Kόντρα σε όλους!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη μεγάλη εμφάνιση της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και για το γεγονός ότι η «Ένωση» αδικήθηκε από σκορ και Λαμπρόπουλο. Η ουσία είναι πως αν το 1-1 του Φαλήρου αδικεί κάποιον, τότε είναι η ΑΕΚ η οποία θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη.

Kόντρα σε όλους!

Με μία πολύ σοβαρή και άψογη τακτικά εμφάνιση, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει -εν μέρει, όπως εξελίχθηκε το ματς- από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ήταν αποτελεσματική, έδειξε με το καλημέρα τα δόντια της στους «ερυθρόλευκους» με το δοκάρι του Έλντερ Μπαρμπόσα αρχικά και με το γκολ του Χρήστου Αραβίδη στη συνέχεια.

Η ΑΕΚ πήγε στο Καραϊσκάκη κόντρα στη λογική όσων περίμεναν ότι θα πάει με το… πούλμαν στην εστία του Ανέστη. Έπαιξε την μπάλα της έχοντας ελαφρώς πιο αμυντικό προσανατολισμό σε σχέση με τους αγώνες της Football League. Ο Δέλλας δεν άλλαξε ούτε σχήμα έχοντας τη διάθεση να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό. Σοφή κίνηση αφού δεν βγάζεις ποτέ έξω από τα νερά της μία ομάδα που θέλει να παίξει πάντα ποδόσφαιρο, επιβάλλοντάς την να παίξει αμυντικά.

Kόντρα σε όλους!

Σε ένα ματς στο οποίο ο Λαμπρόπουλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μπει ο Ολυμπιακός στην περιοχή της «Ένωσης» δίνοντας με απίστευτη ευκολία φάουλ στους «ερυθρόλευκους» που έπαιζαν πιο σκληρά. Από ένα τέτοιο φάουλ προήλθε και το γκολ του Μιλιβόγιεβιτς στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του.

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο γκολ μπήκε με αρκετή δόση τύχης η οποία έπαιξε περίεργο παιχνίδι στον Ανέστη με την μπάλα να κοντράρει ενώ ο πορτιέρο της ΑΕΚ την περίμενε αλλού. Θύμισε ένα παλαιότερο του Γιώτη Τσαλουχίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια με την πλάτη τη δεκαετία του ’90

Η ουσία είναι πως αν το 1-1 του Φαλήρου αδικεί κάποιον, τότε είναι η ΑΕΚ η οποία θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη. Aρκετές από τις προβλέψεις μιλούσαν για… συντριβή ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που ξέχασαν ότι η «Ένωση» έχει δεχτεί μεγάλα σκορ σε αγώνες με τον Ολυμπιακό διαθέτοντας καλύτερες ομάδες. Οι… φωνές για διασυρμό φέρνουν μεγαλύτερη συγκέντρωση, κάτι που πλήρωσαν στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι».

Το σημαντικό

Το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ έπαιξε την μπάλα της. Όπως παίζει κάθε Κυριακή. Με τις αδυναμίες της και τα καλά της. Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει χαρακτήρα, αυτοπεποίθηση και μαρτυρά την πρόθεση των ανθρώπων που χτίζουν το ποδοσφαιρικό μέλλον της «Ένωσης».

Η δικαίωση

Μεγάλη δικαίωση του Δέλλα που επέλεξε να τοποθετήσει τον Άνταμ Τζανετόπουλο στο πλευρό του Λαμπρόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Ο πιτσιρικάς έκανε κατάθεση ψυχής για μία ακόμα φορά δείχνοντας ότι η ΑΕΚ μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν και στην επόμενη μέρα της.

Ο εκνευρισμός

Στην ΑΕΚ είναι εκνευρισμένοι με τις αποφάσεις του άπειρου διαιτητή Λαμπρόπουλου. Τα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού ήταν περίπου τριπλάσια από αυτά που κέρδισαν οι «κιτρινόμαυροι». Στα μεγάλα θετικά της «Ένωσης» από το ματς στο Καραϊσκάκη είναι το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έδειξαν να διαθέτουν τα αποθέματα να μη χάσουν τη συγκέντρωσή τους παρά τη μέτρια διαιτησία του Λαμπρόπουλου. Μετά από αρκετά χρόνια.

Η αλήθεια

Η αλήθεια είναι ότι αρκετός κόσμος χάρηκε για το αποτέλεσμα που πήρε η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Όχι μόνο ΑΕΚτζήδες. Είχε λείψει από το ελληνικό ποδόσφαιρο όλο αυτό. Είχε λείψει και από την ΑΕΚ η οποία μετέτρεψε την… κάψα σε δημιουργικότητα.

Προσγειωμένοι και όπου βγάλει

Αν η ΑΕΚ έχανε στο Καραϊσκάκη, η πιθανή ήττα της δεν θα ήταν ταφόπλακα και ισοπεδωτική ως προς αυτό που έχει κάνει μέχρι στιγμής στη σεζόν. Που η αλήθεια είναι ότι κάνει σοβαρή δουλειά μέσα στη σεζόν.

Kόντρα σε όλους!

Με την ίδια λογική, η ισοπαλία, ο τρόπος που ήρθε αυτή και το γεγονός ότι η ΑΕΚ αδικείται από το αποτέλεσμα, δεν σημαίνει ότι έφτασε στο επιθυμητό επίπεδο. Στο επιθυμητό επίπεδο θα φτάσει -όπως όλα δείχνουν- την επόμενη σεζόν. Τότε, όταν θα επιστρέψει στην παλιά της μορφή και θα θεωρεί ξανά αποτυχία αποτελέσματα όπως η ισοπαλία σε τέτοιες έδρες. Όσο δύσκολες και αν είναι αυτές.

Απουσίες

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τις απουσίες του Ολυμπιακού. Η αλήθεια είναι πως είχε και η ΑΕΚ καθοριστικές απουσίες. Ο Μπρέσεβιτς στο φετινό ρόστερ δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Είναι στην ουσία ο βασικός της φορ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κολοβέτσιο που είναι η πιο ποιοτική λύση στην άμυνα της «Ένωσης». Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τον αρχηγό της, Μιγκέλ Κορδέρο ο οποίος απουσίαζε και αυτός.

Παραμένει φαβορί

Υπάρχει άλλο ένα ματς. Ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί γιατί είναι πιο πλήρης και ποιοτικός σαν σύνολο, παρότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ομάδα που μπορεί να πάρει την πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο ένας μεγάλος στόχος έχει ήδη επιτευχθεί: Ο Δέλλας και οι παίκτες υποχρέωσαν μέσα Φλεβάρη (αφού έχουν περάσει από όμιλο, απέκλεισαν την Κέρκυρα) τον κόσμο να να μπει σε διαδικασία σκέψης «ΑΕΚ μπορείς, μπορείς να προκριθείς» με την ομάδα στη Β’ Εθνική και απέναντι στον Ολυμπιακό.

Δείτε τα γκολ του ντέρμπι:

Το γκολ της ΑΕΚ

Το γκολ του Ολυμπιακού

Διαβάστε ακόμη:

Τα γκολ του ντέρμπι (PHOTOS+VIDEOS)

Ντέμης: "Ενας προσπαθεί να το γυρίσει και φοράει μαύρα"

Ο χαρακτηριστικός πανηγυρισμός του Αραβίδη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (PHOTOS+VIDEO)

Τα highlights του Ολυμπιακός-ΑΕΚ (VIDEOS)

"Οι νεκροί δεν έχουν χρώμα" (PHOTO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK