Κάτι έλειπε από την ΑΕΚ και δεν ήταν ο φορ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την πρώτη απώλεια βαθμών της ΑΕΚ στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη, τη μη ικανοποιητική εικόνα, τη σταθερά στο κέντρο που λέγεται Σιμόες και την έλλειψη επιθετικού.

Κάτι έλειπε από την ΑΕΚ και δεν ήταν ο φορ
ΑΕΚ Δέλλας Μπαρμπόζα

Ήρθε και η πρώτη απώλεια βαθμών. Όχι ότι δεν θα συνέβαινε κάποια στιγμή, αλλά το αρνητικό για την ΑΕΚ είναι ότι έγινε σε ένα κομβικό ματς όπως αυτό της 2ης αγωνιστικής στην Ξάνθη. Σαφέστατα κάθε απώλεια βαθμών στην περιφέρεια για μία μεγάλη ομάδα συνδυάζεται με έναν κόμπο στον λαιμό των οπαδών της, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η Ένωση έχει αφήσει βαθμούς στην Ξάνθη με πολύ καλύτερες ομάδες (η ίδια) από τη σημερινή.

Η ΑΕΚ κράτησε την μπάλα στα Πηγάδια, ωστόσο αυτό ορισμένες φορές δεν είναι αρκετό. Θέλεις και το κάτι παραπάνω για να πάρεις τη νίκη ειδικά απέναντι σε ομάδες που αμύνονται καλά και έχουν δύσκολες έδρες. Το κάτι παραπάνω δεν υπήρχε για αυτό ήρθε με φυσιολογικό τρόπο ακόμα ένα 0-0 σε ένα γήπεδο που η ισοπαλία χωρίς τέρματα μεταξύ ΑΕΚ και Ξάνθης είναι συχνό φαινόμενο.

Ο Σιμόες και η μονόπαντη ΑΕΚ

Ο Αντρέ Σιμόες για ακόμη ένα ματς επιβεβαίωσε όσους θεωρούν πως μαζί με τον Γιόχανσον μπορούν να αποτελέσουν ένα… φονικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Και ο Σουηδός βοήθησε, αλλά είχε ένα θέμα με τις μεταβιβάσεις στο οποίο… έβγαζε μια αβεβαιότητα. Καλό πρώτο ημίχρονο έκανε επίσης ο Βαγγέλης Πλατέλλας ο οποίος όμως μετά την ανάπαυλα έδειχνε να… ξεμένει από δυνάμεις και να εξαφανίζεται από το ματς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η εικόνα της ΑΕΚ.

Η δεξιά πλευρά που ήταν το δυνατό κομμάτι της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Πλατανιά υστέρησε και η "Ένωση" έδειχνε… μονόμπαντη παίζοντας κυρίως από αριστερά και έχοντας σε κακή μέρα τον Άρη Σοϊλέδη, ο οποίος έχασε μπάλες και δεν βοήθησε όσο άλλες φορές.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ρόναλντ Βάργκας, ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός δεν ήταν στην καλύτερη ημέρα του, ωστόσο ο τρόπος που παίζει τη μπάλα με τη μία και δεν αφήνει τον αντίπαλο να… προλάβει να σκεφτεί, τον καθιστά έναν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της ΑΕΚ. Γενικότερα ο τρόπος που άλλαζαν τη μπάλα οι "κιτρινόμαυροι" δείχνει ότι υπάρχει φως, αλλά το θέμα είναι -όπως είπε και ο Δέλλας- ότι υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα.

Όσο περνάει ο καιρός θα βγαίνουν περισσότεροι αυτοματισμοί και το σύνολο θα δεθεί ακόμα περισσότερο. Τέτοια ομάδα είναι ούτως ή άλλως η ΑΕΚ. Το θέμα είναι να παίρνει τα τρίποντα τις νύχτες που τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένει. Από εκεί και πέρα η είσοδος του Μάνταλου και η καθιέρωση του Μπουονανότε στο αρχικό σχήμα της Ένωσης θα αλλάξουν κατά πολύ τη συνολική εικόνα της.

Διαιτησία

Ο Κύζας είναι απλά ένας μέτριος διαιτητής που χάνει συχνά τον έλεγχο του ματς και θεωρεί ότι με το να βγάζει κάρτες σε όποιον περνάει από μπροστά του μπορεί να τον... ανακτήσει. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν έκρινε το αποτέλεσμα το οποίο θα ήταν ίδιο ακόμα και αν οι δύο ομάδες έπαιζαν μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Ο φορ που θα έρθει. Αν έρθει

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές και για το θέμα του φορ. Όπως έγραψα και μεσοβδόμαδα τα πάντα (μα τα πάντα) σε αυτή την ιστορία είναι ανοιχτά. Από σήμερα Κυριακή θα κριθούν περισσότερα πράγματα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Από το να ασχοληθούμε με τα δεκάδες ονόματα που έχουν γραφτεί, νομίζω ότι πιο χρήσιμο στην οικονομία της συζήτησης είναι να αρχίσουμε σιγά-σιγά να ασχολούμαστε με το ποια είναι η πρόθεση της ΑΕΚ. Και η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το κομμάτι υπήρχε μπέρδεμα

Για τον κόσμο (ή για ένα μεγάλο κομμάτι του) ο Ραφίκ Τζεμπούρ μπορεί να ήταν μια λάθος επιλογή και ο τραυματισμός μία… ευκαιρία (κακώς εννοούμενη) για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Αλγερινού. Για τους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ομάδας πάντως, ενδεχομένως τα πράγματα να μην είναι ακριβώς έτσι…

Διαβάστε ακόμη:

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0

Δέλλας: "Μία ομάδα ήθελε να παίξει μπάλα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK