Και τώρα "Καραϊσκάκης"!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τα Χανιά που έφυγαν και για τον Ολυμπιακό που έρχεται. Η ανάγκη για διαχείριση της ΑΕΚ, οι ήρωες της... μίας βραδιάς και το ματς - ορόσημο.

Και τώρα "Καραϊσκάκης"!
INTIME SPORTS

Αυτοί που μένουν…

O Δημήτρης Ανάκογλου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο πιο κατάλληλο σημείο της σεζόν. Το ίδιο και ο Έλντερ Μπαρμπόσα, ο οποίος με ορισμένες φαντεζί ενέργειες -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τα Χανιά- θυμίζει τους λόγους για τους οποίους τον απέκτησε η ΑΕΚ. Ο Χρήστος Αραβίδης συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις όντας για μία ακόμα φορά αρκετά παραγωγικός. Η συγκεκριμένη παραγωγικότητα μάλιστα του στέρησε και ένα… μπροστινό δόντι. Αγκωνιά. Όχι ότι τον ένοιαξε ιδιαίτερα, ούτως ή άλλως αυτά φτιάχνονται.

Και τώρα "Καραϊσκάκης"!
INTIME SPORTS

Αυτοί που δεν θα είναι

Αυτά που δεν φτιάχνονται είναι εκείνα τα οποία θα στερηθεί η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Πρόκειται για την πιο αξιόπιστη λύση του Δέλλα στο κέντρο της άμυνας την οποία ο τεχνικός της "Ένωσης" θα στερηθεί στο πιο δύσκολο ματς της σεζόν. Πλήγμα, αφού ο κόουτς θα κληθεί να συνεχίσει τις αλχημείες του τελευταίου μήνα, οι οποίες για την ώρα βγαίνουν μια χαρά, ωστόσο σε ματς όπως αυτό της Τετάρτης δεν πρόκειται να συγχωρεθεί κανένα λάθος από τον αντίπαλο. Απέναντι δεν θα είναι ο συμπαθής Πάγκαλος των Χανίων του Σούλη, αλλά ο "πολύς" Ολυμπιακός μέσα στο σπίτι του, με τον Μήτρογλου, τον Αφελάϊ και τον Ντομίγκεζ.

Σημαντική για την ΑΕΚ είναι και η απουσία του Μιγκέλ Κορδέρο που έχει -έστω και υποτυπώδεις- παραστάσεις από τέτοια ματς, ωστόσο το θετικό στην περίπτωση του Ισπανού είναι πως υπάρχουν λύσεις για τον προπονητή. Το καλό φεγγάρι του Ανάκογλου, ο Γιόχανσον (σε περίπτωση που δεν πάει στα στόπερ) και ο Τζανετόπουλος είναι οι αιτίες που μειώνουν τον πονοκέφαλο του "Τράι" στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Και τώρα "Καραϊσκάκης"!
INTIME SPORTS

Πρόβα τζενεράλε με Σούλη

Έχουμε ξαναπεί πως για την ΑΕΚ, η συμμετοχή στη Football League είναι μία διαδικασία στην οποία απαγορεύεται να κοιτάξει κανείς πίσω γιατί σε αυτή την περίπτωση χάνεται το νόημα. Παρόλα αυτά, για καθαρά… ιστορικούς λόγους -και παρά το γεγονός πως αυτή την ώρα ενδιαφέρει μόνο το ματς της Τετάρτης- αξίζει μία αναφορά στο ματς με τα Χανιά γιατί έγιναν αρκετά ενδιαφέροντα. Η πολύ καλή εικόνα του Ανάκογλου σε συνδυασμό με τα δύο γκολ, η καλύτερη εμφάνιση του Ρόβα με τη φανέλα της ΑΕΚ, το ντεμπούτο του Κρισάντους και το σοβαρό λάθος του Πεταυράκη ήταν μερικά από αυτά.

Και τώρα "Καραϊσκάκης"!
INTIME SPORTS

Μέσα σε όλα ο διαιτητής Κιοτζένης αποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη έδωσε πέναλτι-δώρο στα Χανιά μετά το -μισό στρέμμα οφ-σάιντ αλλά πανέμορφο- γκολ του Λαμπρόπουλου που διπλασίασε τα τέρματα της "Ένωσης". Για να φτάσουμε όμως στο πέναλτι χρειάστηκε η απερίσκεπτη ενέργεια του Πεταυράκη που ήθελε να ντριμπλάρει μέσα στην περιοχή δείχνοντας να έχει βάλει στόχο ζωής να χάσει την ταυτότητά του από τον ποδοσφαιριστή Πάγκαλο των Χανίων. Τρομερό λάθος για το επίπεδο της ΑΕΚ. Ίσως εδώ να υπάρχει και ένα θέμα του -θετικού σε όλα- Δέλλα σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών. Από τη μέρα που επέστρεψε ο Σοϊλέδης, ο Πεταυράκης εξαφανίστηκε ενώ επέστρεψε χωρίς ρυθμό αγώνα σε ένα ματς στο οποίο ο Σοϊλέδης τέθηκε εκτός αποστολής.

