Κακή, αλλά καλύτερη από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Ο Άκης Γεώργιου γράφει για τη μετριότατη ΑΕΚ που παρότι μπουρδουκλώθηκε πήρε τη νίκη στην Κομοτηνή (1-2) και βλέπει ότι έχει όλες τις δυνατότητες για να πάρει τη δεύτερη θέση.

Κακή, αλλά καλύτερη από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Το θετικό είναι ότι η ΑΕΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Κομοτηνή, αφού αυτό ήταν το ζητούμενο. Έστω και σε ένα ματς που ο Πανθρακικός (μια από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος) έκανε περισσότερες τελικές απ’ την ίδια, η "Ένωση" πήρε το τρίποντο που θα αποτελέσει τη βάση μιας πιο ορθολογικής πορείας στο πρωτάθλημα.

Ανησυχία για Μάνταλο, απειλητικός ο Μπουονανότε

Ο Πογέτ παρέταξε την ομάδα με το 4-3-3 που δούλεψε στο διάστημα της διακοπής και εφάρμοσε στα δύο μεσοβδόμαδα φιλικά με την Κ20 του Στέλιου Μανωλά. Ξεκινώντας με αυτή τη διάταξη η ΑΕΚ έκανε το καλύτερό της χρονικά διάστημα στο ματς μέχρι το πρώτο μισάωρο. Τότε λόγω ορισμένων ζητημάτων στο κέντρο ο Πογέτ επανέφερε το 4-2-3-1 και η "Ένωση" ολοκλήρωσε το ματς με το 3-5-2 με τον Μπουονανότε δίπλα στον φορ.

Παρά το όποιο κρασάρισμα ακολούθησε στη συνέχεια, το γκολ του Γιόχανσον με το οποίο η ΑΕΚ προηγήθηκε της έδωσε άλλο αέρα στο ματς, ενώ και το γκολ του Μπουονανότε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ήρθε σε καθοριστικό σημείο και έδωσε περισσότερη ασφάλεια σε στιγμή που η "Ένωση" άρχισε να χάνεται στο γήπεδο. Ωραία λειτούργησε η ΑΕΚ στη φάση που κέρδισε το πέναλτι με τον Αραβίδη να αλλάζει ωραία παιχνίδι στον Μπουονανότε, τον Αργεντίνο να βγάζει την πάσα στον Μάνταλο και με τον τελευταίο να κερδίζει το πέναλτι στην πρώτη φάση που "μπήκε" στο ματς. Άλλο ένα μέτριο παιχνίδι για τον "Πετράν" και ανησυχητικό για τον Πογέτ που οι μοναδικοί σταθεροί παίκτες της ΑΕΚ είναι ο Γιόχανσον και ο Γκάλο. Ακολουθούν με λιγότερο ενθαρρυντικό αλλά με εξίσου αξιοπρεπές τέμπο οι Μπαρόχα και Μπαρμπόσα.

Τρεις διατάξεις που "έμπλεξαν" την ομάδα

Σε ότι έχει να κάνει με τον Ντιέγκο Μπουονανότε παρότι ένα σημαντικό ποσοστό ΑΕΚτζήδων κουτούλησαν σε τοίχο μετά το κάκιστο κοντρόλ του στο δεύτερο μέρος στο ανοιχτό γήπεδο, είχε και αυτός θετική συνεισφορά στο ματς, όντας ορισμένες φορές απειλητικός. Δεν μπορεί κανείς όμως να πει ότι δεν περιμένει πολλά παραπάνω η ΑΕΚ από τον Αργεντίνο.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο ματς έκανε και ο Άθρο που είχε την άτυχη στιγμή να κοντράρει πάνω του η μπάλα στο γκολ του Πανθρακικού. Μαζί με τον Κολοβέτσιο αποτέλεσαν το 4ο αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ στη σεζόν. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι για μεγάλα συμπεράσματα το ματς δεδομένου του γεγονότος ότι η ομάδα της Κομοτηνής πέραν του ότι είναι αρκετά κακή επιθετικά, έπαιζε και με κάποιες απουσίες. Παρόλα αυτά κατάφερε να απειλήσει την ΑΕΚ, η οποία είχε γενικά ανασταλτικά προβλήματα, όχι μόνο στο κέντρο της άμυνας.

Οι πολλές αλλαγές του Πογέτ δείχνουν τα κουσούρια του ρόστερ. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα κανείς δεν έχει καταλάβει πώς πρέπει να παίζει η ομάδα, γεγονός που ταλαιπωρεί την ΑΕΚ από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ακόμα και ο Δέλλας που δεν ήταν φαν των μεγάλων αλλαγών στη διάταξη, άφησε τα περσινά σταθερά του 4-2-3-1 και ψαχνόταν κάποιες φορές. Τώρα ο Πογέτ άλλαξε τρεις διαφορετικές διατάξεις, γεγονός που ενδεχομένως να μπλέκει την ομάδα, ωστόσο έχουμε ξαναπεί ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια διαδικασία αναγκαστικών αλλαγών αυτή την περίοδο. Σαφώς και δεν είναι ό,τι καλύτερο να παίζει η -έστω μετριότατη- ΑΕΚ με τρία στόπερ για να κρατήσει το σκορ απέναντι στον μετριότατο Πανθρακικό. Το σημαντικό όμως είναι να πάρει η ΑΕΚ κάποια αποτελέσματα για να εξασφαλίσει χρόνο για δουλειά.

Φαβορί στη μάχη για τη δεύτερη θέση

Το συμπέρασμα της αγωνιστικής πάντως είναι άλλο. Η πραγματικότητα δείχνει ότι η ΑΕΚ η οποία χωρίς καμία αμφιβολία δεν είναι στα καλύτερά της (κάθε άλλο) δεν μπορεί απλά, αλλά είναι φαβορί στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Αυτό γιατί οι ρεαλιστικοί της αντίπαλοι σε αυτό το κομμάτι βρίσκονται σε πολύ χειρότερη -από την ΑΕΚ- κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός ζει την απόλυτη καταστροφή σε σημείο που δίνει την εντύπωση ότι μόνο ο… Δημητρέλος λείπει απ’ το κάδρο του. Δύσκολα οι "πράσινοι" θα αποφύγουν την πτωτική πορεία ενώ και σε αγωνιστικό επίπεδο -με εξαίρεση τον Μπεργκ- δεν υπερτερούν ποτέ και πουθενά έναντι της ΑΕΚ. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ βγάζει μια αβεβαιότητα σε κάθε ματς και δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να χάσει βαθμούς ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Η ΑΕΚ μέσα σε όλα κάνει τουλάχιστον τα βασικά. Άμα καταφέρει να μπει και σε μια αγωνιστική κανονικότητα και ηρεμία, ακόμα και με τις όποιες ανορθογραφίες του ρόστερ, έχει όλα τα φόντα για να περάσει τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια αν χάσει τη δεύτερη θέση από αυτό τον Παναθηναϊκό και αυτό τον ΠΑΟΚ, τότε το λες και έγκλημα κατά του εαυτού της. Δεδομένων φυσικά και των όσων πρέπει να γίνουν στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πανθρακικός - ΑΕΚ 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK