Iσοπαλία στο πολο

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το ματς του Ηρακλή με την ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο στο οποίο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων προσπάθησαν να παίξουν κάτι από ποδόσφαιρο.

Iσοπαλία στο πολο

Kατ’ αρχήν καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι και μόνο το γεγονός ότι έγινε τελικά το χθεσινό ματς στο Καυτανζόγλειο, αποτελεί από μόνο του κάτι ευτράπελο. Πάλι καλά που δε σκοτώθηκε κανένας σε έναν από τους χειρότερους αγωνιστικούς χώρους στους οποίους έγιναν αγώνες για το φετινό πρωτάθλημα. Ο Σπάθας τελικά πήρε την απόφαση να μην αναβάλει το ματς επειδή η μπάλα έκανε γκελ (σε κάποια σημεία) ωστόσο, όπως και να το δει κανείς, σοβαρή κριτική δε σηκώνει το ματς. Το τερέν ήταν κάτι παραπάνω από βαρύ και ο αγώνας θύμιζε περισσότερο ένα μείγμα πόλο και καράτε παρά ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων… εξαντλήθηκαν αφού κάθε τρέξιμο στον χθεσινό αγωνιστικό χώρο μετρούσε επί δέκα, όλοι προσπαθούσαν να σηκώσουν τη μπάλα και να τη στείλουν στην περιοχή του αντιπάλου μπας και. Η ΑΕΚ από μία τέτοια σηκωμένη μπάλα (σε στημένη φάση) κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τόμας Πέκχαρτ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα 194 εκατοστά μπόι και βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά ως παίκτης της "Ένωσης". Καλή τοποθέτηση, καλό τελείωμα, βοήθησε και ότι τον έχασε ο Μπαρτολίνι και ο Τσέχος άνοιξε λογαριασμό στην Ελλάδα, ανοίγοντας παράλληλα το σκορ στο Καυτατζόγλειο.

Δεν ήταν αρκετό το γκολ του Πέκχαρτ

Θα περίμενε κανείς ότι το γκολ του Πέκχαρτ θα ήταν αρκετό για να δώσει στην ΑΕΚ τη νίκη, αφού σε ένα τόσο κακό γήπεδο συνήθως όποιος βάλει πρώτος γκολ φεύγει με το τρίποντο. Όχι ότι η ΑΕΚ άξιζε τίποτα περισσότερο χθες, αλλά αφού κατάφερε να προηγηθεί και έχασε τους τρεις βαθμούς σε ένα χρονικό σημείο που θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση, τότε δεν μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η επεισοδιακή ισοφάριση του Ηρακλή

Από μία ακόμα φάση με τη μπάλα επίσης ψηλά -αρχικά- ο Ηρακλής κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από μία καραμπόλα στην περιοχή του Μπαρόχα με έναν πρώην "κιτρινόμαυρο", τον Ζιάμπαρη.

Ο Βενεζουελάνος φέρει ευθύνη στο γκολ αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Αν οι συνθήκες του αγώνα ήταν λίγο πιο φυσιολογικές ο Μπαρόχα θα είχε μεγαλύτερες ευθύνες, όμως με τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπορεί κανείς να πει και πολλά.

Εντελώς κουλό το γκολ που τρώει, με τη μπάλα να σηκώνεται μετά από κόντρα στην πλάτη του Πέκχαρτ, να προσγειώνεται στην περιοχή, να φτάνει στον πιο ψηλό παίκτη του Ηρακλή ο οποίος την ώρα που χάνει την ισορροπία του και πέφτει ισοφαρίζει την την ΑΕΚ από… χαμηλά. Στο μεταξύ ο Μπαρόχα πέφτει θύμα του αγωνιστικού χώρου πιάνει προς στιγμή την μπάλα αλλά αυτή γλιστράει και πάει μέσα.

Στο μεταξύ στο 0-0 και πριν το λάθος του, έχει προλάβει να σώσει την ΑΕΚ στο 52’ με τη μεγάλη απόκρουση του Βενεζουελάνου στο σουτ του Βέλλιου και με αρκετά σώματα μπροστά.

Ξανά με τρία στόπερ

Ο Πογέτ έπαιξε χθες στο δεύτερο ημίχρονο με τρία στόπερ χωρίς η ομάδα του να προηγείται στο ματς γεγονός που έχει και αυτό σημειολογική αξία. Από τη μία ο Ουρουγουανός είδε και απόειδε αντιλαμβανόμενος ότι έπρεπε να… μπετώσει την κατάσταση στα μετόπισθεν και από την άλλη θεωρεί ότι το 3-5-2 είναι ένα σύστημα που μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ την υπεροχή. Το έχει πει αρκετές φορές στους παίκτες του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τηρείται.

Σύνοψη

Μετά από τρία νικηφόρα ματς με 10 γκολ ενεργητικό απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα γινόταν και το τσαφ. Δεν είναι το καλύτερο για την ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε στο 74ο λεπτό, δεν είναι το χειρότερο που έφερε μία ισοπαλία και ειδικά απέναντι στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, ειδικά σε μια μέρα που παίχτηκε κάτι κοντινό σε ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ όπως και να έρθουν τα πράγματα δείχνει ότι για τη δεύτερη θέση δε θα σταματήσει να είναι ανταγωνιστική, ενώ υπάρχει και ο θεσμός του Κυπέλλου τον οποίο ετοιμάζεται να διεκδικήσει.

Για την ώρα ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για το οποίο έχει δημιουργηθεί προσδοκία στον περίγυρο λόγω των πρόσφατων αποτελεσμάτων με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία μετά από 2,5 μήνες (από το ματς με τον Πανιώνιο), έβαλε άλλον ένα βαθμό στο σακούλι, αναμένει τι θα βρέξει και τι θα κατεβάσει στη Λεωφόρο και συνεχίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Από MVP, αποδιοπομπαίος τράγος ο Μπαρόχα

Ηρακλής - ΑΕΚ 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK