Η "μάχη" και οι σκέψεις που θα την κρατήσουν στην πεντάδα

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για να παίξει ένα δυνατό παιχνίδι με τον Πλατανιά που πιθανότατα θα κρίνει την παρουσία της στην πεντάδα και ο Χιμένεθ… συναρμολογεί τις σκέψεις του με την πιθανότητα αλλαγών να είναι ορατή. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Η "μάχη" και οι σκέψεις που θα την κρατήσουν στην πεντάδα

Ο αγώνας της ΑΕΚ απέναντι στον Πλατανιά, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα έπειτα από την εντός έδρας ήττα της "Ένωσης" στο κυριακάτικο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τους "κιτρινόμαυρους" για πολλούς λόγους. Πρώτα γιατί κανείς εντός Σπάτων δεν θέλει η ήττα στον τελευταίο αγώνα να αποτελεί την έναρξης μιας περιόδου "κοιλιάς" η οποία θα συμβάλει στο να πάρει την ομάδα από κάτω και άπαντες θέλουν να την περάσουν ως μια κακή παρένθεση.

ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ

Εκτός των άλλων υπάρχει και η ρεαλιστική πτυχή της ιστορίας που δεν είναι άλλη από τη βαθμολογική κατάσταση που είναι και το πιο ουσιαστικό κομμάτι, αφού τόσο ο Πλατανιάς όσο και η Ξάνθη έχουν την ΑΕΚ σε απόσταση βολής (2 βαθμούς). Ειδικά σε ό,τι αφορά τους Κρητικούς έχουν την ευκαιρία να περάσουν την "Ένωση" στη βαθμολογία, συνεπώς έχουν και κίνητρο αν λάβουμε υπόψη και το ιστορικό του πράγματος.

Με λίγα λόγια η ΑΕΚ καλείται να υπερασπιστεί μια θέση στην πεντάδα που είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει στη σεζόν σε σχέση με τις προσδοκίες. Αν μείνει στην πεντάδα κανείς δε θα της πει μπράβο, αν γίνει κανένα… αστείο θα αντιμετωπιστεί ως το τέλος του κόσμου. Φυσιολογικά και τα δύο αφού τουλάχιστον σε επίπεδο περίγυρου η ΑΕΚ αντιμετωπίζεται με βάση το πραγματικό της μέγεθος και το να μείνει εκτός πεντάδας πέραν από καταστροφικό θα είναι και υποτιμητικό.

Ο Χιμένεθ και οι παίκτες δεν το πολυσυζητάνε για το ότι η νίκη είναι μονόδρομος, αφού στα Σπάτα ξέρουν πολύ καλά ότι τα πράγματα έγιναν ξανά οριακά. Το γεγονός ότι αντίπαλος είναι μια καλή ομάδα στην έδρα της, δημιουργεί ένα βαθμό δυσκολίας που είναι αισθητός αλλά δεν είναι -φυσικά- κάτι πάνω από τις δυνατότητες της ΑΕΚ να πάρει τη νίκη στα Χανιά.

ΘΕΤΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ

Στα θετικά το γεγονός ότι ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα που ο Χιμένεθ ξέρει αφού τον αντιμετώπισε δύο φορές για το Κύπελλο. Σημειολογικά στον τότε πρώτο αγώνα στο γήπεδο των Περιβολίων, ο Μανόλο είχε επιστρατεύσει για πρώτη φορά το 3-5-2 επιλέγοντας να γυρίσει τον Γιόχανσον ως στόπερ και έβαλε ως στόχο να μη δεχτεί γκολ. Σήκωσε κάποιες κουβέντες εκείνη την περίοδο η επιλογή του Ισπανού, όμως η συνολική εικόνα των δύο αγώνων των δικαίωσε αφού η ΑΕΚ πήρε σχετικά εύκολα την πρόκριση στην Αθήνα.

Ο δυνατός χαρακτήρας του ματς στα Χανιά για το Κύπελλο, πάντως, ήταν κάτι που συζητήθηκε αρκετά εκείνη την περίοδο στα Σπάτα, καθώς οι Κρητικοί το πήγαν σχεδόν αποκλειστικά στη δύναμη και αύξησαν τον βαθμό δυσκολίας για την "Ένωση".

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΙΜΕΝΕΘ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις σκέψεις του Ανδαλουσιανού κόουτς δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο. Ενδεχομένως να υπάρξει στην τελευταία προπόνηση της Τετάρτης πριν την αναχώρηση της αποστολής. Υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση ότι θα γίνουν αλλαγές σε σχέση με τα καθιερωμένα, τουλάχιστον ως προς τα πρόσωπα. Με εξαίρεση τους Τσιγκρίνσκι (λείπει στην Ιταλία), Γαλανόπουλο (τραυματίας) και Ντίντακ (τιμωρημένος) όλοι οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι για τον Χιμένεθ, ο οποίος πιθανότατα θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα τον Βινίσιους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK