Ίσως να της έκανε και καλό...

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την πρώτη ήττα της ΑΕΚ στη Football League από τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο η οποία μπορεί να κάνει και καλό επισημαίνοντας τα σημεία που καλείται να βελτιώσει η Ένωση.

Ίσως να της έκανε και καλό...
INTIME SPORTS

Καιρό είχε να ζήσει ένα τέτοιο απόγευμα η ΑΕΚ. Να μην μπορεί, δηλαδή, να υποστηρίξει στο γήπεδο αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύει ποδοσφαιρικά, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το Καυτατζόγλειο με… πονοκέφαλο. Ο συγκεκριμένος πονοκέφαλος θύμισε τους αντίστοιχους της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, όταν η ποιότητα του ρόστερ ήταν αρκετά χαμηλή σε σχέση με φέτος.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς σχετικά καλά. Πήρε τα μέτρα που ήθελε στο γήπεδο, προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της και να δημιουργήσει φάσεις. Ο Ηρακλής από την άλλη, δεν μπήκε όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι. Έπαιζε στην έδρα του, με αρκετό κόσμο ωστόσο στα πρώτα λεπτά δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να πάρει τον αέρα της ΑΕΚ.

Το ποδοσφαιρικό… έγκλημα του Ανάκογλου

Παρόλα αυτά, κόντρα στη ροή του ματς, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους φάση μπροστά στα καρέ του Ανέστη με τον Πασά, μετά από λάθος εκτίμηση του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Κάπου εκεί η κατάσταση πήρε από κάτω την ΑΕΚ η οποία όμως κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Χρήστο Αραβίδη, ωστόσο δεν… το άντεξε και αποφάσισε να κάνει δώρο ξανά το προβάδισμα στον Ηρακλή. Το γύρισμα του Ανάκογλου στον Ανέστη το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Περόνε κάνοντας το 2-1, δεν ήταν απλό λάθος.

Ήταν… έγκλημα, ωστόσο για ποδόσφαιρο μιλάμε και θα είναι άδικο για το ίδιο το παιδί να ισοπεδωθεί η πολύ καλή εικόνα που έχει από τον περασμένο Γενάρη εξαιτίας μίας απαράδεκτης έμπνευσής του. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο χαρακτηρισμός «απαράδεκτη» δεν πάει μόνο στην εκτέλεση αλλά και στη σκέψη -που παρουσιάζεται ως τάση σε αρκετά ματς- να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα, από τη στιγμή που ο μέσος της ΑΕΚ είχε επιλογή για πάσα σε συμπαίκτη του και θα μπορούσε να αποφύγει το γύρισμα στον τερματοφύλακα.

Ίσως να της έκανε και καλό...
INTIME SPORTS

Θα μπορούσε να σώσει την παρτίδα αλλά…

Ενδεχομένως η ήττα στο θεωρητικά πιο δύσκολο μέχρι σήμερα ματς στην κατηγορία να έκανε και καλό. Αν ποτέ μπορεί να κάνει καλό μια ήττα… Η ΑΕΚ διαπίστωσε-εμπέδωσε τα σημεία στα οποία θα χρειαστεί βελτίωση. Η παρτίδα θα μπορούσε να σωθεί στο σουτ του Ντούνη ή ακόμα στο πέναλτι του Πλατέλλα που δεν έδωσε λανθασμένα ο Αρετόπουλος. Η ουσία, όμως, για την ΑΕΚ είναι άλλη.

Για τον στόχο της ανόδου η «Ένωση» είναι κάτι παραπάνω από μια χαρά. Θα ανέβει τρένο, θα πει ένα τραγούδι κι ας έχασε στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία όμως, είναι πως η ομάδα έχει ακόμα αρκετούς αδύναμους κρίκους, τουλάχιστον σε ότι αφορά την τελική μορφή που θέλει να παρουσιάσει με την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ. Ποδοσφαιριστές που έδειχναν να θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για ρόλο βασικού στην ΑΕΚ της νέας σεζόν αποδεικνύεται ότι στα δύσκολα δεν είναι ακριβώς αυτό που περίμενε η ομάδα από αυτούς…

Ίσως να της έκανε και καλό...
INTIME SPORTS

Σοϊλέδης

Τα αμυντικά προβλήματα του Σοϊλέδη δεν φάνηκαν χθες στο Καυτατζόγλειο. Φάνηκαν ακόμα και με την Καλλιθέα στο γήπεδο του Φωστήρα στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Υπερτερεί του Πεταυράκη, αλλά η ΑΕΚ τα πρωταθλήματα τα έπαιρνε με τον Μιχάλη Κασάπη…

Ζόριτς

Ξέρει καντάρια μπάλα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ωστόσο δεν είναι αρκετό για να μπορεί κανείς να παίξει στην ΑΕΚ. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Για ακόμα μία φορά ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα (περνώντας σαν αλλαγή βοηθάει περισσότερο) ήταν ένας από τους χειρότερους της «Ένωσης» κάτι που δείχνει πως δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεφύγει από το πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου και να προσαρμοστεί στις νέες -για τον ίδιο- συνθήκες.

Μπαρμπόσα

Ο… γνωστός Μπαρμπόσα που όλοι αγαπήσαμε. Πάθος, διάθεση, καλό ξεκίνημα και μετά την πρώτη κλοτσιά εκνευρισμός, σκάλωμα και θόλωμα μυαλού. Κανείς δεν μπορεί να του χρεώσει ότι δεν προσπαθεί, κανείς δεν μπορεί να πει ότι θυμάται έστω ένα ματς που να ήταν σούπερ και να το πήρε μόνος του. Xωρίς ουσία και στο Καυτατζόγλειο, σπαταλώντας και μία από τις καλές φάσεις της ΑΕΚ στο ματς.

Ανέστης

Δεν είναι μόνο η αδυναμία με τη μπάλα στα πόδια που παραλίγο να κοστίσει στην ΑΕΚ στο ματς με τον Ηρακλή. Ήταν και μία έξοδος που σκόρπισε τρόμο στο 29ο λεπτό. Ο Ανέστης είναι μία αξιοπρεπής λύση για το τέρμα, πρόκειται για ένα παιδί που δουλεύει πολύ ωστόσο αποτελεί μία soft περίπτωση. Ο πρωταθλητισμός όμως δεν έρχεται με ταλέντο και απαιτεί κάτι ανάμεσα σε Σορεντίνο και Ατματσίδη.

Αραβίδης-Τζανετόπουλος

Τα γνωστά. Από τους πιο συνεπείς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη σεζόν. Ο «Τζάνε» πίσω έτρεχε για να καλύψει ότι καλυπτόταν από την καμένη γη της αμυντικής γραμμής και ο Αραβίδης έδωσε τις μάχες του μπροστά. Σκόραρε και ένα γκολ… παλαιστή περιοχής μετά από ηρωική κεφαλιά του Πλατέλλα. Όχι τίποτα τρελά πράγματα, αλλά τη βοήθειά του την καταθέτει με μεγάλη συχνότητα και ανάλογη ένταση κάθε φορά.

Ίσως να της έκανε και καλό...
INTIME SPORTS

Από εκεί και πέρα, στα κάτω του το βαρόμετρο Γιόχανσον, γιουρούσι, ασύνδετη ομάδα και ορισμένες κινήσεις του προπονητή που αυτή τη φορά περισσότερο μπέρδεψαν την ομάδα παρά τη βοήθησαν να χτυπήσει το ματς. Ο Ηρακλής νίκησε δίκαια την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των play-off, η «Ένωση» πούλησε με παιδαριώδη λάθη των παικτών της, ένα ματς που δικό της δεν έδειχνε ποτέ, ωστόσο με λίγη προσοχή θα μπορούσε να μην το χάσει. Η ζωή συνεχίζεται και αλίμονο αν την πάρει από κάτω την ΑΕΚ για μία ήττα στη Β’ Εθνική. Στο κάτω-κάτω δεν έχασε από κανένα χωριό. Ούτε φυσικά μηδενίζεται όλη αυτή η προσπάθεια που έχει δημιουργηθεί. Σημασία έχει να ανέβει και να κάνει ότι μπορεί για να γίνει ακόμα καλύτερη στο μέλλον. Τα υπόλοιπα θα ’ρθουν από μόνα τους…

News 24/7

24MEDIA NETWORK