζει στο τέλος του.

Η λαϊκή δημοκρατία της ΑΕΚ και ο... Μασούντ

Η ΑΕΚ λειτουργούσε ανέκαθεν με ένα τρόπο ιδιόμορφης... λαϊκής δημοκρατίας. Οι νεότεροι μεγάλωσαν με ιστορίες πριμοδότησης της ομάδας μπάσκετ, με τους... Μοϊκανούς και τον Γκέκο να παραλαμβάνουν σε φάκελο τα χρήματα από τους οπαδούς, οι οποίοι δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων προσπαθούσαν να συντηρήσουν την ομάδα.

Τα χρόνια κύλησαν, τα οικονομικά προβλήματα σε κάθε επίπεδο της ΑΕΚ δεν έπαψαν να υπάρχουν -ίσως και να αυξήθηκαν- και η ιστορία χρηματοδότησης του κόσμου συνεχίζεται σε αμείωτους ρυθμούς, με την Original να πληρώνει το παράβολο της συμμετοχής της ομάδας χάντμπολ στο πρωτάθλημα. Άσχετο, αλλά πέραν από τα πανηγυρικά "ερχόμαστε" και τα φωτισμένα κομμάτια του Συλλόγου, καλό είναι να βγαίνουν στο φως κινήσεις όπως αυτή που ξεκίνησε η Original και ενίσχυσε ο κόσμος της ΑΕΚ.

Όχι ότι το κομμάτι που ευαισθητοποιείται στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι μεγάλο.

Αν ήταν, η ΑΕΚ δεν θα είχε τη μορφή που ξέραμε ως club και θα θύμιζε... Μπαρτσελόνα. Ωστόσο αυτή η μη ανταποδοτική λογική μιας μερίδας μεροκαματιάρηδων που δίνουν από αυτά που… δεν έχουν, αξίζει αναφοράς.

Η πονεμένη ιστορία, βέβαια, στο ερασιτεχνικό Σωματείο, εξακολουθεί να γράφεται, η ΑΕΚ νοσεί από έλλειψη χρηματοδοτών και οι κινήσεις του κόσμου έχουν περισσότερο συναισθηματική παρά ουσιαστική σημασία, αφού δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Η σωτηρία από την ΠΑΕ και το 10%

Η δημιουργία μίας οικονομικά εύρωστης ΠΑΕ που θα μπορεί να συντηρήσει το Σωματείο μόνο με το 10% έχει ακόμα δρόμο (γήπεδο) και το μεταβατικό στάδιο που ζει η Ερασιτεχνική είναι αρκετά κρίσιμο. Με την ελπίδα ότι οι εξευτελιστικές κηλίδες (έξωση από τα γραφεία, υπάλληλοι στο δρόμο, υποβιβασμός ή ακόμα και διάλυση τμημάτων) στην καθημερινότητα του Σωματείου θα μειωθούν μέχρι την ενδεχόμενη ανάσταση της ΠΑΕ, η ζωή συνεχίζεται.

Η λαϊκή δημοκρατία της ΑΕΚ και ο... Μασούντ

Ακόμα ένα σήριαλ

Σε ό,τι αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, η αναβλητικότητα του Μασούντ για την απάντηση στην ΑΕΚ δείχνει ότι ο Ιρανός έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο μετακόμισης στην Ελλάδα ως έσχατη λύση. Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ τον καλύπτει οικονομικά και -θεωρητικά- έχει το πάνω χέρι στην υπόθεσή του από την περασμένη Παρασκευή. Η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει αναφέρει ότι ο ποδοσφαιριστής παίρνει νέα παράταση μίας μέρας και απαντάει μέχρι το Σάββατο.

Χωρίς καλοκαιρινές υπερβολές

Από εκεί και πέρα, ο κορμός υπάρχει. Και σε αντίθεση με πέρσι είναι σοβαρός. Η προδιαγραφόμενη απόκτηση ενός αριστερού εξτρέμ και του σέντερ φορ (παρά το γεγονός ότι ο Δέλλας χαρακτήρισε βέβαιη μόνο την πρώτη) αφορούν το κάτι παραπάνω. Το ζητούμενο είναι η ομοιογένεια ενός τσούρμου παικτών που παίζουν για πρώτη φορά μαζί και έχουν ως σοβαρότερο αντίπαλο τη χημεία. Οι καλοκαιρινές υπερβολές για τους επιθετικούς που… ενθουσιάζουν ήδη το τεχνικό τιμ δεν βοηθούν. Ειδικά στην… οικονομία της σοβαρότητας της ΑΕΚ. Το είδε και πέρσι. Όταν έφτασε τέλος Αυγούστου για να τολμήσει να κοιταχτεί στον καθρέφτη (φιλικό στον Βόλο με τη Νίκη) και να συνειδητοποιήσει ότι θέλει ενίσχυση.

Ήρθε η ώρα να μιλήσει

Για το θέμα του γηπέδου έχουν τοποθετηθεί όλοι. Περιφερειάρχες, υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, υποψήφιοι Δήμαρχοι, πολιτικοί φορείς, περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η ΑΕΚ. Αρκετά σημαντική η πρωτοβουλία της συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης. Τόσο για τον κόσμο της, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Και φυσικά για τις φήμες που κυκλοφόρησαν για τη… δημιουργία εμπορικού κέντρου στο άλσος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK