Κέρδισε η ΑΕΚ με πέναλτι, γράφτηκε ιστορία!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού και για το ιστορικό πρώτο πέναλτι μετά από 23 χρόνια!

Κέρδισε η ΑΕΚ με πέναλτι, γράφτηκε ιστορία!

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού δίνει πολλά πράγματα στην "Ένωση". Για την ακρίβεια, με εξαίρεση κάτι ουσιαστικό, της δίνει όλα τα υπόλοιπα. Πρεστίζ, ηρεμία, αυτοπεποίθηση και συσπείρωση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό από άποψη γοήτρου ότι ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ… πάρκαρε το αήττητό του και αποχαιρέτισε τον -υπερβολικό- στόχο να πάρει το πρωτάθλημα αήττητος.

Σαφέστατα η ΑΕΚ δεν είναι ακόμα έτοιμη για να κοντράρει στα ίσα τους "ερυθρόλευκους" και αυτό φάνηκε σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός σε μία φάση έμεινε με δέκα παίκτες, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Πογέτ γύριζαν την μπάλα πίσω. ΟΚ, η αυτοπεποίθηση και η… αύρα ΑΕΚ, έρχονται με τέτοιες νίκες και για αυτό μόνο μια συνηθισμένη νίκη δεν είναι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η ανούσια ΑΕΚ και το διαφορετικό β' μέρος

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο η κατάσταση δεν βγήκε στον Γκουστάβο Πογέτ ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει πλάνα και να βάλει τον Ζουκουλίνι σε θέση… δεξιού εξτρέμ προκειμένου να βοηθήσει στα μαρκαρίσματα. Κατά τα άλλα… παραδοσιακό 4-3-3 με την είσοδο του Άλεν Μπαρόχα στην ενδεκάδα και το κόψιμο του Ράφικ Τζιμπούρ από την αποστολή αποτέλεσαν τις εκπλήξεις από πλευράς Γκουστάβο Πογιέτ. Λίγο πριν βγει το μισάωρο η ΑΕΚ ξεκίνησε σιγά-σιγά να γίνεται πιο απειλητική χωρίς να έχει όμως ουσία, ενώ διαμαρτυρήθηκε για ένα πέναλτι μετά από μία ανατροπή του Ζουκουλίνι από τον Μαζουάκου μέσα στην περιοχή του Ρομπέρτο. Κατά τα άλλα κάτι σπουδαίο στο πρώτο μέρος δεν υπήρξε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0. Ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι ήταν πιο επικίνδυνος από την ΑΕΚ χωρίς όμως να έχει και αυτός.

Στην επανάληψη έγινε μια φάση η οποία ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του ματς αφού ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες σε μία φάση που ο Μποτία ανέτρεψε τον Αραβίδη ο οποίος έβγαινε σε ευνοϊκή θέση. Ο Πογιέτ αποφάσισε να ρισκάρει (δικαιολογημένα) και όσο περνούσε η ώρα έδειχνε τη διάθεση να ρισκάρει ακόμα περισσότερο. Παρότι την πίεση της ΑΕΚ δεν την έλεγες και… αφόρητη, οι "κιτρινόμαυροι" προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μπουν στην περιοχή του Ολυμπιακού. Μετά από ένα… τουρλουμπούκι με τη μπάλα ψηλά, ο Μποτία την έκοψε με το χέρι και αποβλήθηκε από τον Καλογερόπουλο με την ΑΕΚ να κερδίζει πέναλτι.

Τελικά ο Μπουονανότε (όπως και στο ματς με τη Βέροια) αστόχησε μετά από μία υπερπροσπάθεια του τεράστιου αθλητή Ρομπέρτο, ωστόσο ο Βάργκας (όπως με τη Βέροια ο Μάνταλος) έσωσαν την παρτίδα και έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Γράφτηκε ιστορία!

Το Σαββατόβραδο γράφτηκε ιστορία στο Ολυμπιακό Στάδιο, όχι μόνο επειδή η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά και γιατί πήρε πέναλτι σε εντός έδρας ματς απέναντι στους "ερυθρόλευκους" για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια. Ναι, είναι αλήθεια. Τότε που ο Βασίλης Δημητριάδης ήταν ποδοσφαιριστής και συγκεκριμένα το 1993(!), όταν η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε εκείνο το 3-1 επί του Ολυμπιακού. Στο περίφημο ματς-φιέστα της τελευταίας αγωνιστικής. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν παράπονα από τον ηττημένο (επίσημα και ανεπίσημα) ωστόσο αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, ειδικά σε μία χώρα στην οποία έχουν γίνει τα τρισχειρότερα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Σε γενικές γραμμές πάντως ο Καλογερόπουλος τα πήγε καλά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Σωστές και οι τρεις αποβολές, ενώ έγιναν και κάποια μικρολάθη όπως μία κλωτσιά του Τσόρι στον Βάργκας στο τέλος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λέμε το κλασικό: αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο...

Αν το δει κανείς σημειολογικά πάντως, η αλήθεια είναι πως αποδόθηκε δικαιοσύνη στην Καλογρέζα αφού οι Μποτία και Μιλιβόγιεβιτς, υπό κανονικές συνθήκες θα αποβάλλονταν την περασμένη εβδομάδα με τον ΠΑΟΚ και δεν θα έδιναν το "παρών" στο ντέρμπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0

Απίστευτη επίθεση Μελισσανίδη στον παρατηρητή

Οι πανηγυρισμοί στο φινάλε

News 24/7

24MEDIA NETWORK