Η ώρα του γηπέδου της ΑΕΚ!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την έναρξη της συζήτησης σχετικά με το νομοσχέδιο του γηπέδου της ΑΕΚ που πάει στη Βουλή και για τις αλλαγές απόψεων των φορέων που σχετίζονται με αυτό.

Η ώρα του γηπέδου της ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Την Τρίτη ξεκινάει στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά την επικείμενη κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά την ψήφιση, η Ένωση θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατό την οικοδομική άδεια προκειμένου να μη χάσει άλλο χρόνο και να προχωρήσει στην ανέγερση του γηπέδου της.

Αισιόδοξοι στην ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά, ωστόσο δεν υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα στην… ατμόσφαιρα, τόσο για τις επόμενες κινήσεις τόσο του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου όσο και της Περιφεριάρχη, Ρένας Δούρου. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο πρώτος είναι θετικός ως προς την κατασκευή του –συγκεκριμένου- έργου καθώς δηλώνει αντιρρήσεις και υπάρχει το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να «φρενάρει» ορισμένα περιφερειακά έργα που αφορούν άμεσα την κατασκευή του γηπέδου, ενώ ενδιαφέρον συγκεντρώνει η στάση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι έχει να κάνει με την καταβολή των 20 εκατ. Ευρώ στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για το νέο σπίτι του Συλλόγου.

Η ώρα του γηπέδου της ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Χαώδης πολυφωνία

Η αλήθεια είναι η συνολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το έργο έχει... μπερδέψει καθώς έχει διαφοροποιηθεί η θέση του κόμματος. Αρχικά, με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ ωστόσο μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια άλλαξε άποψη, πήρε πίσω τη θετική του προσέγγιση και καταψηφίζει τόσο το άρθρο 81 –που αφορά καθαρά το γήπεδο της ΑΕΚ- όσο και το άρθρο 82 –που δεν το αφορά, ωστόσο θωρακίζει το 81 για τυχόν προσφυγές στο ΣτΕ-.

Πάντως, ανατρέχοντας στις πρόσφατες δηλώσεις του νυν Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι η …δημοτική αλλαγή άποψης στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, προηγήθηκε της κομματικής.

Οι δηλώσεις της αντίθεσης

Προεκλογικά η υποψηφιότητα του Άρη Βασιλόπουλου ήταν της λογικής «Ούτε ένα δέντρο δεν πρόκειται να κοπεί από το άλσος». Ο σημερινός Δήμαρχος της πόλης ήταν τόσο ξεκάθαρος στο συγκεκριμένο κομμάτι, που για να τον ακολουθήσει ακόμα και ο «ναι σε όλα στην ΑΕΚ» Λύσανδρος Γεωργαμλής χρησιμοποίησε την ίδια φράση στην τελευταία ομιλία του πριν την εκλογική αναμέτρηση λέγοντας επί λέξει: «Θέλουμε την ΑΕΚ στην πόλη μας με σεβασμό στο άλσος χωρίς να κοπεί ούτε ένα δέντρο».

Την πρώτη μέρα μετά την εκλογή του, με δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM, ο Βασιλόπουλος έκανε στροφή 180 μοιρών μαλακώνοντας αισθητά τη θέση του λέγοντας: «Είμαστε θετικοί στο να συζητήσουμε με την ΑΕΚ την παραχώρηση της έκτασης που ζητάει για το γήπεδο (άρθρο 81) προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί και να αντικαταστήσει τα δέντρα εντός του άλσους».

Ένα μήνα μετά, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» ο Βασιλόπουλος, παρέμεινε πιστός στο «Ναι στην ΑΕΚ για το 81» λέγοντας: «Το άρθρο 81 στην ουσία είναι το γήπεδο της ΑΕΚ. Αφορά τα 6 στρέμματα για το οικόπεδό της και τον περιβάλλοντα χώρο, να βγουν από την ΑΕΚ να πουν ότι τους ενδιαφέρει μόνο αυτό και όχι τα υπόλοιπα άρθρα».

