Ηρεμία και... ξενέρωμα!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη νίκη-ανάσα της ΑΕΚ στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά με την οποία "αγοράζει" ηρεμία ενόψει συνέχειας και για τον τραυματισμό του Λαμπρόπουλου που επισκίασε τα πάντα.

Ηρεμία και... ξενέρωμα!
vinicius labropoulos aravidis

Μετά από ένα δύσκολο βράδυ την περασμένη Κυριακή στην Καλογρέζα η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια καλή ομάδα που έχει αποδειχθεί σκληρό καρύδι για όλους τους μεγάλους της Σούπερ Λιγκ. Τέλος καλό, όλα καλά για την «Ένωση» που κατάφερε να περάσει σαν παρένθεση την ήττα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό και να μην επιτρέψει να σημάνει την αρχή για την έναρξη μιας περιόδου κοιλιάς. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση αυτό δείχνει η κατάσταση, δηλαδή.

Όχι ότι έκανε κάποιο σούπερ ματς η ομάδα του Χιμένεθ, όμως σε αυτή τη χρονική καμπή το ζητούμενο ήταν μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί για την αποφυγή των χειροτέρων, τα ο οποία δεν ήθελαν και πολύ για να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο και να πυκνώσουν τα σύννεφα πάνω από τα Σπάτα. Αυτή τη στιγμή, δεδομένου φυσικά του αποτελέσματος, η ομάδα και ο Μανόλο θα έχουν τον χρόνο τους να ηρεμήσουν, να υποδεχτούν την Κέρκυρα και να προετοιμαστούν για το Καραϊσκάκη τη Μεγάλη Πέμπτη χωρίς το περιβάλλον γύρω τους να τελεί υπό… παράκρουση.

Φυσικά η εξασφάλιση της πέμπτης θέσης -αν τελικά την κρατήσει μέχρι το τέλος η ΑΕΚ- δεν είναι το σούπερ κατόρθωμα, όμως με αυτά που έγιναν σε αυτή την ευτράπελη σεζόν, είναι και αυτό κάτι από τη στιγμή που θα κρινόταν στην… κλωστή το αν στραβώσουν περαιτέρω τα πράγματα.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σημαντική η νίκη αλλά «μαύρισε» η ψυχή όλων στην ΑΕΚ με τον τραυματισμό του Λαμπρόπουλου που όλα δείχνουν ότι η ζημιά είναι χοντρή. Το ίδιο το παιδί έχει εμπειρία από σοβαρούς τραυματισμούς στους χιαστούς, καθώς είχε ταλαιπωρηθεί από κάτι παρόμοιο το 2012 και η γκίνια ήρθε στο χειρότερο δυνατό τάιμινγκ. Πάνω που ο Λαμπρόπουλος πήρε τα πάνω του κάνοντας μία καλή χρονιά η οποία του άλλαξε θέση ως προς την ιεραρχία των στόπερ ήρθε αυτό για να τον «διαλύσει» ψυχολογικά.

Κρίμα δε λες τίποτα, πραγματικά. Πολύ καλή η κίνηση της ΑΕΚ μέσω Δημήτρη Μελισσανίδη να τρέξει τις διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή που λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Από τις κινήσεις που κάνουν μεγάλο ένα κλαμπ και εκτός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών. Την Παρασκευή μετά τη μαγνητική, θα γίνουν γνωστά περισσότερα πράγματα και ενδεχομένως με μεγαλύτερη ακρίβεια ως προς τον τραυματισμό του παιδιού.

ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ

Ντεμπούτο στην 11άδα της ΑΕΚ έκανε ο Βινίσιους που πήρε τη θέση του Ντίντακ και επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό αρκετά πράγματα που γράφτηκαν για αυτόν. Το ότι είναι επιθετικογενές μπακ ο Βραζιλιάνος το απέδειξε με το καλησπέρα, σκοράροντας ένα γκολ… σέντερ φορ χρησιμοποιώντας και τα δύο του πόδια. Η βοήθειά του πάντως στην ομάδα δεν περιορίστηκε μόνο στο γκολ αλλά και σε κάποιες κινήσεις που έδειχναν ότι το έχει. Πρώτο ματς είναι, δεν είναι για μεγάλες υπερβολές η κατάσταση, όμως σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η ΑΕΚ έχει δύο κανονικά αριστερά μπακ. Με τις -όποιες- αδυναμίες τους, αλλά κανονικά.

ΑΡΑΒΙΔΗΣ

Το δεύτερο γκολ σε ένα μήνα σκόραρε και ο Χρήστος Αραβίδης ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει την προσέγγιση που πρέπει να έχει, έβαλε κάτω το κεφάλι, δουλεύει σαν σκυλί και επιβραβεύεται με τον χρόνο συμμετοχής του Χιμένεθ που τον υπολογίζει κανονικά ως στρατιώτη της ομάδας. Δικαίως, όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος και από τη στιγμή που ο «Άραβας» το κατάλαβε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να μην πάρει τις ευκαιρίες του, ειδικά από τη στιγμή που τις αξιοποιεί. Το γκολ που σκόραρε ήταν εκπληκτικό και -με βάση τη φορά του σώματός του- είχε τον βαθμό δυσκολίας του. Από την ΑΕΚ δεν περισσεύει κανείς, έρχονται δύσκολα ματς και είναι σημαντικό που σχεδόν όλα τα σέντερ φορ του ρόστερ είναι μπαρουτοκαπνισμένα και σε καλή κατάσταση ετοιμότητας.

Μπορεί ο Αραβίδης να τσουβαλιάστηκε μέσα στον κυκεώνα της υπερβολής (είτε θετικά, είτε αρνητικά), όμως ψυχρά να το δει κανείς θα αντιληφθεί ότι τα γκολ του λείπουν από την ΑΕΚ και παίζουν το ρόλο τους στην τελική σούμα, η οποία είναι και η μόνη που μετράει στο τέλος της μέρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK