Κράξιμο απ' τα παλιά

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη γνωριμία των παικτών της ΑΕΚ με την... ανάποδη πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Κράξιμο απ' τα παλιά
Μελισσανίδης ΑΕΚ INTIME SPORTS

Oι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται αυτή την εποχή στην ΑΕΚ πήραν -στο περιθώριο της προπόνησης της Πέμπτης- την πρώτη γεύση από την… ανάποδη πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο "Μελισσάν" βρέθηκε στα Σπάτα το απόγευμα της Πέμπτης και τα έψαλλε στους ποδοσφαιριστές της "Ένωσης" τόσο για την αγωνιστική όσο και για την εξωαγωνιστική τους συμπεριφορά.

O Mελισσανίδης είναι πάντα… Μελισσανίδης

Το γεγονός ότι ο Μελισσανίδης έχει… αρρώστια με την ΑΕΚ διατηρώντας πάντα ζωντανή στο μυαλό του την εξιδανικευμένη εικόνα της από τη δεκαετία του ’90 και των επιτυχιών, είναι γνωστό σε όλη την ποδοσφαιρική πιάτσα. Του φαίνεται αδιανόητο η ομάδα να μην πιάνει κάθε Κυριακή το πικ της. Όπως επίσης του φαίνεται αδιανόητη και η εικόνα -κυρίως- του δευτέρου ημιχρόνου στο Αλκαζάρ με την ΑΕΚ να αμύνεται ναι να γλιτώνει τα χειρότερα λόγω του τερματοφύλακά της και της τύχης.

Η εικόνα στα πλέι οφ

Η εμμονή του Μελισσανίδη με τη μεγάλη ΑΕΚ των 90s προδίδεται και από το… κόλλημα με τα πρόσωπα που στιγμάτισαν εκείνη την εποχή. Εκτελεστικός διευθυντής σήμερα είναι ο τότε προπονητής, γυμναστής ο τότε γυμναστής, φυσιοθεραπευτής ο τότε φυσιοθεραπευτής. Ακόμα και στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου, πέραν των τεχνοκρατών συνεργατών, έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον τότε γενικό αρχηγό, Νίκο Στράτο. Όλοι βγαλμένοι από την εποχή που η ΑΕΚ σκορπούσε ποδοσφαιρικό… τρόμο.

Δεδομένα λοιπόν, τα αγωνιστικά στάνταρ δεν είναι απλώς ψηλά. Είναι στον… Θεό. Βεβαίως αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τόσο πολύ τη σημερινή ΑΕΚ η οποία καλείται να κάνει απλώς τα βασικά, αλλά την επόμενη. Όταν όμως δεν γίνονται τα… βασικά (όπως συμβαίνει στα πλέι οφ) η κατάσταση γίνεται βαριά και η έκρηξη του "Τίγρη" απ΄τα παλιά αποτελεί τη φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Με τα αγωνιστικά ξεκίνησε την κουβέντα του ο Μελισσανίδης στα αποδυτήρια και παρομοίασε την εικόνα της ομάδας με τσίρκο, τονίζοντας πως αυτό που βλέπει ο κόσμος στο γήπεδο δεν είναι η ΑΕΚ.

Το πειθαρχικό κομμάτι

Τα θέματα πειθαρχίας στην ΑΕΚ που έχει κάπου γύρω τον Μπάγεβιτς και με τον Μελισσανίδη να ρίχνει συχνά βλέφαρα στην ομάδα είναι πιο σπάνια και λιγότερα κι από τις φορές που βλέπει κανείς live στη ζωή του μια τουλίπα να ανθίζει. Έχουν περάσει από τα χέρια τους γενιές ποδοσφαιρικών βαρέων βαρών. Δεν είναι εύκολο να γίνουν ανεκτά τα… παραστρατήματα που προέρχονται από τα σημερινά παιδαρέλια της "Ένωσης", που στην πλειοψηφία τους τώρα φτιάχνουν το όνομά τους ποδοσφαιρικά.

Ορισμένα νυχτοπερπατήματα κάποιων παικτών έκαναν έξαλλο τον Μελισσανίδη ο οποίος σε κάποια στιγμή ανέβασε τους τόνους. Όπως έχουν αντιληφθεί άπαντες στα Σπάτα, δύσκολα οι ποδοσφαιριστές που έχουν υποπέσει σε τέτοια παραπτώματα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην ομάδα. Τις τελευταίες ώρες παρατηρώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια περιέργεια από πλευράς κόσμου που προκαλεί μία αχρείαστη αναμπουμπούλα. "Ποιοί είναι", "για ποιούς λέει" και άπειρο… κρα. Τι σημασία έχει να ξέρει ο κόσμος ή οι δημοσιογράφοι ποιοι είναι; Η ΑΕΚ έχει διοίκηση, πληρώνει πρώτη του μήνα και εν πάση περιπτώσει έχει το πάνω χέρι με τους ποδοσφαιριστές της.

Η παρουσία του Μελισσανίδη στα Σπάτα, φυσικά, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Πρώτη φορά είδαν τον "Μελισσάν" να γκαζώνει και να βγαίνει από μέσα του το παράπονο που θα εξωτερίκευε με παρόμοιο τρόπο ένας φανατικός οπαδός της ΑΕΚ.

Σαφέστατα η κίνηση του Μελισσανίδη να πάει στα Σπάτα και να χτυπήσει καμπανάκι κρίνεται απολύτως λογική, αφού σε κάθε μεγάλη ομάδα η τάξη πρέπει να επιβάλλεται… αυτόματα, ακόμα κι αν τα κρούσματα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το επόμενο λεπτό.

Η ΑΕΚ, ως οργανισμός, παρακολουθεί μία ακόμα διαδικασία ισχυροποίησής της, αφού η παραπάνω ιστορία πριν από λίγα χρόνια θα είχε πάρει μία τροπή κουτσομπολιού με δημοσιογράφους να "δίνουν" στεγνά ονόματα παικτών, οπαδούς να ψάχνουν με αιμοβόρα διάθεση και τη διοίκηση -ως συνήθως- εκτός τόπου και χρόνου να χαζεύει το ποδοσφαιρικό τμήμα που γίνεται ροντέο. Τώρα, -στην τιγρική διάλεκτο- η μπουγάδα βγαίνει αυτόματα το επόμενο λεπτό.

Διαβάστε ακόμη:

Kράξιμο Μελισσανίδη στους παίκτες!

Bλέπει Μίλοβιτς στην Κροατία ο Μιλοβάνοβιτς

Καμία δίωξη στον Μελισσανίδη και... αντεπίθεση

News 24/7

24MEDIA NETWORK