Η ώρα του γηπέδου της ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Απόλυτος

Μερικές μέρες αργότερα –σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ στο «Βήμα» το οποίο δεν διαψεύστηκε- με αφορμή τους –καταδικαστέους- διαπληκτισμούς που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα σε μερίδα οπαδών της ΑΕΚ και αντιφρονούντων, γράφτηκε: «Ο Βασιλόπουλος πιέζει τον ΣΥΡΙΖΑ να σκληρύνει τη στάση του στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ». Μάλιστα σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ο Βασιλόπουλος μιλώντας σε συνεδρίαση ανέφερε χαρακτηριστικά: «παλαιός δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ μου έχει πει ότι στο άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας δεν κόπηκαν δένδρα στην κατοχή όταν ο κόσμος πέθαινε από το κρύο. Εγώ ως αριστερός δήμαρχος, δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρήσω δάσος σήμερα».

Μία εβδομάδα αργότερα, μιλώντας στην ιστοσελίδα Vice, ο Άρης Βασιλόπουλος καταφέρεται πλέον και δημόσια κατά του άρθρου 81, αλλάζοντας οριστικά τη στάση του σε ότι έχει να κάνει με το γήπεδο της ΑΕΚ, τουλάχιστον όπως ο ίδιος την εξέφρασε την πρώτη μετεκλογική μέρα σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Το άρθρο 81 αποτελεί την κερκόπορτα του άλσους» είπε ο Δήμαρχος, με μία σαφή άρνηση στα όσα ζήτησε η ΑΕΚ και είχαν συμφωνηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο αργότερα και το κόμμα ακολουθεί τη γραμμή Βασιλόπουλου καθώς η πλευρά Στρατούλη, Αυλωνίτου, Πάτζα (η οποία είχε επαφές με την πλευρά της ΑΕΚ) αποδεικνύεται μειοψηφία.

Η ώρα του γηπέδου της ΑΕΚ!

Στάση Δούρου

Κάτι παρόμοιο σε ότι έχει να κάνει με τη σταθερότητα της αντίδρασης στην κατασκευή του γηπέδου, συνέβη και με τη Ρένα Δούρου. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο όλος …κακός χαμός με την υποψήφια –τότε- Περιφερειάρχη, ξεκίνησε από μία ερώτηση ακροατή σε ραδιοφωνική της συνέντευξη για το γήπεδο της ΑΕΚ. Η κα. Δούρου ήταν απροετοίμαστη τη συγκεκριμένη στιγμή γεγονός που αποδεικνύει το τηλεφώνημα πανικού που έκανε λίγα λεπτά μετά το τέλος της εκπομπής σε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, υπό το φόβο δημιουργίας πολιτικού κόστους.

Στη συνέχεια, η σημερινή Περιφερειάρχης στοχοποιήθηκε από κόσμο και μέσα της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένας επικοινωνιακός πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές που έφερε στην κοινωνία της ομάδας –για πρώτη φορά στην Ιστορία της- …εκλογικό άγχος.

Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν αν…

Σε αντίθεση με τον Βασιλόπουλο που τοποθετήθηκε αρκετές φορές τόσο ως διαλλακτικός όσο και ως απόλυτος, η Ρένα Δούρου δεν έχει τοποθετηθεί μετά την εκλογή της για το θέμα των 20 εκατ ευρώ της Περιφέρειας που έχουν εκταμιευθεί για να δοθούν στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Όταν το κάνει, θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό η απόσταση του ονείρου της ΑΕΚ με την απτή πραγματικότητα.

Η ώρα του γηπέδου της ΑΕΚ!

Υ.Γ.: Στη φωτογραφία, στο κίτρινο πλαίσιο φαίνεται το οικόπεδο της ΑΕΚ. Στο κόκκινο η έκταση που διεκδικεί η ΑΕΚ με την αποψίλωση 52 δέντρων και την αντικατάστασή τους από 5.000 δέντρα και θάμνους στα φαλακρά σημεία του υπόλοιπου δάσους.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλιο Άρης Ασβεστάς: Καμία δικαιολογία πλέον για τους αντιφρονούντες!

Βούρκωσε και "άστραψε" ο Μελισσανίδης: "Το γήπεδο θα γίνει"

News 24/7

24MEDIA NETWORK