Και τώρα "Καραϊσκάκης"!
INTIME SPORTS

Ντεμπούτο Κρισάντους

Οποιαδήποτε κριτική στον Κρισάντους είναι παρακινδυνευμένη και ασόβαρη. Ο Νιγηριανός προσγειώθηκε στην Ελλάδα έξι μέρες πριν το ντεμπούτο του, ψάχνει τα πατήματά του και βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογής. Δεν πρέπει να υπάρχει απαίτηση προσαρμογής ανάλογης αυτής του Γιόχανσον σε ταχύτητα, αφού είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές μπαίνουν αργότερα από τους αμυντικογενείς στο κλίμα μιας ομάδας. Αν ο Κρισάντους είναι η εξαίρεση θα το δείξει η πορεία ωστόσο το πρώτο βιαστικό συμπέρασμα είναι πως η ΑΕΚ απέκτησε παίκτη που παίζει γρήγορα τη μπάλα με τη μία. Τελεία.

Και τώρα "Καραϊσκάκης"!
INTIME SPORTS

Μέρες παράξενες… θαυμάσιες μέρες

Το χρονικό διάστημα που διανύουμε μέχρι την Τετάρτη είναι βγαλμένο από τα παλιά. Αναμονή για ντέρμπι με παραδοσιακό αντίπαλο, γηπεδική αγωνία και μέτρημα ωρών πριν από τη σέντρα. Της έλειψε της ΑΕΚ όλο αυτό σε μία καμπή της ιστορίας της που στην Καλογρέζα πηγαινοέρχονταν άγνωστης προέλευσης αντίπαλοι. Κρουσώνας, Τριγλία, Θύελλα Διασταύρωσης, Περαμαϊκός, Παναιγιάλειος, Χανιά. Η μοίρα το πήρε απόφαση και άλλαξε απότομα το επίπεδο με την είσοδο του Ολυμπιακού στην "κιτρινόμαυρη" καθημερινότητα. Η εξέδρα θέλει, ο περίγυρος το "ανεβάζει" το θέμα (και θα το ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις μέρες που ακολουθούν με διάφορα… event) αλλά το θέμα είναι να μπορεί να υποστηρίξει την προσδοκία η ποδοσφαιρική, σημερινή εκδοχή της ΑΕΚ. Οι "αγωνιστικοί εκφραστές" που έλεγε μία ψυχή πριν από χρόνια, πριν από κάτι τέτοια ματς.

Στο ποδόσφαιρο τα όνειρα μπορεί να εμπνέουν αλλά μόνο με τον ρεαλισμό μπορείς να κάνεις ζημιά στον αντίπαλο και να πάρεις ματς στα οποία οι απαιτήσεις -για την κοινή γνώμη- σε ξεπερνούν. Οι παρτίδες σώνονται από την άμυνα και τα ματς κερδίζονται από την αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός είναι σαφέστατα καλύτερη ομάδα, έχει μεγαλύτερο βάθος, σχεδόν δύο… ισάξιες ενδεκάδες, πιο έμπειρο προπονητή, ομάδα που "χτίστηκε" για Champions League παρότι δεν προχώρησε σε αυτό αλλά η ιστορία της ΑΕΚ είναι γεμάτη από νύχτες που οι τερματοφύλακες κατέβαζαν ρολά και πότε οι ήρωες της μιας βραδιάς, πότε οι συνήθεις ύποπτοι έπαιρναν προσωπικά το θέμα. Ιδού η Ρόδος.

Pregame show

Αρθρογραφία

Κώστας Κεφαλογιάννης: Μαρινάκης vs Μελισσανίδης

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Αυτή η πρόκριση είναι για τον κόσμο

Άκης Γεωργίου: Και τώρα "Καραϊσκάκης"!

Συνεντεύξεις

Τζιωρτζόπουλος στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από τον Ολυμπιακό"

Πατσατζόγλου στο Contra.gr: "Τα γκολ της ζωής μου!" (PHOTOS+VIDEOS)

VIDEOS + PHOTOS

VIDEO by Contra.gr: Τα ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο Κύπελλο

PHOTOSTORY: Τα χαρτονομίσματα, οι πυροβολισμοί, οι εξάρες

Δέχεται γκολ μόνο με στημένα η ΑΕΚ (VIDEO)

Retro

PhotoStop: Ο επεισοδιακός προημιτελικός Ολυμπιακός-ΑΕΚ του 1996

Τα -κυπελλικά- ντέρμπι της ζωής σου (VIDEOS)

Οι παίκτες που άλλαξαν στρατόπεδο

Η προηγούμενη φορά (VIDEOS + PHOTOS)

Extra

Κουίζ: Πόσο καλά ξέρεις τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός για το Κύπελλο;

Τετραπλάσια η αξία του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ (πίνακας)

Ρεπορτάζ

Χωρίς 4 βασικούς ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ

To πλάνο του Δέλλα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK